/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrifter på krydderier søges !!!!!!
Fra : Ukendt


Dato : 27-12-04 20:30

Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
egentlig en kaffemaler
Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
følgende :

Garam Massala
Tanddori Massala
Karry

Evt. et links på en hjemmeside hvor man kan finde opskrifterne på de
forskellige indiske blandingskrydderier ?


Hilsen

Søren




 
 
Bo Warming (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 28-12-04 07:07


"Janne & Søren" <Email> wrote in message
news:41d062a6$0$288$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
> egentlig en kaffemaler
> Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
> følgende :
>
> Garam Massala
> Tanddori Massala
> Karry
>
> Evt. et links på en hjemmeside hvor man kan finde opskrifterne på de
> forskellige indiske blandingskrydderier ?

Karryerne har som grundsubstans koriander, spidskommen, chili, gurkemeje i
aftagende koncentrationer
- evt også sennepsfrø, ingefær og bukkehornsfrø

Tandoory solgte Irma for tyve år siden i en fremragende udgave med cirka
samme indhold men desuden en særlig art tørrede løg, som jeg som
gymnasielærer opnåede gratis vareprøver på fra De Danske Sukkerfabrikker,
men prøv med almindelig tørret løg. Og salt og almindelig sort peber og find
de for dig rette blandingsforhold. Løg var meget dominerende i Irmas Chicken
Tandori pulver.

Mon ikke der er nelliker eller allehånde i Garam Massala? Spørg i en indisk
indvandrerbutik - fx den ældre ekspedient på Nørrebrogade, hvor Ass
Kirkegaard starter , overfor, tre skridt ned.
Da jeg sjældent spiser fårekød, har jeg ikke dyrket det, men da jeg netop
var komet hjem fra Afghanistan brugte jeg det i youghurt-lage til shish
kebab - og med megen chili.Pakistanske butikker dur måske også, hvis ikke de
importerer alt færdigblandet fra London.



Peter Westh (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-12-04 09:55

"Janne & Søren" <Email> skrev i en meddelelse
news:41d062a6$0$288$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
> egentlig en kaffemaler
> Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
> følgende :
>
> Garam Massala

Det her er Madhur Jaffreys opskrift:

1 spsk kardemommefrø
Et stykke kanel på 2 1/2 cm
1 tsk spidskommen
1 tsk nelliker
1 tsk sort peber
1/3 muskatnød

Males i møllen.

MVH

Peter



Peter Westh (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-12-04 10:39

"Janne & Søren" <Email> skrev i en meddelelse
news:41d062a6$0$288$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
> egentlig en kaffemaler
> Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
> følgende :
>
> Garam Massala
> Tanddori Massala
> Karry

Karry er jo mange ting, man kan bruge stort set, hvad der passer en. Her er
Erwin Lauterbachs karryblanding:

100g chili
100g gurkemeje
25g allehånde
15 g paprika
15g tørret ingrefær
15 g kanel
10 g bukkehornsfrø
10g kardemomme
10g hvid peber
10 g spidskommen
5 g cayennepeber (hvad forskellen er på chili og cayenne ved jeg ikke. Jeg
vil tro, han bruger en ret mild chili)
5 g tørret hvidløg
5 g nelliker

Males i møllen og opbevares tørt.

/Peter



ASKF (28-12-2004)
Kommentar
Fra : ASKF


Dato : 28-12-04 22:37

Peter Westh ytrede sig i
<41d129b1$0$46648$edfadb0f@dread14.news.tele.dk> med dette:

[snip]
>hvad forskellen er på chili og cayenne ved jeg ikke. Jeg
>vil tro, han bruger en ret mild chili)

Chilli er en fællesbetegnelse for mange forskellige typer af mere eller
mindre stærke peberfrugter, mens cayennepeber er en specifik
chilli/peberfrugt (der er vist kun 3 varianter og de har samme
smag/styrke).
--
Mvh
Allan Stig Kiilerich Frederiksen

Peter Westh (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-12-04 23:01

"ASKF" <nospam@askf.dk> skrev i en meddelelse
news:71k3t01r2icr5hipiginj6kuabvlt89v5s@4ax.com...
> Peter Westh ytrede sig i
> Chilli er en fællesbetegnelse for mange forskellige typer af mere eller
> mindre stærke peberfrugter, mens cayennepeber er en specifik
> chilli/peberfrugt (der er vist kun 3 varianter og de har samme
> smag/styrke).

Yep, men det gør os ikke meget klogere på, hvad Lauterbach mener. Så mit
ræsonnement er, at han må bruge en ret mild chili - ellers ville en karry
der består af omkring 1/3 chili nok blive for stærk til hans, normalt meget
afdæmpede smagspalet.

MVH

Peter



Karoline Larsen (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Karoline Larsen


Dato : 28-12-04 19:25


"Janne & Søren" <Email> skrev i en meddelelse
news:41d062a6$0$288$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
> egentlig en kaffemaler
> Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
> følgende :
>
> Garam Massala
> Tanddori Massala
> Karry
>
> Evt. et links på en hjemmeside hvor man kan finde opskrifterne på de
> forskellige indiske blandingskrydderier ?
>
>
> Hilsen
>
> Søren
>


http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/Camilla.velkommen.htm

klik på "Opskrifter jul 2004"

mvh Karoline




Ukendt (28-12-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 28-12-04 23:43

Tusinde tak, god hjemmeside, nu vil jeg rigtig igang.

Hilsen

Søren


"Karoline Larsen" <SLETDETTEkml@greenleaf.dk> skrev i en meddelelse
news:41d1a502$0$169$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Janne & Søren" <Email> skrev i en meddelelse
> news:41d062a6$0$288$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
>> egentlig en kaffemaler
>> Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
>> følgende :
>>
>> Garam Massala
>> Tanddori Massala
>> Karry
>>
>> Evt. et links på en hjemmeside hvor man kan finde opskrifterne på de
>> forskellige indiske blandingskrydderier ?
>>
>>
>> Hilsen
>>
>> Søren
>>
>
>
> http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/Camilla.velkommen.htm
>
> klik på "Opskrifter jul 2004"
>
> mvh Karoline
>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste