/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Brunsviger...
Fra : MulleMor


Dato : 07-01-05 08:00

Jeg skal på søndag holde børnefødselsdag, og vil i den anledning bage en
brunsviger. Jeg har tidligere når jeg har bagt brunsviger været ude for, at
sukkermassen (farin og margarine) som man kommer oven på, der flyder
margarinen oven på. Det er ikke særligt lækkert.

Hvorfor gør den det? Er der for meget margarine i? Eller skal det koge lidt
mere sammen i gryden inden jeg hælder det på kagen?

Jeg har fundet en opskrift på nettet hvor jeg skal bruge ½ af hver - altså
150g farin og 150g margarine. Lyder det forkert?

Hvis nogen ligger inde med en rigtig god opskrift, er i selvfølgelig
velkommen til at ligge den ind her

MulleMor / tine



 
 
Peter Westh (07-01-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 07-01-05 08:23

"MulleMor" <mm@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:41de3360$0$204$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg skal på søndag holde børnefødselsdag, og vil i den anledning bage en
> brunsviger. Jeg har tidligere når jeg har bagt brunsviger været ude for,
at
> sukkermassen (farin og margarine) som man kommer oven på, der flyder
> margarinen oven på. Det er ikke særligt lækkert.
>
> Hvorfor gør den det? Er der for meget margarine i? Eller skal det koge
lidt
> mere sammen i gryden inden jeg hælder det på kagen?
>
> Jeg har fundet en opskrift på nettet hvor jeg skal bruge ½ af hver - altså
> 150g farin og 150g margarine. Lyder det forkert?
>
> Hvis nogen ligger inde med en rigtig god opskrift, er i selvfølgelig
> velkommen til at ligge den ind her

Hvis man sammenligner forskellige brunsvigeropskrifter (på nettet f.eks.) så
falder de i to kategorier: Dem der har meget fedstof i dejen, og kun lidt i
fyldet, og dem der har meget fedtstof i fyldet, og kun lidt i dejen. Efter
min erfaring kan du ikke få fyldet til at hænge bedre sammen ved at koge det
mere, men du skal måske gå lidt mere i retning af den første type. Du kan
også, som nogle opskrifter foreslår, drysse ren puddersukker ovenpå
remoncen, det burde vel opsuge overskydende margarine.

Så vidt jeg husker brugte jeg en af opskrifterne på www.bager-kim.dk sidste
jeg lavede brunsviger, men jeg husker ikke hvilken.

MVH

Peter



Trine Kornum Christi~ (07-01-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 07-01-05 09:39

"MulleMor" <mm@mail.dk> writes:

> Jeg skal på søndag holde børnefødselsdag, og vil i den anledning bage en
> brunsviger. Jeg har tidligere når jeg har bagt brunsviger været ude for, at
> sukkermassen (farin og margarine) som man kommer oven på, der flyder
> margarinen oven på. Det er ikke særligt lækkert.

Helt enig, men sådan er der nogen der vil have det.

> Hvorfor gør den det? Er der for meget margarine i? Eller skal det koge lidt
> mere sammen i gryden inden jeg hælder det på kagen?

Det hjælper ikke at koge det mere.

> Jeg har fundet en opskrift på nettet hvor jeg skal bruge ½ af hver - altså
> 150g farin og 150g margarine. Lyder det forkert?

Det er også sådan min mor vil have det.

> Hvis nogen ligger inde med en rigtig god opskrift, er i selvfølgelig
> velkommen til at ligge den ind her

Jeg har selv eksperimenteret lidt videre og har fundet min opskrift.
Den kommer her.

Ingredienser

* Dej:
o ½ l mælk
o ½ pund margarine
o 50 g gær
o 700 g mel
o salt
* Snask:
o ½ pund margarine
o 1 pund mørk farin
o kanel

Fremgangsmåde

1. Margarinen smeltes og mælken hældes i.
2. Når det er afkøles opløses gæren der i.
3. Saltet tilsættes og dejen æltes med melet.
4. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
5. Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde.
6. Dejen fordeles i en stor bradepande og der prikkes fordybninger
i den med knoerne.
7. Snasket fordeles på dejen.
8. Bages ca. 20 minutter ved 200°C.

Mvh Trine

--
Fra 1. april tilbyder vi overnatning i seperat lejlighed med plads til
4 mennesker. Tæt på Blokhus, Aalborg, Fårup Sommerland og mange andre
spændende ting. Jeres hund er naturligvis også velkommen.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

MulleMor (07-01-2005)
Kommentar
Fra : MulleMor


Dato : 07-01-05 19:15

Tusind tak for det. Jeg vil prøve at bage efter din opskrift *ss*

God weekend


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uzmzlljks.fsf@trinekc.dk...
> "MulleMor" <mm@mail.dk> writes:
>
>> Jeg skal på søndag holde børnefødselsdag, og vil i den anledning bage en
>> brunsviger. Jeg har tidligere når jeg har bagt brunsviger været ude for,
>> at
>> sukkermassen (farin og margarine) som man kommer oven på, der flyder
>> margarinen oven på. Det er ikke særligt lækkert.
>
> Helt enig, men sådan er der nogen der vil have det.
>
>> Hvorfor gør den det? Er der for meget margarine i? Eller skal det koge
>> lidt
>> mere sammen i gryden inden jeg hælder det på kagen?
>
> Det hjælper ikke at koge det mere.
>
>> Jeg har fundet en opskrift på nettet hvor jeg skal bruge ½ af hver -
>> altså
>> 150g farin og 150g margarine. Lyder det forkert?
>
> Det er også sådan min mor vil have det.
>
>> Hvis nogen ligger inde med en rigtig god opskrift, er i selvfølgelig
>> velkommen til at ligge den ind her
>
> Jeg har selv eksperimenteret lidt videre og har fundet min opskrift.
> Den kommer her.
>
> Ingredienser
>
> * Dej:
> o ½ l mælk
> o ½ pund margarine
> o 50 g gær
> o 700 g mel
> o salt
> * Snask:
> o ½ pund margarine
> o 1 pund mørk farin
> o kanel
>
> Fremgangsmåde
>
> 1. Margarinen smeltes og mælken hældes i.
> 2. Når det er afkøles opløses gæren der i.
> 3. Saltet tilsættes og dejen æltes med melet.
> 4. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
> 5. Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde.
> 6. Dejen fordeles i en stor bradepande og der prikkes fordybninger
> i den med knoerne.
> 7. Snasket fordeles på dejen.
> 8. Bages ca. 20 minutter ved 200°C.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Fra 1. april tilbyder vi overnatning i seperat lejlighed med plads til
> 4 mennesker. Tæt på Blokhus, Aalborg, Fårup Sommerland og mange andre
> spændende ting. Jeres hund er naturligvis også velkommen.
> http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg



Brian Sørup (09-01-2005)
Kommentar
Fra : Brian Sørup


Dato : 09-01-05 23:00


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uzmzlljks.fsf@trinekc.dk...
>
> Jeg har selv eksperimenteret lidt videre og har fundet min opskrift.
>>
> Ingredienser
>
> * Dej:
> o ½ l mælk
> o ½ pund margarine
> o 50 g gær
> o 700 g mel
> o salt
> * Snask:
> o ½ pund margarine
> o 1 pund mørk farin
> o kanel
>
> Mvh Trine
>



Hvor meget salt skal der i ?

Med venlig hilsen

Ulla Lang



Kevin Edelvang (10-01-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 10-01-05 02:44

Brian Sørup wrote:

> Hvor meget salt skal der i ?

Undskyld jeg spørger lidt sarkastask, men har du nogensinde set en
dessert-dejsopskrift, hvor der skulle mere end en knivspids i?

Hvis du foretrækker salt i din bolledej, så tilsæt den knivspids. Ellers lad
være. Det gør ikke den store forskel i så søde ting efter min mening.

Mvh
Kevin Edelvang



Brian Sørup (10-01-2005)
Kommentar
Fra : Brian Sørup


Dato : 10-01-05 22:46


"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:41e1dddc$0$51252$14726298@news.sunsite.dk...
> Brian Sørup wrote:
>
> > Hvor meget salt skal der i ?
>
> Undskyld jeg spørger lidt sarkastask, men har du nogensinde set en
> dessert-dejsopskrift, hvor der skulle mere end en knivspids i?
>
> Hvis du foretrækker salt i din bolledej, så tilsæt den knivspids.
Ellers lad
> være. Det gør ikke den store forskel i så søde ting efter min mening.
>
> Mvh
> Kevin Edelvang



Du må gerne spørge sarkastisk - jeg ved ikke noget om brunsviger og jeg
gør helst ikke noget første gang "på slump",
derfor spurgte jeg ind til Trines opskrift. Der er vel ingen grund til
at ødelægge mit barns 1 års fødselsdag med en forkert brunsviger - vel ?

1) Peter Westh foreslog siden http://www.bager-kim.dk/ og der gik jeg
ind.

2) der var 1 opskrift på brunsviger med salt

3) denne opskrift havde en ½ tsk. salt til 250 g. mel

4) det er noget andet end Trines opskrift og jeg vil gerne være sikker i
min sag.

mvh.

Ulla Lang



Peter Westh (11-01-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-01-05 01:07

"Brian Sørup" <camaroFJERNpower454@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:34gbdiF4an8t1U1@individual.net...
> 1) Peter Westh foreslog siden http://www.bager-kim.dk/ og der gik jeg
> ind.
>
> 2) der var 1 opskrift på brunsviger med salt
>
> 3) denne opskrift havde en ½ tsk. salt til 250 g. mel
>
> 4) det er noget andet end Trines opskrift og jeg vil gerne være sikker i
> min sag.

Smør/margarine indeholder en del salt. Hvis du sammenligner Bager-Kims
opskrifter, så er det kun den med allermindst smør i dejen, der indeholder
yderligere salt. Trines opskrift er endnu federe, så jeg tror det er helt
bevidst, at der ikke er salt i den.

MVH

Peter
Hvis du ser på d



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste