/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grillmad igen...og vegetarret
Fra : Lisa Andersen


Dato : 30-06-04 13:08

Vi holder navngivning for vores datter snart. Vi bliver ca. 50 voksne og 10
børn og regner med at grille..
Vi har tænkt os at servere hakkebøffer, lamme koteletter, svinekoteletter og
pølser, fortinsvis til børnene.Dertil vil vi servere en vandmelon/feta/
myntesalat, en pastasalat af en slags og en almindelig grøn, evet. bland
selv salat...Derudover marinerede kartofler og flutes. Og en vegetarrret til
dem der måtte have lyst til det.Til efterret skal vi have forskelige kager
og evt. is.
Hvor meget kød skal jeg regne med? Der skal selvfølgeig være nok, omvendt
har jeg ikke lsyt til at ligge inde med en masse kød vi ikke når at få
spist.
Er der nogen der har en fantastisk vegetarret de kan anbefale?
Mvh Lisa



 
 
Sybil (30-06-2004)
Kommentar
Fra : Sybil


Dato : 30-06-04 14:15

Er der nogen der har en fantastisk vegetarret de kan anbefale?
> Mvh Lisa

Denne her kan varmt anbefales. Jeg hørte om den her i gruppen og serverede
den juleaften for min familie. Den var et stort hit. Vi lavede den dog med
mandler istedet for nødder, da min bror er allergisk.

Den kan sagtens laves dagen før, nogle mener at den er bedst efter at have
stået en dag.

http://www.karolines.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=957&pos=57

God fest

MK



Peter Risager (30-06-2004)
Kommentar
Fra : Peter Risager


Dato : 30-06-04 16:22

> Hvor meget kød skal jeg regne med? Der skal selvfølgeig være nok,
> omvendt har jeg ikke lsyt til at ligge inde med en masse kød vi ikke
> når at få spist.

Jeg har engang arbejedet for en slagter, og der var det standard at beregne
200-250gram kød pr. person.

--
Peter Risager
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and
I'm not sure about the former." - Albert Einstein



Nette (30-06-2004)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 30-06-04 23:09


"Lisa Andersen" skrev

> Er der nogen der har en fantastisk vegetarret de kan anbefale?

He he, skal vi slå os sammen om det der grill? *G*

Halvdelen af vores husstand er vegetarer...

Jeg får bud til Tyskland efter nogle store vegetarpølser fra en
helsekostforretning dernede ( Flensborg).
Derudover laver jeg chokolade/chilimajs til vegetarene, som de kan grille
ligesom vi andre griller kød. Dem har min husbond,- storvegetaren, altid sat
pris på.
Hvis det ikke er til vegetarer, men bare som tilbehør, kunne du evt. dele
majsene over i bidder på tre-fire centimeter. Så fylder de heller ikke så
meget at have liggende i blød.

Jeg satser på at regne med et stykke kød af hver til hver person, og runder
det så ned, sådan det bliver f.eks. 25 stk. i stedet for 27. Når det er til
grill, zsspiser man ofte lidt mere kød, fordi det jo er det grillede, der er
i "fokus".
Ang. pølser så regn med rigeligt. Grillgæster snupper ofte liiiige en pølse
med, nu de er igang. De overskydende kan fryses, hvis i ikke vil leve af
svensk pølseret resten af sommeren.
Om hakkebøfferne sætter jeg et stykke bacon fast m. en tandstik.
Jeg laver noget krydderiblanding og olie, som gæsterne så selv kan komme på
efter behov.

Jeg har fået et råd ang. kullet. Australisk heatbeads kul skulle være lidt
dyrere, men samtidig mere mere holdbart, når der er mange, der skal grille
over længere tid.
Men måske er der folk herinde, der kender dem eller har et andet bedre råd?

Måske dette gav lidt ideer, lad mig gerne høre lidt mere om dine.

Nette





Mads Thorning Peders~ (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 01-07-04 06:14


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40e33989$0$23874$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg har fået et råd ang. kullet. Australisk heatbeads kul skulle være lidt
> dyrere, men samtidig mere mere holdbart, når der er mange, der skal grille
> over længere tid.
> Men måske er der folk herinde, der kender dem eller har et andet bedre
råd?

Jeg har ikke selv prøvet det (det er trods alt begrænset hvor tit man får
grillet når man bor på 2. sal...), men en håndfuld groft salt over kullene
skulle efter sigende både få dem til at holde længere og til at ose mindre.

Hilsen Mads



Helle Petersen (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Helle Petersen


Dato : 01-07-04 08:43

> men en håndfuld groft salt over kullene
>skulle efter sigende både få dem til at holde længere og >til at ose mindre

....Og så lige et par kryderurte-kviste ned på kullene når de gløder. Det
dufter fantastisk og giver også lidt smag til kødet (eller majsene).

Helle



Susanne (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 01-07-04 17:07


"Nette" skrev
"..."
> Jeg får bud til Tyskland efter nogle store vegetarpølser fra en
> helsekostforretning dernede ( Flensborg).
> Derudover laver jeg chokolade/chilimajs til vegetarene, som de kan grille
> ligesom vi andre griller kød. Dem har min husbond,- storvegetaren, altid
sat
> pris på.
> Hvis det ikke er til vegetarer, men bare som tilbehør, kunne du evt. dele
> majsene over i bidder på tre-fire centimeter. Så fylder de heller ikke så
> meget at have liggende i blød.
"..."

Er de pølser nogle der kan bestilles nogen steder - bor på Sjælland så det
er ikke lige så tit jeg kommer forbi Flensborg og vegetarpølser er svære at
opdrive synes jeg (Nutanas sojapølser smager ok, men de bliver mindre og
mindre i størrelse.....(?)).
Er også interesseret i opskriften på de der chokolade/chilimajs. Plejer du
at lægge majsene i blød inden de grilles? Vil gerne inspireres til lækre
grill-vegetarretter - her er rollefordelingen med omvendt fortegn

Mvh.
Susanne.



Nette (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 01-07-04 21:13


"Susanne" skrev

> Er de pølser nogle der kan bestilles nogen steder - bor på Sjælland så det
> er ikke lige så tit jeg kommer forbi Flensborg og vegetarpølser er svære
at
> opdrive synes jeg (Nutanas sojapølser smager ok, men de bliver mindre og
> mindre i størrelse.....(?)).

De bliver mindre og mindre, ja, - smager dårligere og dårligere og bliver
dyrere og dyrere. Nutanas produkter har, i hvert fald i Kvickly, lige fået
et hak op af. Postejen der plejer at koste 12.95 kostede nu, tre uger senere
17.50!!! HUH...

Jeg tror desværre ikke de pølser kan bestilles dernede fra. Vi har heller
ikke bil selv, så vi tager en bustur derned ind imellem, og køber så stort
ind.

> Er også interesseret i opskriften på de der chokolade/chilimajs. Plejer du
> at lægge majsene i blød inden de grilles? Vil gerne inspireres til lækre
> grill-vegetarretter - her er rollefordelingen med omvendt fortegn

Jeg renser majsene og lægger dem i blød i koldt vand i 1½ time. Jeg ved
ikke, hvad det skal gøre godt for, andet end at jeg ikke oplever, de bliver
så "trådet" at bide i. Der hænger ikke så meget imellem tænderne bagefter,
og det er jo også en gevinst i sig selv.
Dernæst tager jeg noget smør, noget friskhakket chili og noget kakao og
blander sammen. Det smører/ælter jeg så omkring majsene og lægger dem i
staniol og på grillen. Spar endelig ikke på hverken kakao eller chilien.
Jeg plejer at grille dem ca. 15 min. hvis grillen ikke er alt for varm - de
skal jo sådan set bare være varmet godt igennem.

Ellers griller vi alle mulige grøntsager på spyd: Champignon, tomater,
peberfrugter, løg, hvidlg osv.

Nette





Susanne (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 02-07-04 10:21

Tak for fremgangsmåden omkring majsene. Ja, Nutanas produkter har også
herovre lige fået et hak opad - både i helsekostbutikker og supermarkeder.
De er dyre nok i forvejen, og så begynder man jo at kigge rundt efter
alternativer....

Håber på at få prøvet at grille majs her i sommer, og som det er blevet
nævnt andetsteds så er det meget rart at vegetarretterne ikke ligger og
sopper i kødsaft; hverken på grillen eller serveringsfadet - men det ved du
jo nok når din mand er vegetar .

Mvh.
Susanne.



Peter Westh (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 01-07-04 09:03

I skal selvfølgelig grille nogle grøntsager til vegetarerne - der er rigelig
substans i melon-fetasalaten til, at de nok skal blive mætte.

Auberginer, peberfrugter, squash, svampe, nye løg - træk dem evt på spid og
pensl dem med en krydret, god olivenolie.

/Peter
"Lisa Andersen" <lisa@paradis.dk> skrev i en meddelelse
news:40e2ad05$0$228$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Vi holder navngivning for vores datter snart. Vi bliver ca. 50 voksne og
10
> børn og regner med at grille..
> Vi har tænkt os at servere hakkebøffer, lamme koteletter, svinekoteletter
og
> pølser, fortinsvis til børnene.Dertil vil vi servere en vandmelon/feta/
> myntesalat, en pastasalat af en slags og en almindelig grøn, evet. bland
> selv salat...Derudover marinerede kartofler og flutes. Og en vegetarrret
til
> dem der måtte have lyst til det.Til efterret skal vi have forskelige kager
> og evt. is.
> Hvor meget kød skal jeg regne med? Der skal selvfølgeig være nok, omvendt
> har jeg ikke lsyt til at ligge inde med en masse kød vi ikke når at få
> spist.
> Er der nogen der har en fantastisk vegetarret de kan anbefale?
> Mvh Lisa
>
>



Peter Westh (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 01-07-04 11:37

"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40e3c51a$0$315$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Auberginer, peberfrugter, squash, svampe, nye løg

Og majskolber, selvfølgelig. Tomater kan også grilles, men jeg synes nu
oftest de bliver ret våde og eksploderer som napalm ud over det hele, når
man spiser dem.

/P



Lisa Andersen (01-07-2004)
Kommentar
Fra : Lisa Andersen


Dato : 01-07-04 13:55


Tak for svarene.

Hvor længe skal majs grilles?

Mvh Lisa
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> wrote in message
news:40e3e961$0$202$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
> news:40e3c51a$0$315$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Auberginer, peberfrugter, squash, svampe, nye løg
>
> Og majskolber, selvfølgelig. Tomater kan også grilles, men jeg synes nu
> oftest de bliver ret våde og eksploderer som napalm ud over det hele, når
> man spiser dem.
>
> /P
>
>



Ronni Heuckendorff H~ (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Ronni Heuckendorff H~


Dato : 02-07-04 07:40

On Thu, 1 Jul 2004 10:02:34 +0200, "Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk>
wrote:

>I skal selvfølgelig grille nogle grøntsager til vegetarerne - der er rigelig
>substans i melon-fetasalaten til, at de nok skal blive mætte.

Men hav i baghovedet at nogle vegetarer ikke bryder sig om at spise
grønsager der er blevet grillet op og ned af bøffer. Staniol, eller i
yderste konsekvens en engangsgrill kunne måske med fordel anvendes.

R.
--
"I never found a companion that was so companionable as solitude"
- Henry David Thoreau

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste