/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tilberedning af and
Fra : Bente


Dato : 22-12-04 10:38

Jeg hørte i et madmagasin i radioen forleden dag, at der blev
foreslået, at man kune koge ænderne d. 23. dec - lade dem stå i suppen
til næste dag og så brune dem i oven, mens flæskestegen alligevel står
og trækker.
Det lyder lidt praktisk, da man så slipper for at stå og bakse med
ænderne i sidste øjeblik.
Men hvordan mon resultatet bliver ? Vi vil jo nødigt gå på kompromis
med kvaliteten. Er der nogen af jer, der har prøvet det ?

Mange julehilsner
Bente

 
 
Kevin Edelvang (22-12-2004)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 22-12-04 10:57

Bente wrote:

> Jeg hørte i et madmagasin i radioen forleden dag, at der blev
> foreslået, at man kune koge ænderne d. 23. dec - lade dem stå i suppen
> til næste dag og så brune dem i oven, mens flæskestegen alligevel står
> og trækker.
> Det lyder lidt praktisk, da man så slipper for at stå og bakse med
> ænderne i sidste øjeblik.
> Men hvordan mon resultatet bliver ? Vi vil jo nødigt gå på kompromis
> med kvaliteten. Er der nogen af jer, der har prøvet det ?

Sådan gjorde mange "i gamle dage". En ældre dame jeg kender siger at
resultatet bliver ligeså godt, men at det er mange år siden, hun har prøvet
det. Jeg har aldrig selv smagt en kogt and.

Mvh
Kevin Edelvang



Steen Jakobsen (22-12-2004)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 22-12-04 14:38


"Bente" <fru_nielsen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:a3bcfa3b.0412220138.2dd9caac@posting.google.com...
> Jeg hørte i et madmagasin i radioen forleden dag, at der blev
> foreslået, at man kune koge ænderne d. 23. dec - lade dem stå i suppen
> til næste dag og så brune dem i oven, mens flæskestegen alligevel står
> og trækker.
> Det lyder lidt praktisk, da man så slipper for at stå og bakse med
> ænderne i sidste øjeblik.
> Men hvordan mon resultatet bliver ? Vi vil jo nødigt gå på kompromis
> med kvaliteten. Er der nogen af jer, der har prøvet det ?


Jeg har prøvet det. Den blev da sprød og brun nok men jeg vil nu ikke gøre
det igen. Smagen er ikke den samme efter min mening. Jeg går mere ind for
moderat langtids stegning 130 grader i ca 6 timer alt efter størrelse. Jeg
bruger stegetermometer. på den måde kan man få skyen fra i god tid og der
sker ikke så meget hvis den lige får et kvarter ekstra.

Steen,



Ole Helms (22-12-2004)
Kommentar
Fra : Ole Helms


Dato : 22-12-04 22:32

On Wed, 22 Dec 2004 14:37:30 +0100, "Steen Jakobsen"
<noway@nopost1.tele.xx> skrev:

>Jeg går mere ind for
>moderat langtids stegning 130 grader i ca 6 timer alt efter størrelse.
Helt enig. Jeg kender et par som steger dem i 8 - 9 timer ved 105°

>Jeg bruger stegetermometer.
Sætter du i den tykkeste del af brystet? Hvilken temperatur er
passende?


--
Venligst
Ole Helms

Steen Jakobsen (23-12-2004)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 23-12-04 09:27


"Ole Helms" <ole-x-helms@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:2opjs0p7r7tgu69hsfv1nt3fgbohvtsecs@4ax.com...
> On Wed, 22 Dec 2004 14:37:30 +0100, "Steen Jakobsen"
> <noway@nopost1.tele.xx> skrev:
> >Jeg bruger stegetermometer.
> Sætter du i den tykkeste del af brystet? Hvilken temperatur er
> passende?

Netop, midt i kødet og temp 85 til 90 grader. Hvis den skal brunes meget
bagefter skal den nok ikke over 85 tror jeg.

Mvh, Steen.




Mette Nylander Sørup (22-12-2004)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 22-12-04 19:39

> Jeg hørte i et madmagasin i radioen forleden dag, at der blev
> foreslået, at man kune koge ænderne d. 23. dec - lade dem stå i suppen
> til næste dag og så brune dem i oven, mens flæskestegen alligevel står
> og trækker.
> Det lyder lidt praktisk, da man så slipper for at stå og bakse med
> ænderne i sidste øjeblik.
> Men hvordan mon resultatet bliver ? Vi vil jo nødigt gå på kompromis
> med kvaliteten. Er der nogen af jer, der har prøvet det ?
>

Hej Bente

Sidste års julemenu var for både svigerforældre og forældre sædeles
revolutionerende. Anden blev kogt og flæskestegen blev grillet i weberen.
Det blev en fabelagtig menu, der skal gentages i år af min svigermor. Efter
min mening er almindelig stegt and for fed og samtid ofte lidt tør i det.
Når anden koges bevares kødet meget saftigt, mens fedtet koges af - det
giver efter min mening en mere lækker and ( og mere mør ). En anden fordel
er, at man slipper for den afskyelige stank af and. Faktisk lugter det bare,
som når man koger suppe.

Mvh.
Mette - der omvendte hele familiens traditioner sidste år .



Sulley (22-12-2004)
Kommentar
Fra : Sulley


Dato : 22-12-04 20:06

"Bente" <fru_nielsen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:a3bcfa3b.0412220138.2dd9caac@posting.google.com...
> Jeg hørte i et madmagasin i radioen forleden dag, at der blev
> foreslået, at man kune koge ænderne d. 23. dec - lade dem stå i suppen
> til næste dag og så brune dem i oven, mens flæskestegen alligevel står
> og trækker.
> Det lyder lidt praktisk, da man så slipper for at stå og bakse med
> ænderne i sidste øjeblik.
> Men hvordan mon resultatet bliver ? Vi vil jo nødigt gå på kompromis
> med kvaliteten. Er der nogen af jer, der har prøvet det ?
>
> Mange julehilsner
> Bente
Fik det sidste år hjemme hos svigermor.
Sammenlignet med en and der lige har fået et par timer i ovnen er det samme
smag og konsistens: God og fast.
Men i forhold til en langtidsstegt and er det ingenting...
Havde jeg ikke tiden ville jeg helt klart bruge den fremgangsmåde, men i år
skal der kræses for gæsterne

Sulley



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste