/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sort "smør"
Fra : smaz


Dato : 02-07-04 17:49

Jeg var ude og spise i går og fik bl.a. en forret med noget laks. Dertil var
der flûtes og to små skåle - den ene med alm. smør og den anden med hvad jeg
tror var en pesto lavet af bl.a. sorte oliven og hvidløg. Jeg er ellers ikke
meget for sorte oliven, men dette her smurt på brød var helt fantastisk...

Hvordan laver man det?

mvh/smaz



 
 
Kasper Malmberg (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 02-07-04 18:51

Det hedder Tapernade,, og er super lækkert syntes jeg,,, jeg tager en masse
sorte oliven uden sten, og blender dem med en ansjos, hvisløg,citron, salt
og peber, og lidt oliven olie..

MVh
Kasper Malmberg
"smaz" <smaz-snabel@-get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:7AgFc.3015$G73.2590@news.get2net.dk...
> Jeg var ude og spise i går og fik bl.a. en forret med noget laks. Dertil
var
> der flûtes og to små skåle - den ene med alm. smør og den anden med hvad
jeg
> tror var en pesto lavet af bl.a. sorte oliven og hvidløg. Jeg er ellers
ikke
> meget for sorte oliven, men dette her smurt på brød var helt fantastisk...
>
> Hvordan laver man det?
>
> mvh/smaz
>
>



Torben Bjørgheim Abi~ (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Torben Bjørgheim Abi~


Dato : 02-07-04 18:58

scripsit "smaz"
> Jeg var ude og spise i går og fik bl.a. en forret med noget laks. Dertil
var
> der flûtes og to små skåle - den ene med alm. smør og den anden med hvad
jeg
> tror var en pesto lavet af bl.a. sorte oliven og hvidløg.

Det lyder som om du er ramt af en tapernadebombe.

Blend godt 200 gram udstenede sorte oliven (nej, ikke dem fra Netto) med et
par spiseskefulde kapers, et par ansjosfiletter, 3 spiseskefulde olivenolie
og hvidløg efter temperament. Så har du tapernaden, som hjemme hos mig
garneres med frisk hakket chili, men det er vist ikke den klassiske model.

vh/Torben



Peter Westh (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 02-07-04 19:27

Som andre har skrevet, er det nok tapenade, du er stødt på.

Så alt hvad jeg kan bidrage med er, at der da vist ikke er noget R i
Tapenade. Navnet er Fransk, nærmere bestemt fra Provence. Det er afledt af
"Tapeno" betyder "kapers", som altså er en traditionel ingrediens.

Og så vil jeg blot tilføje, at du får et betydelig bedre resultat, hvis du
køber sorte oliven med sten, og udstener dem selv. Modne (sorte) oliven er
for bløde at udstene på maskine, så man høster dem umodne (grønne) og farver
dem. Det er relativt nemt, hæld dem ud på et skærebræt, mas dem flade med
siden af en kniv, og pil stenene ud.

MVH

Peter

"smaz" <smaz-snabel@-get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:7AgFc.3015$G73.2590@news.get2net.dk...
> Jeg var ude og spise i går og fik bl.a. en forret med noget laks. Dertil
var
> der flûtes og to små skåle - den ene med alm. smør og den anden med hvad
jeg
> tror var en pesto lavet af bl.a. sorte oliven og hvidløg. Jeg er ellers
ikke
> meget for sorte oliven, men dette her smurt på brød var helt fantastisk...
>
> Hvordan laver man det?
>
> mvh/smaz
>
>



smaz (02-07-2004)
Kommentar
Fra : smaz


Dato : 02-07-04 19:31

"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40e5a8ff$0$134$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Som andre har skrevet, er det nok tapenade, du er stødt på.
[snip]
Tak til alle for svarerne - mine tænder løber allerede i vand, mens jeg
skriver dosmersedlen til i morgen...

mvh/smaz



smaz (02-07-2004)
Kommentar
Fra : smaz


Dato : 02-07-04 19:51

"smaz" <smaz-snabel@-get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:aShFc.3182$Ff2.1582@news.get2net.dk...
[snip]
> Tak til alle for svarerne - mine tænder løber allerede i vand, mens jeg
> skriver dosmersedlen til i morgen...

.... og apropos kapers - så er det vist tid til en tatar med rå peberrod, rå
løg og rå æggeblomme. Hvordan er salmonnela-vejrudsigten?

mvh/smaz
der nu er nødt til at finde en gulvklud



Emil (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 02-07-04 21:52

smaz skrev:

>... og apropos kapers - så er det vist tid til en tatar med rå peberrod, rå
>løg og rå æggeblomme. Hvordan er salmonnela-vejrudsigten?


Det bliver klart i nat, måske nogle byger i udsatte områder.
Salmonellafaren er minimal vest for Storebælt i den kommende uge.

Bruger du *helt* friske æg til dette gudemåltid, vil livskraften
herfra beskytte dig mod al sygdom og fordærvelse i et par timer.

De halvkogte, også benævnt "pastoriserede", æggeprodukter,
virker altså ikke helt autentiske i denne sammenhæng. Så brug
Staldørsæg, indtil du dør af ælde.


m.v.h. Emil

Lisbeth Jacobsen (03-07-2004)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 03-07-04 09:12

"Emil" <emilsen@oestbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:vmfbe05shf51sp8b6663n2jg35fc1d7adc@4ax.com...


> De halvkogte, også benævnt "pastoriserede", æggeprodukter,
> virker altså ikke helt autentiske i denne sammenhæng. Så brug
> Staldørsæg, indtil du dør af ælde.

Stalddørsæg.... det er dem, man henter inde hos naboen, ikke?
Jeg mener at kunne huske, at det faktisk var den slags - dengang brugt i en
kiksekage - der slog to mænd ihjel i landsbyen Ejstrupholm.

Anyway.... Stalddyrssalg er ikke nogen garanti mod infektioner.

Mvh. Lisbeth




Ole Stigaard (03-07-2004)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 03-07-04 09:37

On Sat, 3 Jul 2004 10:11:50 +0200, Lisbeth Jacobsen
<lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> wrote:

> "Emil" <emilsen@oestbirk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:vmfbe05shf51sp8b6663n2jg35fc1d7adc@4ax.com...
>
>
>> De halvkogte, også benævnt "pastoriserede", æggeprodukter,
>> virker altså ikke helt autentiske i denne sammenhæng. Så brug
>> Staldørsæg, indtil du dør af ælde.
>
> Stalddørsæg.... det er dem, man henter inde hos naboen, ikke?
> Jeg mener at kunne huske, at det faktisk var den slags - dengang brugt i
> en
> kiksekage - der slog to mænd ihjel i landsbyen Ejstrupholm.


Staldørsæg _OG_ flere dage på et køkkenbord under en hedebølge. Salmonella
udvikler sig som andre bakterier bedst ved relativt høje temperaturer. Jeg
ville ikke sætte tænderne i en tartarmad der havde stået med æggeblomme et
par dage på bordet, ville du?
--
My mailaccount is not read. Please use news'ad'stigaard'dot'net
Jeg læser ikke post til denne adresse. Brug istedet
news'snabel-a'stigaard'prik'net

Jens Bruun (03-07-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 03-07-04 10:19

"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
meddelelse news:40e66caa$0$14538$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...

> Anyway.... Stalddyrssalg er ikke nogen garanti mod infektioner.

Tværtimod, hvis det endelig skal være. Fritgående høns er meget mere
"befængte" end industrihøns, da bl.a. Salmonella-bakterien jo er en
naturligt forekommende bakterie. Så vidt jeg husker, er tæt på 100% af
duerne herhjemme smittebærer, og der skal bare en enkelt klat i hønsegården,
så har vi problemet.

Jeg er mere tilbøjelig til at skolde de æg, jeg får fra venner og bekendte,
end de æg, jeg køber nede i supermarkedet.

--
-Jens B.



smaz (03-07-2004)
Kommentar
Fra : smaz


Dato : 03-07-04 11:12

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40e67a1d$0$23874$14726298@news.sunsite.dk...
[snip]
> Tværtimod, hvis det endelig skal være. Fritgående høns er meget mere
> "befængte" end industrihøns, da bl.a. Salmonella-bakterien jo er en
[snip]

Der hvor jeg køber "stalddørsæg" er hønsene ikke fritgående - det er et
kæmpe hønseri, hvor de sikkert producerer til halvdelen af Danmarks
befolkning. Så selvom jeg i princippet vil foretrække økologiske æg fra
fritgående høns, betyder det mere, at man næsten kan se gumpen stadig
vibrere...

mvh/smaz



smaz (05-07-2004)
Kommentar
Fra : smaz


Dato : 05-07-04 22:31

"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40e5a8ff$0$134$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
[snip]
> Og så vil jeg blot tilføje, at du får et betydelig bedre resultat, hvis du
> køber sorte oliven med sten, og udstener dem selv. Modne (sorte) [snip]

Hmm, nu har jeg prøvet, men resultat blev ikke som forventet. Jeg brugte
nogle sorte soltørret oliven med sten i en lage (19 kr i Bilka). Er det de
forkerte?

mvh/smaz
der stadig har kapers og ansjoser til et forsøg mere...



Heidi (07-07-2004)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 07-07-04 15:46

smaz wrote:
> "Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
> news:40e5a8ff$0$134$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> [snip]
>> Og så vil jeg blot tilføje, at du får et betydelig bedre resultat,
>> hvis du køber sorte oliven med sten, og udstener dem selv. Modne
>> (sorte) [snip]
>
> Hmm, nu har jeg prøvet, men resultat blev ikke som forventet. Jeg
> brugte nogle sorte soltørret oliven med sten i en lage (19 kr i
> Bilka). Er det de forkerte?

Uden at være ekspert eller at have prøvet det selv, vil jeg mene at du
ikke skulle have brugt tørrede oliven.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Padmé Amidala (07-07-2004)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 07-07-04 21:34


"smaz" <smaz-snabel@-get2net.dk> wrote in message

> Hmm, nu har jeg prøvet, men resultat blev ikke som forventet. Jeg brugte
> nogle sorte soltørret oliven med sten i en lage (19 kr i Bilka). Er det de
> forkerte?

Prøv eventuelt med de mørkerøde Calamata oliven en anden gang, de er rigtig
gode til tapenade.

> mvh/smaz
> der stadig har kapers og ansjoser til et forsøg mere...
>

VH
Padmé



smaz (09-07-2004)
Kommentar
Fra : smaz


Dato : 09-07-04 19:04

"Padmé Amidala" <espressopigenFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40ec5e34$0$183$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
[snip]
> Prøv eventuelt med de mørkerøde Calamata oliven en anden gang, de er
rigtig
[snip]

Ligger de i en saltlage i et konservesglas? Eller er de friske/rå? Og hvor
køber man dem?

mvh/smaz



Padmé Amidala (10-07-2004)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 10-07-04 14:31


"smaz" <smaz-snabel@-get2net.dk> wrote in message

> Ligger de i en saltlage i et konservesglas? Eller er de friske/rå? Og hvor
> køber man dem?
>
> mvh/smaz
>
Du kan købe dem på glas i bl.a. føtex, Kvickly etc. eller i løsvægt hos din
lokale etniske grønthandel, hvor de som oftest ligger i store plastkar
tilhæftet kilopris.

VH
Padmé



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste