/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Wok
Fra : Kim Jørgensen


Dato : 30-06-04 20:32

Hej

Jeg har over det sidste halve år lavet en del wok mad i en stor
sauteringspande, men nu vil jeg altså ha' en rigtig wok! Hvad skal jeg kigge
efter? Man kan få med eller uden teflon belægning, min erfaring med det er
at teflon er bedst til at starte med, men at belægningen bliver slidt ret
hurtigt. Nogen med erfaring der kan anbefale (eller advare imod) et bestemt
mærke? Hvor meget kosten en rigtig god wok som jeg ikke blot kan lave mad i
men som jeg også vil nyde at bruge? Hvad med køkkengrej, man burde vel
egentlig bruge store spisepinde (jeg kan godt finde ud af at spise med dem,
men ligefrem bruge dem til madlavning...). Skal det være træ eller er plast
OK?

Mvh
Kim



 
 
rasmus carlsen (30-06-2004)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 30-06-04 21:11


"Kim Jørgensen" <kij@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:40e3151a$0$218$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har over det sidste halve år lavet en del wok mad i en stor
> sauteringspande, men nu vil jeg altså ha' en rigtig wok! Hvad skal jeg
kigge
> efter? Man kan få med eller uden teflon belægning, min erfaring med det er
> at teflon er bedst til at starte med, men at belægningen bliver slidt ret
> hurtigt. Nogen med erfaring der kan anbefale (eller advare imod) et
bestemt
> mærke? Hvor meget kosten en rigtig god wok som jeg ikke blot kan lave mad
i
> men som jeg også vil nyde at bruge? Hvad med køkkengrej, man burde vel
> egentlig bruge store spisepinde (jeg kan godt finde ud af at spise med
dem,
> men ligefrem bruge dem til madlavning...). Skal det være træ eller er
plast
> OK?

- stor set enhver wok er god, men dit indkøb afhænger af dit komfur. Har du
et gaskomfur skal du købe en af de billige blik-wokker, som kan købes hos
kineseren for en halv eller hel 100-kronseddel. (Men se lige efter at du
ikke køber et fad med hank og hul i bunden!). Har du almindeligt komfur er
blik-wokken en skidt ide for den buler hurtigt i bunden og kan ikke stå på
pladen. Køb i stedet en hvilken som helst støbejernswok på tilbud.
Spisepinde er mere fikse end de er anvendlige til at rode rundt i wokken
med. Brug et en helt almindelig flad og bred og aflang kæp.

Velbekomme

ras



Helle Petersen (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Helle Petersen


Dato : 01-07-04 08:39

Hej Kim

Efter egne erfaringer vil jeg sige at hvis du ikke vil bruge din wok hver
dag eller ikke vil lægge det arbejde i at vedligeholde den som der skla til,
skal du ikke købe en jernwok. Den jeg havde rustede i løbet af et år (nok
fordi jeg ikke var flittig nok til at vedligeholde den med olie).
Jeg har istedet købt en scanpan wok. Den er tung som et ondt år, men
tilgengæld står den godt fast på komfuret og den er bare lige til at vaske
af og så stille ned i grydeskabet til vi igen får lyst til wokmad.
Hvad angår redskaber: Jeg bruger en bambusske (der kom med jernwokken) og en
stor madpincet - Den er god til at rode rundt i wokken med når jeg har
kommet alle ingredienserne i.

Helle



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste