/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lusekatter - svenske safranboller
Fra : Elscorpio


Dato : 26-11-04 18:37

Nogen som har en opskrift på lusekatter?

 
 
Lisbeth Jacobsen (26-11-2004)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 26-11-04 22:13

"Elscorpio" <martinandersen1976@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:e0b14af1.0411260936.185d6f73@posting.google.com...

> Nogen som har en opskrift på lusekatter?

Der er en opskrift i Camilla Plums "Mors mad" (som jeg lige nu har
udlånt...)

Kig evt. på hendes hjemmeside, om den også er der.
http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/Camilla.velkommen.htm

Og ellers... prøv at skriv til hende.

Mvh. Lisbeth



Margrete Johansen (26-11-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 26-11-04 22:27


"Elscorpio" <martinandersen1976@hotmail.com> wrote in message
news:e0b14af1.0411260936.185d6f73@posting.google.com...
> Nogen som har en opskrift på lusekatter?

Camilla Plum har denne opskrift i "Mors mad":

Lusseklatter - 20 stk.:

50 gr. gær
4 dl. lunken mælk
100 gr. smeltet smør
1 æg
12-13 dl. hvedemel
1 dl. sukker
1 spsk salt
1 gram safran
æg til pensling og rosiner til pynt


Margrete



Lisbeth Jacobsen (26-11-2004)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 26-11-04 22:20

"Elscorpio" <martinandersen1976@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:e0b14af1.0411260936.185d6f73@posting.google.com...

> Nogen som har en opskrift på lusekatter?

http://student.educ.umu.se/~kaalet02/udt16h02/lussekatter.htm
http://home20.inet.tele.dk/kultursalonen/lucia.htm
http://www.e-pressen.dk/shownews.php?id=26463




Og her er Camilla Plums "Lussekatter":


50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
12-13 dl hvedemel
1 dl sukker
1 spsk salt
1 g safran
Æg til pensling og rosiner til pynt

Opløs gæren i den lunkne mælk, tilsæt æg, sukker, salt, stødt safran og
halvdelen af melet. Tilsæt smeltet smør og ælt mere mel i. Præcis hvor meget
mel er svært at sige, men dejen må hellere være for løs end for hård. Dæk
skålen med film og lad den hæve på køkken­bordet til dobbelt størrelse, ca.
2 timer (se nedenfor). Slå dejen ned og form den til de fine figurer på
bagepapir, pens med sammenpisket æg og pynt med rosinerne. Lad dem hæve
igen, det tager ca. 1 time. Bag ved 210 grader i ca.12 min.

Som med alt andet bagværk bliver det bedre ved en lang hævning med mindre
gær og kold mælk. Hvis man er indstillet på at sætte dejen til hævning 8-10
timer før kan man med held nøjes med 10 g gær. Dejen kan godt stå på
køkkenbordet, bare der ikke er stegvarmt. På bagtrappen tager det et par
timer ekstra. Men den 2den hævning skal ske lunt.
kilde:http://www.camillaplum.dk/Nyhedsrev/C.nyhedsopskrifter/9.%20Nyhedop.ht
m





Q (27-11-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 27-11-04 03:22


"Elscorpio" <martinandersen1976@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:e0b14af1.0411260936.185d6f73@posting.google.com...
> Nogen som har en opskrift på lusekatter?

Nej, men kan da nok hjælpe dig til at finde en kat med lopper, hvis det kan
bruges?

/peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408936
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste