/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rødbeder !
Fra : Christina & Jesper


Dato : 05-09-04 11:20

Hej Gruppe...

Jeg har lige været i min have og har høstet lige under et kilo rødbeder som
jeg godt kunne tænke mig at bruge - men ikke til syltning....

Jeg har fundet ud af at man kan lave rødbedetzatziki, men af knap et kilo er
det måske lige i overkanten til to voskne og et barn.

Er der nogen der har en god opskrift på "et eller andet" med rødbeder ???

På forhånd tak

Christina



 
 
-V- (05-09-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 05-09-04 11:37

Christina & Jesper wrote:
> Er der nogen der har en god opskrift på "et eller andet" med rødbeder
> ???

Prøv at kigge tilbage til d. 24/8 til en tråd med exakt samme indhold.






-V-



Ole Stigaard (05-09-2004)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 05-09-04 11:53

On Sun, 5 Sep 2004 12:19:52 +0200, Christina & Jesper <gjedsig@mail.dk>
wrote:
> Er der nogen der har en god opskrift på "et eller andet" med rødbeder ???


sakset fra tidligere indlæg skrevet af min kone:

Message-ID: <b2gvgi$a8f$1@dknews.tiscali.dk>
Tidligere har Peter postet denne opskrift. Det er vildt lækkert og vi fik
det faktisk til aftensmad i dag. Fritterne fik dog ikke 50 min, 25 min. var
nok (de første 10 min. på varmluft):

Tag til 4 personer 2 store pastinakker, 2 store gulerødder og 2 store
rødbeder. Skær dem i "pommes frites" og bland 1 spsk flydende honning, 1
spsk god balsamico eddike (til omkring 50-60 kroner flasken og ikke den der
liter til en 20!), salt, peber og olivenolie. Dyp alle rødderne heri og
smid
dem i en bradepande med bagepapir. Bag ved 200 grader ca. 50 minutter og
vupti....lækre bagte rodfrugter der passer perfekt til citronpasta, men
uden
tvivl godt til andet.

Mvh,
Christina

Message-ID: <amcqtd$9tn$1@dknews.tiscali.dk>


Hvad med en god russisk Borretsch? Egentlig skal der oksekød i, men da vi
ikke spiser den slags, har jeg en vegetarudgave, som jeg gerne laver.

Borretsch


500g røde beder

1 hvidkålshoved

1 kg grøntsager (gulerødder, løg, kartofler, roe, selleri, kålroe, porre)

4 tomater

2 l bouillon

laurbærblade

salt, peber

persille

1-2 spsk sukker

saft af en ½ citron

½ l sur fløde



Skral rødbederne og de andre grøntsager. Riv lidt af rødbeden og sat til
siden. Hak derefter resten og alle grøntsager undtagen tomaterne og kom dem
i suppen. Lad simre en halv time. Tilføj hele tomater, krydderurter og
krydderier, sukker og citronsaft og lad simre i 5-10 minutter. Nogle
minutter før servering hældes de revne rødbeder i for at give den
karakteristiske røde farve. Serveres rygende varm med en stor skefuld sur
fløde i hver tallerken. Et godt, hjemmebagt bondebrød hører til.

Ellers kan en søgning i en af opskriftsamlingerne på nettet give mange
gode ideer. Kig eks. i Mortens opskrifter...

Mvh Ole S

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste