/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grøn/rød/gul peber - få's det i krydderifo~
Fra : Morten


Dato : 15-10-04 20:21

Kan man få et krydderi som svarer til peber-frugter?
Eller som faktisk består deraf i en eller anden tørret udgave, ligesom eks.
tørrede bananer.
Det er nemlig lettere at have at gøre med en lille krydderi-pose end at
skulle købe peberfrugter til hvert enkelt måltid (det er både dyrt og
holder sig dårligt).


På forhånd tak.



Morten



 
 
David Rasmussen (15-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 15-10-04 23:31

Morten wrote:
> Kan man få et krydderi som svarer til peber-frugter?
> Eller som faktisk består deraf i en eller anden tørret udgave, ligesom eks.
> tørrede bananer.
> Det er nemlig lettere at have at gøre med en lille krydderi-pose end at
> skulle købe peberfrugter til hvert enkelt måltid (det er både dyrt og
> holder sig dårligt).
>

Paprika er vel tørret peberfrugt?

/David

Morten Bjergstrøm (17-10-2004)
Kommentar
Fra : Morten Bjergstrøm


Dato : 17-10-04 10:11

David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> skrev:

>> Kan man få et krydderi som svarer til peber-frugter?
>> Eller som faktisk består deraf i en eller anden tørret udgave,
>> ligesom eks. tørrede bananer.
>> Det er nemlig lettere at have at gøre med en lille krydderi-pose
>> end at skulle købe peberfrugter til hvert enkelt måltid (det er
>> både dyrt og holder sig dårligt).
>>
>
> Paprika er vel tørret peberfrugt?

Paprika er, hvis det er rigtig paprika, de tørrede frugter af capsicum
annuum af paprikasorterne.

Peberfrugt er i øvrigt en dum betegnelse. "Peberfrugter" er ligeledes
en bred vifte af sorter indenfor capsicum annuum familien, der omfatter
en stor del af det, der i daglig tale kaldes chili. En "peberfrugt" er
også en chili.

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

David Rasmussen (17-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 17-10-04 10:18

Morten Bjergstrøm wrote:
>
> Peberfrugt er i øvrigt en dum betegnelse. "Peberfrugter" er ligeledes
> en bred vifte af sorter indenfor capsicum annuum familien, der omfatter
> en stor del af det, der i daglig tale kaldes chili. En "peberfrugt" er
> også en chili.
>

Ville det så ikke være mere korrekt at sige at en chili også er en
"peberfrugt"?

/David

Morten Bjergstrøm (17-10-2004)
Kommentar
Fra : Morten Bjergstrøm


Dato : 17-10-04 11:05

David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> skrev:

>> Peberfrugt er i øvrigt en dum betegnelse. "Peberfrugter" er
>> ligeledes en bred vifte af sorter indenfor capsicum annuum
>> familien, der omfatter en stor del af det, der i daglig tale
>> kaldes chili. En "peberfrugt" er også en chili.
>>
>
> Ville det så ikke være mere korrekt at sige at en chili også er en
> "peberfrugt"?

Nej det vil jeg ikke mene. Den daglige betegnelse for capsicum familien
er chili (chile). Peber er noget helt andet (Piper Nigrum).

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

David Rasmussen (17-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 17-10-04 11:13

Morten Bjergstrøm wrote:
>
> Nej det vil jeg ikke mene. Den daglige betegnelse for capsicum familien
> er chili (chile). Peber er noget helt andet (Piper Nigrum).
>

Oh. Okay.

/David

Morten Bjergstrøm (17-10-2004)
Kommentar
Fra : Morten Bjergstrøm


Dato : 17-10-04 12:10

David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> skrev:

>> Nej det vil jeg ikke mene. Den daglige betegnelse for capsicum
>> familien er chili (chile). Peber er noget helt andet (Piper
>> Nigrum).
>>
>
> Oh. Okay.

Men glem nu ikke, at du bruger den betegnelse som flertallet fortsat
bruger

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

Ukendt (17-10-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 17-10-04 12:48

"Morten Bjergstrøm" <nospam01@miljokemi.dk> skrev

> Men glem nu ikke, at du bruger den betegnelse som flertallet fortsat
> bruger

Og som også er udbredt i de fleste lande på jorden, og har været det i
århundreder. Det er korrekt, at peberfrugter og chili ikke har meget med
peber at gøre, men de hedder nu engang sådan. Jf. italiensk
peporoni/peperoncino og engelsk/amerikansk bell pepper (stavning?).

Mvh
Kevin Edelvang



Morten Bjergstrøm (17-10-2004)
Kommentar
Fra : Morten Bjergstrøm


Dato : 17-10-04 13:23

"Kevin Edelvang" <.> skrev:

>> Men glem nu ikke, at du bruger den betegnelse som flertallet
>> fortsat bruger
>
> Og som også er udbredt i de fleste lande på jorden,

Enig.


> og har været
> det i århundreder. Det er korrekt, at peberfrugter og chili ikke
> har meget med peber at gøre, men de hedder nu engang sådan.

Både og. Vi kan også se hvilke problemer det giver når David opfatter
paprika som tørrede peberfrugter. Det som der er i en rigtig paprika
vil de fleste danskere nok betegne som chili.

Peberfrugter er på dansk en chili med blokstruktur uden styrke.


> Det er korrekt, at peberfrugter og chili ikke har meget med
> peber at gøre, men de hedder nu engang sådan. Jf. italiensk
> peporoni/peperoncino og engelsk/amerikansk bell pepper (stavning?).

Ja chilier med en blokstruktur kaldes ofte bell pepper på engelsk.

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

Torbenth (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Torbenth


Dato : 15-10-04 23:36


"Morten" <mmmmorten@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9583D94CC699Dmmmmortenhotmailcom@212.242.40.196...
> Kan man få et krydderi som svarer til peber-frugter?
> Eller som faktisk består deraf i en eller anden tørret udgave, ligesom
eks.
> tørrede bananer.
> Det er nemlig lettere at have at gøre med en lille krydderi-pose end at
> skulle købe peberfrugter til hvert enkelt måltid (det er både dyrt og
> holder sig dårligt).

Du kan skære peberfrugterne i små tern og fryse dem ned i portioner. Det gør
vi.
Du kan gøre det samme med f.eks. champignoner, bladselleri,osv.

Mvh.
Torben



Morten (16-10-2004)
Kommentar
Fra : Morten


Dato : 16-10-04 00:53

"Torbenth" <torbenth@it.dk> wrote in
news:ckpjca$1gr2$1@news.cybercity.dk:

>
> "Morten" <mmmmorten@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:Xns9583D94CC699Dmmmmortenhotmailcom@212.242.40.196...
>> Kan man få et krydderi som svarer til peber-frugter?
>> Eller som faktisk består deraf i en eller anden tørret udgave,
>> ligesom
> eks.
>> tørrede bananer.
>> Det er nemlig lettere at have at gøre med en lille krydderi-pose end
>> at skulle købe peberfrugter til hvert enkelt måltid (det er både dyrt
>> og holder sig dårligt).
>
> Du kan skære peberfrugterne i små tern og fryse dem ned i portioner.
> Det gør vi.
> Du kan gøre det samme med f.eks. champignoner, bladselleri,osv.

Smart nok, hvor lang tid kan det så CIRKA holde sig?


Mvh.


Morten


Kristina Søndergaard (16-10-2004)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 16-10-04 07:42

Tror engang jeg har haft købt noget i Aldi... i pulverforn godt nok.

"Morten" <mmmmorten@hotmail.com> wrote in message
news:Xns9584133A5BB31mmmmortenhotmailcom@212.242.40.196...
> "Torbenth" <torbenth@it.dk> wrote in
> news:ckpjca$1gr2$1@news.cybercity.dk:
>
> >
> > "Morten" <mmmmorten@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> > news:Xns9583D94CC699Dmmmmortenhotmailcom@212.242.40.196...
> >> Kan man få et krydderi som svarer til peber-frugter?
> >> Eller som faktisk består deraf i en eller anden tørret udgave,
> >> ligesom
> > eks.
> >> tørrede bananer.
> >> Det er nemlig lettere at have at gøre med en lille krydderi-pose end
> >> at skulle købe peberfrugter til hvert enkelt måltid (det er både dyrt
> >> og holder sig dårligt).
> >
> > Du kan skære peberfrugterne i små tern og fryse dem ned i portioner.
> > Det gør vi.
> > Du kan gøre det samme med f.eks. champignoner, bladselleri,osv.
>
> Smart nok, hvor lang tid kan det så CIRKA holde sig?
>
>
> Mvh.
>
>
> Morten
>



Steen Suder, privat (16-10-2004)
Kommentar
Fra : Steen Suder, privat


Dato : 16-10-04 09:38

Hej Kristina,

Der er et par ting, der vil være smart at gøre, når du svarer i en
nyhedsgruppe.

Når du svarer på et indlæg, så markerer du det indlæg, du vil svare på
og så trykker du på svarknappen.
Derefter klipper du det væk, som du ikke svarer på og nu kan du så i ro
og mag svare eller stille nye modspørgsmål /nedenunder/ eller
/bagefter/, om du vil, hvert enkelt spørgsmål.

Hvorfor?

(Jeg har klippet lidt i dit svar, som du ser.)

Kristina Søndergaard wrote:
> Tror engang jeg har haft købt noget i Aldi... i pulverforn godt nok.

<KLIP>

>>>Du kan skære peberfrugterne i små tern og fryse dem ned i portioner.
>>>Det gør vi.
>>>Du kan gøre det samme med f.eks. champignoner, bladselleri,osv.
>>
>>Smart nok, hvor lang tid kan det så CIRKA holde sig?


Altså:

Spørgsmålet, du svarer på:
>>Smart nok, hvor lang tid kan det så CIRKA holde sig?

Dit svar:
> Tror engang jeg har haft købt noget i Aldi... i pulverforn godt nok.

Det giver ikke mening, vel?
Hvis du istedet havde markeret Mortens indlæg fra den 15/10, trykket
"Svar" og derefter svaret, havde det givet mening.

Dernæst, fordi du ikke svarer direkte under spørgsmålet du svarer på,
kan folk ikke være sikre på hvad der hører sammen. Der er kun gætteri
tilbage.

Så vil nogen sige, at de ved skam godt hvad der hører til hvor - nu.
Forestil dig at læse den samme tråd om tre år (via Google Groups)...

Den korte version:
* Svar på det rigtige indlæg (hvis dit indlæg ikke starter en ny tråd).
* Klip, dét, der ikke er betydende for dit svars forstålighed, /væk/.
* Svar /nedenunder/ det enkelte spørgsmål, for det er mest naturligt at
læse; det er nemmest at læse når man har glemt tråden eller hvis man
ikke har set tråden før.

Se mere på http://www.usenet.dk/.

FUT: dk.admin.netikette

--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.

Torbenth (16-10-2004)
Kommentar
Fra : Torbenth


Dato : 16-10-04 16:14


"Morten" <mmmmorten@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9584133A5BB31mmmmortenhotmailcom@212.242.40.196...
> Smart nok, hvor lang tid kan det så CIRKA holde sig?
>

Grøntsager kan holde sig i ca. 1 år ved minus 18 grader.
Det er dejlig nemt, når man laver enten en gryderet eller panderet.
Bonus til dig. Når du laver en ret med en del væde, kan du jævne den med
ketchup. Enten sød eller ikke sød. Hvis du samtidig kommer lidt karry eller
paprika i, får du en dejlig ret til ris eller pasta. Husk lige lidt salt
efter smag.
Prøv dig frem, det er let at lave og dine venner vil elske det.

Mvh.
Torben



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste