/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Spelt pizzadej
Fra : Per Madsen


Dato : 15-03-05 15:47

Er meget begejstret for speltbrød, og ville lige høre, om der er nogen,
der har forsøgt sig med at lave en pizzadej, hvor der er brugt speltmel.
Bliver dejens volumen for "klein" hvis jeg udelukkende bruger speltmel.
Skal jeg evt. gå efter at bruge halvt speltmel og halvt hvedemel?! Extra
gær evt.?
Gode råd modtages med kyshånd...

--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.tk
....music, news, mac etc. etc.

 
 
Ukendt (16-03-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 16-03-05 00:57


"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1gth298.ms8hiqrnaga8N%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> Er meget begejstret for speltbrød, og ville lige høre, om der er nogen,
> der har forsøgt sig med at lave en pizzadej, hvor der er brugt speltmel.
> Bliver dejens volumen for "klein" hvis jeg udelukkende bruger speltmel.
> Skal jeg evt. gå efter at bruge halvt speltmel og halvt hvedemel?! Extra
> gær evt.?
> Gode råd modtages med kyshånd...
>

Halvt spelt og halvt hvedemel giver det bedste resultat. Spelt er ikke
glutenfrit, men en anden slags gluten end den i hvedemel. Dette gør, at
speltmel alene ikke har den store hæveevne.

Aldrig ekstra gær! Kommer der for meget gær i, smager gæren rigtig meget
igennem og brødet/pizzabunden er ødelagt. Medmindre man er meget glad for
gærsmagen

Tina



Per Madsen (16-03-2005)
Kommentar
Fra : Per Madsen


Dato : 16-03-05 07:32

"Tina" <wunjo(snabel-a)webspeed.dk> wrote:

> Halvt spelt og halvt hvedemel giver det bedste resultat. Spelt er ikke
> glutenfrit, men en anden slags gluten end den i hvedemel. Dette gør, at
> speltmel alene ikke har den store hæveevne.
>
> Aldrig ekstra gær! Kommer der for meget gær i, smager gæren rigtig meget
> igennem og brødet/pizzabunden er ødelagt. Medmindre man er meget glad for
> gærsmagen
>
> Tina

Alletiders! Jeg holder snitterne fra "extra gær"

Tak for hjælpen


--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.tk
....music, news, mac etc. etc.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste