/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Gær-fermentering.
Fra : Martin Jørgensen


Dato : 29-03-05 16:56

Hej..
Jeg var så heldig at nyde en Trappistes Rochefort nr.10 igår (en trappist
øl) *SLURP*

Desværre dykkede jeg lidt for dybt i glaset, og kom til at drikke en masse
gær.

Da jeg senere gik i seng, synes jeg nu, at der var godt gang i tarmen, men
henslyngede det med, at jeg har været ude at spise alle dagene i påsken.

Her i morges vågnede jeg så, og følte mig som en spæreballon?
Jeg begyndte med at svede, og følte, at min mave var ved at eksplodere den
ene eller anden vej :-/

Jeg måtte blive hjemme fra arbejde, og har det stadig ad h. til.
Dog er der ikke sket noget mht. tynd mave eller opkast.

Kan jeg virkelig have startet en fermentering i min mave?

Det føles sådan, men kan gæren godt leve i ens miljø i maven ?

Med oppustelig hilsen
Martin



 
 
Martin Larsen (29-03-2005)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 29-03-05 17:34

"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en meddelelse news:d2btr1$2ns3$1@newsbin.cybercity.dk...
>
> Her i morges vågnede jeg så, og følte mig som en spæreballon?
> Jeg begyndte med at svede, og følte, at min mave var ved at eksplodere den
> ene eller anden vej :-/
>
> Jeg måtte blive hjemme fra arbejde, og har det stadig ad h. til.
> Dog er der ikke sket noget mht. tynd mave eller opkast.
>
Somatiserende fuldesyge?

Mvh
Martin



Martin Jørgensen (30-03-2005)
Kommentar
Fra : Martin Jørgensen


Dato : 30-03-05 12:29


"Martin Larsen" <mlarsen@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:42498367$0$247$14726298@news.sunsite.dk...
> "Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en
> meddelelse news:d2btr1$2ns3$1@newsbin.cybercity.dk...

> Somatiserende fuldesyge?
>
> Mvh
> Martin
>
He He Normalt når jeg har tømremænd, så føler jeg ikke, at min mave er
pustet op til bristepunktet

Da min kone kom hjem senere på aftenen, sagde hun, at hele huset lugtede af
gær.

Så det er nok gæren der har gjordt mig syg - Om der ligefrem har været tale
om en gærfermentering i min mave/tarm system ved jeg ikke

Jeg drak kun 1 genstand af 33 cl.

Men nu ved jeg det til næste gang.

Er sygemeldt igen idag pga. mit renderi i nat.

Det er dælme gået hen og blevet en dyr øl.
Snakkede med en kolega idag, og produktionen i den virksomhed hvor jeg
arbejder er stoppet til jeg raskmelder mig :-/

Jeg får godtnok fuld løn under sygdom men afligevel.

De 3 jeg har tilbage bliver sq hældt forsigtigt op, og bundslatten kaseret


Hygge
MJ



Jens Bruun (30-03-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 30-03-05 12:54

"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en
meddelelse news:d2btr1$2ns3$1@newsbin.cybercity.dk

> Desværre dykkede jeg lidt for dybt i glaset, og kom til at drikke en
> masse gær.

Nej, du kom til at drikke gærrester, der retteligt burde have været drejet
ud i ølglasset, så du havde fået alle smagsnuancer med.

> Kan jeg virkelig have startet en fermentering i min mave?

Nej. Gæren er stendød i øllen. Omtalte type øl får lige et skvæt sukker,
inden flasken lukkes. Den eftergærer således på flasken, men distribueres
ikke til forbrugerne, før denne eftergæring for længst er overstået. Denne
eftergæring efterlader lidt bundfald, der bør fordeles i øllet, inden det
drikkes.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 03/27/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Sven Nielsen (30-03-2005)
Kommentar
Fra : Sven Nielsen


Dato : 30-03-05 15:46

In article <424a937b$0$78281$157c6196@dreader1.cybercity.dk>,
bruun_jens@hotmail.com says...

> Nej, du kom til at drikke gærrester, der retteligt burde have været drejet
> ud i ølglasset, så du havde fået alle smagsnuancer med.

I Belgien hælder man belgisk øl op uden gærresterne. Dem nyder man så
særskilt fra et snapseglas. Det er åbenbart skik og brug. Det er ganske
ufarligt at drikke.

Om gæren er levende eller død er for så vidt underordnet. Det er næppe
det, Martin er blevet syg af. Jeg har før spist frisk, levende gær uden
problemer. Nogle mener endda, at det er sundt.

Med venlig hilsen Sven.

Jens Bruun (30-03-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 30-03-05 16:54

"Sven Nielsen" <sven@NOSPAMscientist.DOnotSPAM.com> skrev i en
meddelelse news:MPG.1cb4da23d6854c63989680@news.sonofon.dk

> I Belgien hælder man belgisk øl op uden gærresterne. Dem nyder man så
> særskilt fra et snapseglas. Det er åbenbart skik og brug.

Er det ikke en tradition, der hører hjemme i Berlin?

> Det er
> ganske ufarligt at drikke.

Enig.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 03/27/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste