/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Røget snitte og bacon
Fra : Ib Mossin


Dato : 17-03-05 22:30

Hej,

Jeg kom i dag ud i en diskussion om den perfekte æggekage, og jeg refererede
i den forbindelse til min mormors æggekage, som jeg husker den fra min
barndom med perfekt konsistens og velstegt røget snitte + rigeligt purløg,
så vel som til den gode æggekage, de serverer på panden på Hvidsten kro.
Straks var der protester angående den røgede snitte. Så her kommer
spørgsmålene:

Hvad er en røget snitte?
Hvor sidder den på grisen?
Hvad er forskellen på røget snitte og bacon både hvad angår smag så vel som
kvalitet?
Kan man forsvare at kalde røget snitte for spæk og er spæk i virkeligheden
ikke blot regulær fedt?
Foretrækker I bacon eller røget snitte på en æggekage til det veldækkede
frokostbord?

Mvh.
Æggekage-entusiasten



 
 
Max (17-03-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-03-05 23:28

Hej

> Foretrækker I bacon eller røget snitte på en æggekage til det veldækkede
> frokostbord?

Jeg vil bare lige sige at jeg også udmærket kender den røgede snitte
fra min opvækst, men idag foretrækker jeg at bruge et stykke røget
bacon til æggekagen og æbelflæsk fordi de snitter jeg møder idag
ikke indeholder ret meget kød.

Mvh Max (der forøvrigt også ynder æggekage med røget sildefileer)




Torbenth (17-03-2005)
Kommentar
Fra : Torbenth


Dato : 17-03-05 23:26


"Ib Mossin" <hej@med.dig> skrev i en meddelelse
news:d1csfi$es6$1@news.net.uni-c.dk...
> Foretrækker I bacon eller røget snitte på en æggekage til det veldækkede
> frokostbord?


Svjh er en røget snitte fra hovedet (kæben)
Må jeg be' om et rigtigt stykke røget bacon til æggekagen.
Jeg bryder mig heller ikke om en fedtemad!

Mvh.
Torben



Max (18-03-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-03-05 08:23

Hej Torben

> Svjh er en røget snitte fra hovedet (kæben)

Er du sikker, jeg mener at f.eks. pindsvin er lavet af
et kæbestykke, men syntes at kødet ligger anderledes
fordelt i snitten.

Mvh Max



Torbenth (18-03-2005)
Kommentar
Fra : Torbenth


Dato : 18-03-05 13:33


"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:423a81b6$0$179$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Er du sikker, jeg mener at f.eks. pindsvin er lavet af
> et kæbestykke, men syntes at kødet ligger anderledes
> fordelt i snitten.
>


Mener at kunne huske, at man i gamle dage direkte skrev røget kæbesnitte.

Mvh.
Torben



Inger Pedersen (18-03-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 18-03-05 01:10


"Ib Mossin" <hej@med.dig> skrev i en meddelelse

> Hvad er en røget snitte?
> Hvor sidder den på grisen?

Som allerede nævnt: En del af kæben/halsen på grisen.

> Hvad er forskellen på røget snitte og bacon både hvad angår smag så vel
> som kvalitet?

Kæbesnitten er federe, og kødet er ikke tydeligt adskilt fra fedtet, dvs.
ikke "stribet".
Desuden er en del af den kirtler (som jeg altså kasserede ved
griseparteringen) og ikke "rigtigt" kød.
Kæbesnitter er traditionelt billigere mad - men nemmere at tygge.

> Kan man forsvare at kalde røget snitte for spæk

Nej.

> og er spæk i virkeligheden ikke blot regulær fedt?

Jo.

> Foretrækker I bacon eller røget snitte på en æggekage til det veldækkede
> frokostbord?

Bacon - også selv om det ikke er et veldækket frokostbord
Jeg har det lidt med kæbesnitter som med købesylte, hvor en del af "kødet"
iflg. min slagter er yver og ører: Det er ikke giftigt, men heller ikke
"rigtigt".
Men det kan da godt være, at jeg foretrækker kæbesnitter den dag, det kniber
med gebisset.

Hilsen Inger



Devast8or (18-03-2005)
Kommentar
Fra : Devast8or


Dato : 18-03-05 17:42

Inger Pedersen wrote:
>
> Bacon - også selv om det ikke er et veldækket frokostbord
> Jeg har det lidt med kæbesnitter som med købesylte, hvor en del af
> "kødet" iflg. min slagter er yver og ører: Det er ikke giftigt, men
> heller ikke "rigtigt".
> Men det kan da godt være, at jeg foretrækker kæbesnitter den dag, det
> kniber med gebisset.
>
> Hilsen Inger

Jeg bliver nødt til at spørge: Hvor sidder yveret på en gris? :)

Devast8or



Inger Pedersen (18-03-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 18-03-05 18:08


"Devast8or" <invalid@invalid.invalid> skrev i en meddelelse
>
> Jeg bliver nødt til at spørge: Hvor sidder yveret på en gris? :)

I to rækker under maven mellem (sådan ca.) forben og bagben.
Der er så 12 - 14 patter.

Og så bliver jeg nødt til at spørge: Hvor ellers?

Hilsen Inger



Devast8or (19-03-2005)
Kommentar
Fra : Devast8or


Dato : 19-03-05 01:42

Inger Pedersen wrote:
> "Devast8or" <invalid@invalid.invalid> skrev i en meddelelse
>>
>> Jeg bliver nødt til at spørge: Hvor sidder yveret på en gris? :)
>
> I to rækker under maven mellem (sådan ca.) forben og bagben.
> Der er så 12 - 14 patter.
>
> Og så bliver jeg nødt til at spørge: Hvor ellers?
>
> Hilsen Inger

Ok, jeg har bare aldrig hørt det kaldt yver på andet end en ko.

Devats8or



Gorm (19-03-2005)
Kommentar
Fra : Gorm


Dato : 19-03-05 19:05


"Ib Mossin" <hej@med.dig> skrev i en meddelelse
news:d1csfi$es6$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej,
>
> Jeg kom i dag ud i en diskussion om den perfekte æggekage, og jeg
refererede
> i den forbindelse til min mormors æggekage, som jeg husker den fra min
> barndom med perfekt konsistens og velstegt røget snitte + rigeligt purløg,
> så vel som til den gode æggekage, de serverer på panden på Hvidsten kro.

Lyder godt. Får vi ikke lige opskriften...

M.v.h.
Gorm



Max (29-03-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 29-03-05 18:45

Hej Ib

> Hvad er en røget snitte?
> Hvor sidder den på grisen?

Spurgte lige min slagter idag, han har forøvrigt et større
røgeri og ryger mange snitter, og han fortalte at de laves
af det foreste stykke af halsen på grisen.

Mvh Max



Tonny Poulsen (30-03-2005)
Kommentar
Fra : Tonny Poulsen


Dato : 30-03-05 17:14

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42499409$0$184$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Spurgte lige min slagter idag, han har forøvrigt et større
> røgeri og ryger mange snitter, og han fortalte at de laves
> af det foreste stykke af halsen på grisen.

Hmm, er der ikke nærmest tale om kæben på grisebassen og er der ikke noget
med at de har nogle grumme kirtler samme sted, som der ofte er betændelse i.

Jeg spiser pga. denne fordom/ide ikke kæbe snitter men måske jeg er forkert
på den.

Håber på lidt bedre oplysning om hvad snitter er.

mvh Tonny




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste