/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opbevaring af Parmasan ?
Fra : Kim Jensen


Dato : 07-01-05 17:56

Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller andet
sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
mvh. Kim



 
 
Ralph (07-01-2005)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 07-01-05 23:51

"Kim Jensen" <kim.jensen_blokspam_@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:41debf0d$0$33666$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
> køleskabet efter kort tid.

Kort tid? Her i huset opbevarer vi parmesan i månedsvis, OK der kommer noget
hvidt halløjsa på, det er ikke mug, blot salte der trækker ud af osten.
Hvis jeg tager fejl så venligst oplys mig, så har jeg en del skidning til
gode, undskyld.


--
venligst
Ralph



Kevin Edelvang (08-01-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 08-01-05 01:09

Kim Jensen wrote:

> Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
> køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller
> andet sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.

Som Ralph skriver, er det muligvis ikke mug. Hvis du er sikker på, det er
mug, kan det have forskellige årsager. Husk, at hvis du generelt har dårlig
køleskabshygiejne (gør for sjældent rent i bund derinde), bliver alting
hurtigere muggent.

Desuden er det min erfaring, at parmesan-ost bedst opbevares ved at vikle et
stykke papir om (f.eks. pergament), der kan suge evt. fugt og så dernæst
plastik eller staniol.

Endvidere holder billige parmesan-typer (Nettos padano og lign.) sig kortere
tid, end de bedre, fordi det er lagret mindre, og der dermed simpelthen er
mere vand i osten (den er mere "frisk", og frisk ost holder sig ikke så
længe som tørret). "Stravecchio" (Ekstra gammel) er en betegnelse, som de
gode oste fra Reggio (Parmigiano Reggiano) får, når de er lagret minimum 2
år. Det er mums - og holder sig bedre.

Tager du ovenstående i betragtning, er der stort set ikke grænser for
opbevaringstiden. Og hvis det alligevel bliver for gammelt, spiser du ikke
nok parmesan-ost

Mvh
Kevin Edelvang



Emil (08-01-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 08-01-05 02:11

On Sat, 8 Jan 2005 01:09:20 +0100, Kevin Edelvang wrote:

>Endvidere holder billige parmesan-typer (Nettos padano og lign.) sig kortere
>tid, end de bedre, fordi det er lagret mindre, og der dermed simpelthen er
>mere vand i osten (den er mere "frisk", og frisk ost holder sig ikke så
>længe som tørret). "Stravecchio" (Ekstra gammel) er en betegnelse, som de
>gode oste fra Reggio (Parmigiano Reggiano) får, når de er lagret minimum 2
>år. Det er mums - og holder sig bedre.


Et lille trick er, at indsmørre osten med en koncentreret
saltopløsning, før den indpakkes i papir og plast.
Oste bør dog 'vedligeholdes' jævnligt, d.v.s. afskylles for væde,
saltes og indpakkes, hvis man vil gemme dem længe.
Umagen er det hele værd, hvis man altså er til smagsfyldige oste.


>Og hvis det alligevel bliver for gammelt, spiser du ikke
>nok parmesan-ost

AV! Den sved! )


m.v.h. Emil

Rasmus Carlsen (08-01-2005)
Kommentar
Fra : Rasmus Carlsen


Dato : 08-01-05 21:33


"Kim Jensen" <kim.jensen_blokspam_@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:41debf0d$0$33666$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
> køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller andet
> sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
> mvh. Kim

- ifølge min (gode) ostehandler er det (som allerede nævnt) ikke
nødvendigvis mug ... og skulle der komme grønne mugpletter på, kan du bare
skrabe dem af (sagde ostehandleren). Ostehandlerens kone havde i øvrigt et
lille tip, hvis man var meget sart med den slags; riv hele osten med det
samme og frys det ned i små poser og tag det op, når du skal bruge det. Det
tør hurtigt op.

ras



Torben Madsen (09-01-2005)
Kommentar
Fra : Torben Madsen


Dato : 09-01-05 17:07



Ø Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
> køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller andet
> sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
> mvh. Kim
>
>



Hej Kim



Med hensyn til mug på parmasanost. Så kan en del af problemet også undgås
ved at du husker at vaske dine hænder inden du begynder at røre ved osten,
så der ikke kommer forskellige bakterie kulture på osten. Har selv oplevet
at den blev rimelig hurtig grøn, men hvis man husker at vaske hænder så sker
der ikke noget.

Det hvide lag på osten det er noget som kommer fra osten selv så det kan du
se stort på.



mvh

Torben



Rene' Hjorth (10-01-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 10-01-05 17:26

[Kim Jensen | Fri, 7 Jan 2005 17:56:24 +0100]

>Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
>køleskabet efter kort tid.

Jeg har et stort stykke gammel Parmigiano Reggiano (det startede med
1/8-del), der var 2 år da jeg købte det, og det er da blevet en 3-4 måneder
ældre siden, og det ligger bare i en plastpose i svaledelen af mit køleskab,
og er stadig en pokkers lækker ost.

Jeg har dog også prøvet at købe en billig parmesane, f.eks. i Netto, og de
holder bare utroligt kort tid - jeg vil tror at den kortere lagringstid
betyder mere fugt og potentielle "dårligdomme" for osten?

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Gainsbourg (10-01-2005)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 10-01-05 23:43

>>Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
>>køleskabet efter kort tid.
>
> Jeg har et stort stykke gammel Parmigiano Reggiano (det startede med
> 1/8-del), der var 2 år da jeg købte det, og det er da blevet en 3-4
> måneder
> ældre siden, og det ligger bare i en plastpose i svaledelen af mit
> køleskab,
> og er stadig en pokkers lækker ost.
>
> Jeg har dog også prøvet at købe en billig parmesane, f.eks. i Netto, og de
> holder bare utroligt kort tid - jeg vil tror at den kortere lagringstid
> betyder mere fugt og potentielle "dårligdomme" for osten?
>
> René
> www.rene.hjorth.com
> www.lowcarb.dk

- Bare af interesse...hvad koster 1/8 af en 2 årig Parmegiano Reggiano i
Danmark? Det lyder som et meget stort stykke...



Kevin Edelvang (11-01-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 11-01-05 02:10

Gainsbourg wrote:

> - Bare af interesse...hvad koster 1/8 af en 2 årig Parmegiano
> Reggiano i Danmark? Det lyder som et meget stort stykke...

*For* meget. Nu er der jo forskellige kvaliteter, men stravecchio kommer i
dk hurtigt op på en kilopris i nærheden af 300 kroner i "almindelige"
supermarkeder (der skal som regel et pænt osteudvalg eller decideret
ostedelikatesse til, før man kan få et rigtig godt stykke Parmig Reggiano..
Hvis man er heldig at se det billigt, skal man slå til. I lokalområdet
koster det langt mindre og er således en oplagt sag at slæbe med hjem. Når
jeg skal til Rom igen (som jo ikke er "lokalområdet" for en Reggiano, men
alligevel) her til foråret, slæber jeg helt sikkert nogle kilogram med hjem.

Mvh
Kevin Edelvang



Rene' Hjorth (14-01-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 14-01-05 16:06

[Gainsbourg | Mon, 10 Jan 2005 23:43:22 +0100]

>- Bare af interesse...hvad koster 1/8 af en 2 årig Parmegiano Reggiano i
>Danmark? Det lyder som et meget stort stykke...

Ups, min fejl - det var en 1/16-del. Det var en gave, og ja - det var et
stadig et voldsomt stykke.

Når den en dag er slut, vil jeg købe noget i Metro, de har også en lækker 2
årig Parmegiano Reggiano til ca. 150 kr. pr. kg. plus moms.

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

-V- (14-01-2005)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 14-01-05 17:18

Rene' Hjorth wrote:
> Når den en dag er slut, vil jeg købe noget i Metro, de har også en
> lækker 2 årig Parmegiano Reggiano til ca. 150 kr. pr. kg. plus moms.

Jeg fik for noget tid siden en røget 5-års Parmegiano fra en ven i Bologna.
Det var helt forrygende.

Kan det fås herhjemme, evt. i Metro?






-V-



Kim (14-01-2005)
Kommentar
Fra : Kim


Dato : 14-01-05 17:40

Nu bor jeg på midtsjælland, og der ligger ikke nogle ostebutik lige her
omkring.
Er der nogen der ved hvor man kan købe et sådan rigtig godt stykke Parmasan.





Rene' Hjorth (17-01-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-01-05 16:38

[-V- | Fri, 14 Jan 2005 17:17:38 +0100]

>Jeg fik for noget tid siden en røget 5-års Parmegiano fra en ven i Bologna.
>Det var helt forrygende.
>
>Kan det fås herhjemme, evt. i Metro?

Jeg ved ikke om den kan skaffes herhjemme, men jeg har ikke set den i Metro
(og jeg har også søgt den) - jeg ville nok satse på en af de store
osteforretninger eller måske Inco?

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste