/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Skudsikker opskrift på vanillekranse!
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 19-12-04 16:03

Hejsa alle sammen,

Nå, nu er brunekagerne, kokoskransene, fedtebrødene, fedtkagerne,
kyssene,klejnerne, jødekagerne og nødde- chokoladekagerne i hus. Min sorte
samvittighed gælder vanillekransene! Jeg har efterhånden prøvet adskillige
opskrifter, men endnu ikke fundet den rette. Dem jeg lavede i fjor, var
tålelige men jeg har forlagt opskriften.
Hvem vil dele deres "hemmelige" og bedstemors-perfekte opskrift på
vanillekranse med mig?

Glædelig Jul til alle....

--
Mvh. Renate
____________________________
Se mine billeder på www.renate.dk
Og husk nu lige at kigge forbi: www.eet-djursland.nu



 
 
Spirrevip (21-12-2004)
Kommentar
Fra : Spirrevip


Dato : 21-12-04 16:25

©


Vaniliekranse

500 gram hvedemel ( ca. 8½ dl.)
½ tskf. hjortetakssalt
250 gram smør
2 stænger vanille
50 gram mandler
250 gram sukker ( 3 dl.)
2 æg


Bland mel og hjortetakssalt. Hak smørret i og smuldr det dernæst grynet med
fingrene.
Tilsæt frøene af de flækkede vanillestænger. Skold, smut og hak
mandlerne meget fint.
Bland suukker, æg og mandler i fedtstofblandingen og ælt hurtigt dejen
sammen.
Læg den koldt, i mindst 1 time, men gerne til næste dag.
Kør dejen gennem kødmaskinens stjerneform. Skær dejen i mindre stykker og
form til kranse.
Bag kagerne i 6 - 8 min. ved 200 grader.
Lad kagerne køle af på en bagerist før de lægges i kagedåse med tætsluttende
låg.

Denne opskrift er god, da kagerne ikke flyder ud under bagningen.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408936
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste