/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frikadeller?
Fra : Jeppe Vestergaard


Dato : 06-02-05 19:41

Hejsa.

Er der nogen her i gruppen der har en god opskrift på frikadeller - gerne
hvor der ikke skal bruges alt for meget fedtstof. I går prøvede kæresten og
jeg at lave frikadeller udfra en opskrift vi fandt på nettet - og hvor blev
de da elendige :(. De var kedelige og smattede - så kedelige, at vi smed dem
ud.

På forhånd tak

--
Mvh.
Jeppe Vestergaard, Aalborg
Email: Jeppe at dailyrush denmark - omskriv selv.



 
 
Lars Remmen (06-02-2005)
Kommentar
Fra : Lars Remmen


Dato : 06-02-05 21:42

Jeppe Vestergaard wrote:
> Hejsa.
>
> Er der nogen her i gruppen der har en god opskrift på frikadeller - gerne
> hvor der ikke skal bruges alt for meget fedtstof. I går prøvede kæresten og
> jeg at lave frikadeller udfra en opskrift vi fandt på nettet - og hvor blev
> de da elendige :(. De var kedelige og smattede - så kedelige, at vi smed dem
> ud.
>
> På forhånd tak
>

Jeg bruger følgende:

Hakket kalv & flæsk.
Revet løg.
Et eller to æg alt efter størrelse.
Salt, peber og timian (en hel del timian faktisk).
Hvedemel.
Boullion.

Det hele røres sammen til en rimelig lind fars, som flyder en anelse ud
når den lægges på panden. Frikadellerne steges ved god varme så de
bliver sprøde udenpå og samtidig let bløde (men absolut gennemstegt) indeni.

Lars

Jørgen Rasmussen (06-02-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 06-02-05 23:59

Lars Remmen wrote:


> Jeg bruger følgende:
>
> Hakket kalv & flæsk.
> Revet løg.
> Et eller to æg alt efter størrelse.
> Salt, peber og timian (en hel del timian faktisk).
> Hvedemel.
> Boullion.
>
> Det hele røres sammen til en rimelig lind fars, som flyder en anelse ud
> når den lægges på panden. Frikadellerne steges ved god varme så de
> bliver sprøde udenpå og samtidig let bløde (men absolut gennemstegt)
> indeni.

Jeg gør det samme. Dog mælk istedet for boullion, og og timian.
Til ca. 500g kød, ca. 2 æg, 6 - 8 spk. mel. Vel et par dl. mælk.
1 ml. stort løg. Hakket i "små" stykker.

Faktisk netop idag. Nam-nam...!!!!!!!



Mvh. Jørgen

The MANN (07-02-2005)
Kommentar
Fra : The MANN


Dato : 07-02-05 23:09


"Jørgen Rasmussen" <jorgen-rasmussen@aa.sa> skrev i en meddelelse
news:6jxNd.892$Pt4.229@news.get2net.dk...
> Lars Remmen wrote:
>
>
> > Jeg bruger følgende:
>>
>> Hakket kalv & flæsk.
>> Revet løg.
>> Et eller to æg alt efter størrelse.
>> Salt, peber og timian (en hel del timian faktisk).
>> Hvedemel.
>> Boullion.
>>
>> Det hele røres sammen til en rimelig lind fars, som flyder en anelse ud
>> når den lægges på panden. Frikadellerne steges ved god varme så de bliver
>> sprøde udenpå og samtidig let bløde (men absolut gennemstegt) indeni.
>
> Jeg gør det samme. Dog mælk istedet for boullion, og og timian.
> Til ca. 500g kød, ca. 2 æg, 6 - 8 spk. mel. Vel et par dl. mælk.
> 1 ml. stort løg. Hakket i "små" stykker.
>
> Faktisk netop idag. Nam-nam...!!!!!!!
>
>
>
> Mvh. Jørgen

Skift hvedemel ud med rasp !!!!!!!!!!!!!

evt lidt revet ost ( a´la nelson) eller smuldret fetaost/ 1 cm3 fetaost i
midten af frikadellen !!!!

JAMS

The MANN



The MANN (07-02-2005)
Kommentar
Fra : The MANN


Dato : 07-02-05 23:31


"The MANN" <Hamann29@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4207e6fb$0$272$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Jørgen Rasmussen" <jorgen-rasmussen@aa.sa> skrev i en meddelelse
> news:6jxNd.892$Pt4.229@news.get2net.dk...
>> Lars Remmen wrote:
>>
>>
>> > Jeg bruger følgende:
>>>
>>> Hakket kalv & flæsk.
>>> Revet løg.
>>> Et eller to æg alt efter størrelse.
>>> Salt, peber og timian (en hel del timian faktisk).
>>> Hvedemel.
>>> Boullion.
>>>
>>> Det hele røres sammen til en rimelig lind fars, som flyder en anelse ud
>>> når den lægges på panden. Frikadellerne steges ved god varme så de
>>> bliver sprøde udenpå og samtidig let bløde (men absolut gennemstegt)
>>> indeni.
>>
>> Jeg gør det samme. Dog mælk istedet for boullion, og og timian.
>> Til ca. 500g kød, ca. 2 æg, 6 - 8 spk. mel. Vel et par dl. mælk.
>> 1 ml. stort løg. Hakket i "små" stykker.
>>
>> Faktisk netop idag. Nam-nam...!!!!!!!
>>
>>
>>
>> Mvh. Jørgen
>
> Skift hvedemel ud med rasp !!!!!!!!!!!!!
>
> evt lidt revet ost ( a´la nelson) eller smuldret fetaost/ 1 cm3 fetaost
> i midten af frikadellen !!!!
>
> JAMS
>
> The MANN
>



PPS
Brug RØDLØG !!!!!!!

The MANN



Emil (07-02-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 07-02-05 00:13

On Sun, 6 Feb 2005 19:41:00 +0100, Jeppe Vestergaard wrote:

>Er der nogen her i gruppen der har en god opskrift på frikadeller - gerne
>hvor der ikke skal bruges alt for meget fedtstof. I går prøvede kæresten og
>jeg at lave frikadeller udfra en opskrift vi fandt på nettet - og hvor blev
>de da elendige :(. De var kedelige og smattede - så kedelige, at vi smed dem
>ud.


Hvilken opskrift? Hvorfra? Bare til advarsel for os andre.

Det bedste er nok, at søge nogle opskrifter, og så selv vurdere
hvad i vil vægte mest.

Starter man uden baggrund i madlavningen, er det klogest at
udsøge sig opskrifter med nøjagtige mål på _alle_ ingredienserne.
Alt andet er hovedløs gerning, og giver fiasko.

Så start med at kigge her:
http://makeashorterlink.com/?R3D115A6A
Efter de første ti links, har i forstået hvad sagen drejer sig
om, og i vil have fornemmelse for, hvilke mængder og
fremgangsmåder der bør indgå.

Har i ambitioner om at lave noget nær de perfekte frikadeller,
kan i blot læse videre. Men de perfekte frikadeller findes ikke.
De er ganske enkelt ikke definerede, da definationerne er
egnsbestemte.

Men det kan være ganske morsomt at udforske et nyt område. God
fornøjelse.


m.v.h. Emil

Cindie Iwersen (07-02-2005)
Kommentar
Fra : Cindie Iwersen


Dato : 07-02-05 07:33

Hej

> Er der nogen her i gruppen der har en god opskrift på frikadeller - gerne
> hvor der ikke skal bruges alt for meget fedtstof. I går prøvede kæresten
og
> jeg at lave frikadeller udfra en opskrift vi fandt på nettet - og hvor
blev
> de da elendige :(. De var kedelige og smattede - så kedelige, at vi smed
dem
> ud.

Jeg plejer at lave nogle gode, ved at jeg putter en reven rå kartoffel i
farsen, noglegange også en gulerod. Det gør frikadellen mere saftig.

mvh Cíndie



Helle Petersen (07-02-2005)
Kommentar
Fra : Helle Petersen


Dato : 07-02-05 17:17

Jeg har tit haft stor succes med at lave en pesto-agtig grød af porre, frisk
basilikum og oregano: En tur i hakkeren og ned i okse eller svinefarsen
sammen med æg, rasp og mælk . Det giver en meget frisk smag som er meget
sommerlig og smager mums sammen med en god blandet salat.
Velbekommen
Helle



Ukendt (07-02-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-02-05 18:33

Hej Jesper!
Lige i dag har jeg lavet de dejligste frikadeller. Lidt anderledes men bare
gode.

I farsen blandede jeg:

½dl persille
2 fed hvidløg
2 æg
1 løg
knust chili pulver
salt og peber
lidt mel
lidt mælk


De blev dejlige sprøde. Tilbehør laveded jeg kartofler skåret i store tern
og lagt i et ildfast fad blandet med olie og chile salt og peber.
fedtfattigt og godt.

Håber andre får lyst til at prøve.

hilsen Lone



"Jeppe Vestergaard" <thismail@isfake.com> skrev i en meddelelse
news:cu5oc2$1fmt$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa.
>
> Er der nogen her i gruppen der har en god opskrift på frikadeller - gerne
> hvor der ikke skal bruges alt for meget fedtstof. I går prøvede kæresten
> og
> jeg at lave frikadeller udfra en opskrift vi fandt på nettet - og hvor
> blev
> de da elendige :(. De var kedelige og smattede - så kedelige, at vi smed
> dem
> ud.
>
> På forhånd tak
>
> --
> Mvh.
> Jeppe Vestergaard, Aalborg
> Email: Jeppe at dailyrush denmark - omskriv selv.
>
>



Hauge (08-02-2005)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 08-02-05 18:36

Hejsa
Lone Nielsen wrote:
> I farsen blandede jeg:

Er det så til ½ eller 20kg fars?

Mvh Hauge



Lisbeth Jacobsen (10-02-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 10-02-05 10:12

"Lone Nielsen" <Lone.NielsensnabelAtdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:4208f5df$0$33713$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...

> I farsen blandede jeg:

I det hakkede kød blandede du.... det er nemlig (har jeg lært) ikke fars før
du har blandet ingredienserne i.

Mvh. Lisbeth



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste