/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Squash kage
Fra : Janne & Jens Jørgen ~


Dato : 18-08-04 15:20

Hjælp jeg leder med lys og lygte efter en opskrift på en squash kage !!
Håber at der er nogle herinde der kan hjælpe mig. På forhånd tak !!

Janne



 
 
Peter Westh (21-08-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 21-08-04 09:58

"Janne & Jens Jørgen Damberg" <damberg@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:4126f921$0$314$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hjælp jeg leder med lys og lygte efter en opskrift på en squash kage !!
> Håber at der er nogle herinde der kan hjælpe mig. På forhånd tak !!
>
> Janne

Den her er god, og så nem og billig at den næsten er i Bo Warmings ånd. Jeg
har eksperimenteret frem til den oppe i vores sommerhus, hvor køkkenhaven i
øjeblikket bugner af squash - efter hukommelsen, jeg tror nok jeg har
proportionerne fra en eller anden amerikansk kogebog, men jeg kan ikke huske
det. På grund af de lidt primitive køkkenforhold bruger jeg en kaffekop som
mål - jeg vil tro en kop svarer til 1 1/2 deciliter. Men præcision betyder
ikke så meget.

2 kopper fintreven squash. (skrab kernerne i midten ud, men lad skrællen
sidde på; jeg bruger de squash, som er vokset sig for store til at være
lækre i hele stykker)
1 kop sukker
1 kop puddersukker
1 kop neutral olie (raps)
3 æg
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanilleessens eller -sukker
1 tsk. kanel
2 kopper hvedemel
2 tsk. natron
1/2 - 1 kop solsikkefrø
1/2 - 1 kop rosiner

De våde ingredienser røres sammen, og de tørre blandes. Derefter røres de to
dele sammen, og hældes i en lille, smurt bradepande (omkr. 20 x 25 cm el
lign). Bages knap en halv time ved 200 c.

Bemærk at solsikkekernerne bliver helt grønne. Det skyldes en kemisk
reaktion med æggene og natronen. Det er helt ufarligt, og egentlig meget
charmerende.

Der er rum for variation - du kan bruge nelliker, kardemomme, ingefær eller
andre brunkagekrydderier, mandler i stedet for solsikkekerner, udelade
rosiner etc. Man kan også bruge bagepulver i stedte for natron, men jeg
synes konsistensen bliver mere porøs med natron, og det kan jeg godt lide.
Endelig ville en flødeostglasur (flødeost rørt med flormelis) ikke være
dårlig, men så skal man nok udelade solsikkekernerne for at det ikke bliver
for klægt.

Med venlig hilsen

Peter



Stella Bang (26-08-2004)
Kommentar
Fra : Stella Bang


Dato : 26-08-04 17:52

Hej
Jeg har en dejlig opskrift på en squashkage.
2 dl. olie
250 g sukker
3 æg
400 g squash
350 g mel
2 tsk vanilla
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
50 g hakkede valnødder
Olie og æg sammenpiskes let. De andre ting hældes i og røres sammen.
Tilsidst kommes de revne squash i.
Bages ved 175 grader i en lille braddepande i ca. 1½ time. Pyntes med hvid
glasur når den er afkølet.
En let og dejlig kage som kun bliver bedre af at stå nogle dage.
Venligst
Stella
"Janne & Jens Jørgen Damberg" <damberg@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:4126f921$0$314$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hjælp jeg leder med lys og lygte efter en opskrift på en squash kage !!
> Håber at der er nogle herinde der kan hjælpe mig. På forhånd tak !!
>
> Janne
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste