/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kransekage
Fra : HP


Dato : 28-12-04 07:18

Jeg skal bage kransekage her til nytår, og har en opskrift inde fra
Karolines køkken, men der sår jeg skal varme massen op i en gryde . Kan det
passe?

Prøv lige at se opskriften, lyder det rigtigt? ER det marcipanmassen der
skal lunes?

Marcipanmassen æltes med sukker og æggehvider. Varmes op i en tykbundet
gryde til den er lun. Trilles i stænger og klemmes spidse på midten - som en
tagryg. Skæres i passende stykker eller formes i de særlige kransekageforme.
Stykkerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader i 6-7 minutter.
Afkøles.



 
 
Ukendt (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 28-12-04 10:29


"HP" <HP@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:41d0faa3$0$313$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg skal bage kransekage her til nytår, og har en opskrift inde fra
> Karolines køkken, men der sår jeg skal varme massen op i en gryde . Kan
det
> passe?
>
> Prøv lige at se opskriften, lyder det rigtigt? ER det marcipanmassen der
> skal lunes?

Ja, det er marcipanmassen der skal lunes. Det skal ikke tage farve, blot
lunes.

Alternativt kan man tage sin
foodprocessor/køkkenmaskine/hvad-de-end-hedder-i-dag, hælde sukker og
æggehvide i, lad det køre til det er blandet/pisket godt, tilsætte
marcipanen i små stykker, og lade massen køre til den er lun. Så skal den
ikke lunes i en gryde også.

Læg mærke til, at det skal være alm. sukker der benyttes. Aldrig flormelis
til kransekage. Bruger man flormelis, så bliver det kanonhårde betonstykker.

Temperaturen er også korrekt. Høj varme i kort tid. Bager man kransekage ved
for lav varme, tørrer det ud inden det er bagt = rigtig hård kransekage.

God fornøjelse med kransekagebagningen.

Tina



HP (28-12-2004)
Kommentar
Fra : HP


Dato : 28-12-04 12:15

Tusind tak Lige et sidste spørgsmål. Kan jeg ikke bage det måske i
morgen? Hvordan opbevarer jeg det så bedst? Eller ER det bedst som nybagt.
Det tager vel heller ikke så lang tid, hvis jeg vælger at vente til på
fredag med at lave den?


"Tina" <wunjo(snabelA)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:41d1278c$0$46643$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "HP" <HP@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:41d0faa3$0$313$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Jeg skal bage kransekage her til nytår, og har en opskrift inde fra
>> Karolines køkken, men der sår jeg skal varme massen op i en gryde . Kan
> det
>> passe?
>>
>> Prøv lige at se opskriften, lyder det rigtigt? ER det marcipanmassen der
>> skal lunes?
>
> Ja, det er marcipanmassen der skal lunes. Det skal ikke tage farve, blot
> lunes.
>
> Alternativt kan man tage sin
> foodprocessor/køkkenmaskine/hvad-de-end-hedder-i-dag, hælde sukker og
> æggehvide i, lad det køre til det er blandet/pisket godt, tilsætte
> marcipanen i små stykker, og lade massen køre til den er lun. Så skal den
> ikke lunes i en gryde også.
>
> Læg mærke til, at det skal være alm. sukker der benyttes. Aldrig flormelis
> til kransekage. Bruger man flormelis, så bliver det kanonhårde
> betonstykker.
>
> Temperaturen er også korrekt. Høj varme i kort tid. Bager man kransekage
> ved
> for lav varme, tørrer det ud inden det er bagt = rigtig hård kransekage.
>
> God fornøjelse med kransekagebagningen.
>
> Tina
>
>



Ukendt (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 28-12-04 12:41


"HP" <HP@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:41d14048$0$293$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Tusind tak Lige et sidste spørgsmål. Kan jeg ikke bage det måske i
> morgen? Hvordan opbevarer jeg det så bedst? Eller ER det bedst som nybagt.
> Det tager vel heller ikke så lang tid, hvis jeg vælger at vente til på
> fredag med at lave den?
>

Det går fint an at bage det i morgen. Kransekage, uden glasur og pynt,
opbevares bedst pakket i aluminiumfolie (sølvpapir) og lagt et køligt sted,
ikke køleskab.

Kransekage kan også fryses. Helst uden pynt og glasur.

Personligt synes jeg, at kransekage er bedst, når den er bagt 1-2 dage før.

Tina



HP (28-12-2004)
Kommentar
Fra : HP


Dato : 28-12-04 21:21

okay. Endnu engang tak og godt nytår *ss*


"Tina" <wunjo(snabelA)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:41d14643$0$46586$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "HP" <HP@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:41d14048$0$293$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Tusind tak Lige et sidste spørgsmål. Kan jeg ikke bage det måske i
>> morgen? Hvordan opbevarer jeg det så bedst? Eller ER det bedst som
>> nybagt.
>> Det tager vel heller ikke så lang tid, hvis jeg vælger at vente til på
>> fredag med at lave den?
>>
>
> Det går fint an at bage det i morgen. Kransekage, uden glasur og pynt,
> opbevares bedst pakket i aluminiumfolie (sølvpapir) og lagt et køligt
> sted,
> ikke køleskab.
>
> Kransekage kan også fryses. Helst uden pynt og glasur.
>
> Personligt synes jeg, at kransekage er bedst, når den er bagt 1-2 dage
> før.
>
> Tina
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste