"Alice M" skrev i en meddelelse
> Det er vitamin K. Vitamin K virker blodfortyndende og derfor må patienter
> under blodfortyndende behandling ( forebyggelse af blodpropper, og
> hjerteopererede bla.) ikke spise uanede mængder kål (og i øvrigt også
andre
> mørkegrønne grønsager)
>
> Faldt desuden over følgende:
http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitamink.htm
>
>
> Ved selvfølgelig ikke om der er andre grunde, men det er i altfald den min
> hjerteopererede far har fået af lægen.
Tak til jer begge for svar. Og tak for den gode side med det
meget fine skema over mineraler og andre stoffer i fødemidlerne.
Det er vist godt at kigge på sådan een en gang imellem-.
Men jeg kunne ikke lade være med at lægge mærke til, at der står
at ved almindelig varieret og alsidig kost, kommer voksne mennesker
ikke til at mangle K-vitaminer. Sagde de ikke i TV for nylig at man
vil gensplejse kartofler, så de pludselig skal indeholde mange flere
K-vitaminer end de naturligt gør? Det synes jeg da ikke kan være
en god ide.
Ruth