/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kræmmerhus chokoladeparfait
Fra : Robert Hansen


Dato : 23-11-04 20:53

Hejsa

Jeg har lidt af et problem....jeg vil gerne imponere mine 12 gæster, ved at
lave en chokolade parfait, med form som et omvendt kræmmerhus. Nu er mit
problem at opskriften siger at kræmmerhuset (som man lave ud af bagepapir)
skal stilles i en skål med sukker for at den holde formen i fryseren????? Og
jeg har ikke en kummefryser, men kun en normal skod fryser, og er det så
overhovedet muligt at lave et kræmmerhus der er højere end fryserummet
(findes der et eller andet hemmeligt trick hvor det kan lade sig gøre at det
ligger ned)???

VH
Robert



 
 
Peter Westh (23-11-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 23-11-04 21:29

"Robert Hansen" <dsl72550@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:co04el$1kqi$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Jeg har lidt af et problem....jeg vil gerne imponere mine 12 gæster, ved
at
> lave en chokolade parfait, med form som et omvendt kræmmerhus. Nu er mit
> problem at opskriften siger at kræmmerhuset (som man lave ud af bagepapir)
> skal stilles i en skål med sukker for at den holde formen i fryseren?????
Og
> jeg har ikke en kummefryser, men kun en normal skod fryser, og er det så
> overhovedet muligt at lave et kræmmerhus der er højere end fryserummet
> (findes der et eller andet hemmeligt trick hvor det kan lade sig gøre at
det
> ligger ned)???

Nu har jeg ikke prøvet, så det her er spekulation. Men hvis du laver formen
i et mere stift materiale end bagepapir, og fryser isen så den er
forholdsvis fast, inden du kommer den i formen, burde det da kunne lade sig
gøre.

Kunne man ikke lave formen af pap i stil med
http://www.julidannevang.dk/born/klip/krammerhus.gif

Og så lave et rundt paplåg, der passer? Du skal nok beklæde pappet
indvendigt med bagepapir, og putte det hele i en plasticpose.

Held og lykke!

Peter



Kevin Edelvang (23-11-2004)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 23-11-04 22:03

Robert Hansen wrote:

> (findes der et eller andet
> hemmeligt trick hvor det kan lade sig gøre at det ligger ned)???

Det skulle da lige være en lukket beholder. Husk på, massen er flydende, når
den bliver sat i fryseren. Mit råd: Lav mindre kræmmerhuse.

Mvh
Kevin Edelvang



Nette (24-11-2004)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 24-11-04 13:49


"Robert Hansen" skrev

> Jeg har lidt af et problem....jeg vil gerne imponere mine 12 gæster, ved
at
> lave en chokolade parfait, med form som et omvendt kræmmerhus. Nu er mit
> problem at opskriften siger at kræmmerhuset (som man lave ud af bagepapir)
> skal stilles i en skål med sukker for at den holde formen i fryseren?????
Og
> jeg har ikke en kummefryser, men kun en normal skod fryser, og er det så
> overhovedet muligt at lave et kræmmerhus der er højere end fryserummet
> (findes der et eller andet hemmeligt trick hvor det kan lade sig gøre at
det
> ligger ned)???

hmm, du er besværlig Robert.

Så længe låget er tæt, og formen fyldt, så kan isen vel ikke blive skæv?
Så det drejer sig "bare" om at finde noget, der er stift nok og som har
låg.....

Men det er da også omstændigt nok.

Man kan i hobbyforretninger købe noget forholdvis stift plastik,- evt. bruge
dem fra de der tynde foldemapper. Af dem må man kunne lave et kræmmerhus og
så hæfte det sammen med en hæftemaskine. Så må man kunne lave et kræmmerhus
af bagepapir og lægge der i og så fylde is HELT op til randen, og så må man
på en eller anden måde kunne tape et stykke vitawrap til som låg. Eller
måske kunne man lade være med at fylde det helt op og i stedet lægge en
"stopklods" i form af en linseform, et stykke beklædt træ el. lign, der lige
passer derned i, og derefter komme vitawrap omkring.
Evt. kunne du stille dem ude på altanen i frostvejr en sen aften, for at de
lige sætter sig inden du lægger dem ned i fryseren. Eller grave dem med i
jorden i haven et par timer en sen aften i frostvejr inden fryserturen.

Alternativet kunne være at dele kræmmerhuset over i to, en bund og en top og
så sætte dem sammen inden servering, blot ved at tage dem ud af formen og
pensle lidt vand på begge dele og sætte dem ovenpå hinanden.
Sådan har jeg i hvert fald engang været med til at lave en KÆMPE islagkage
en gang.

Men, - lad os lige høre, hvordan du ender med at gøre og hvad resultatet
bliver.

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408936
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste