| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Fyring i brændeovn Fra : Flemming Lindbaum | 
  Dato :  22-10-04 20:53 |  
  |   
            Hej NG
 
 Det har sikkert været behandlet før, men jeg har ikke kunne det svar jeg
 søger, så jeg prøver lige igen ...
 
 Jeg bor på en gl gård med oliefyr, og vi har anskaffet en brændeovn SCAN 4
 basic 7kw, og jeg vil gerne lære at fyre rigtigt i den.
 
 Jeg har en teori om at holde gang i den 24 timer i døgnet, men jeg er i
 tvivl om hvordan jeg gør det rigtigst.
 
 Jeg gør det nok forkert i øjeblikket, for glasset bliver sodet, så jeg håber
 der er nogen som er mestre i at fyre optimalt i brændeovn, som kan hjælpe
 ....
 
 /Flemming
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ole Jeppesen (22-10-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Jeppesen | 
  Dato :  22-10-04 22:29 |  
  |   
            
"Flemming Lindbaum" <flemmingFJERN@DETTElindbaum.dk> wrote in message
 news:41796506$0$284$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 >
 > Jeg gør det nok forkert i øjeblikket, for glasset bliver sodet, så jeg
 håber
 > der er nogen som er mestre i at fyre optimalt i brændeovn, som kan hjælpe
 > ...
 Medmindre du bruger vådt brænde, så lyder det som om at du "fedtfyrer", dvs.
 skruer for meget ned for luften i håb om at få brændet til at strække
 længere.
 Du bliver nødt til at skrue mere op for luften indtil at den brænder rent -
 også selvom det betyder at gløderne er væk næste morgen.
 Se iøvrigt denne sie for mere info:
 http://www.skovforeningen.dk/braende/Braende_default.asp
mvh Ole
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jørgen M. Rasmussen (23-10-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jørgen M. Rasmussen | 
  Dato :  23-10-04 05:01 |  
  |   
            
 "Ole Jeppesen" <nospam_jeppesen@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 
 >> Jeg gør det nok forkert i øjeblikket, for glasset bliver sodet, så jeg
 
 > Medmindre du bruger vådt brænde, så lyder det som om at du "fedtfyrer", 
 > dvs.
 > skruer for meget ned for luften i håb om at få brændet til at strække
 > længere.
 >
 Lidt sodet bliver de altid, vi kan jo ikke se hvor slemt det er ;), men 
 ellers er det rigtigt- for lidt luft, som for øvrigt forurener ad H...... 
 til, det er kun en 0,1'nedel som sætter sig i ovn,skorsten :(.  Nu kender 
 jeg ikke ovnen, men det er svært at fyre i gennem, ild,gløder 24 t, og 
 samtidig få en ren forbrænding, uden  nogen smider en pind på ilden i ny&næ. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ole Jensen (25-10-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Jensen | 
  Dato :  25-10-04 22:01 |  
  |  
 
            Flemming Lindbaum <flemmingFJERN@DETTElindbaum.dk> wrote:
 > Jeg har en teori om at holde gang i den 24 timer i døgnet, men jeg er i
 > tvivl om hvordan jeg gør det rigtigst.
 Du skal nok op en tur om natten hvis du skal fyre rigtigt, som de andre
 også foreslår. Du kan dog bruge briketter af forskellige slags, som
 skulle kunne brænde lidt længere, jeg har dog ingen erfaringer med dem.
 Hvis ovnen kan fyre med energikoks, så kan du godt fyre over, men den
 skal være beregnet til det, og det kræver en vis øvelse, det har jeg
 heller ingen erfaringer med.
 -- 
 mvh
 Ole-J
 Jeg er ikke ekspert - selvom jeg ofte udtaler mig som sådan   
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |