/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Falafel
Fra : Peter


Dato : 26-06-04 07:55

Hej

Er der nogen der ligger inde med en god opskrift på falafel?.

Jeg har eksperimenteret en del med humus og er efterhånden nået frem til en
opskrift der smager autentisk.
Den ægte falafelsmag kan jeg desværre ikke rigtig ramme.

Hilsen Peter



 
 
Peter Westh (26-06-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-06-04 08:59

Efter hukommelsen, det er nogen tid siden:

1/2 kg kikærter - udblødes natten over og køres i kødhakkeren eller
foodprocessoren med:

3 spsk Spidskommen (friskstødt)
1 spsk Koriander (friskstødt)
2 store løg
Et helt hvidløg (omkr 12 fed) eller mere
Et bundt persille (eller en blanding af persille og frisk koriander)
1 tks sort peber eller efter smag
Salt

Farsen hviler derefter ved stuetemperatur 10-12 timer. Har man kun et par
timer eller tre, kan man tilsætte en anelse bagegær til farsen (dette sidste
har jeg ikke prøvet).

Formes til falafler og frituresteges (en wok er praktisk). Her kan man ikke
spare på fedtet.

MVH

Peter

"Peter" <elsbaFJERN@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:569Dc.6$wS3.2@news.get2net.dk...
> Hej
>
> Er der nogen der ligger inde med en god opskrift på falafel?.
>
> Jeg har eksperimenteret en del med humus og er efterhånden nået frem til
en
> opskrift der smager autentisk.
> Den ægte falafelsmag kan jeg desværre ikke rigtig ramme.
>
> Hilsen Peter
>
>



Peter (26-06-2004)
Kommentar
Fra : Peter


Dato : 26-06-04 18:49

Tak
Den opskrift glæder jeg mig til at prøve.

Peter

"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40dd2ca9$0$256$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Efter hukommelsen, det er nogen tid siden:
>
> 1/2 kg kikærter - udblødes natten over og køres i kødhakkeren eller
> foodprocessoren med:
>
> 3 spsk Spidskommen (friskstødt)
> 1 spsk Koriander (friskstødt)
> 2 store løg
> Et helt hvidløg (omkr 12 fed) eller mere
> Et bundt persille (eller en blanding af persille og frisk koriander)
> 1 tks sort peber eller efter smag
> Salt
>
> Farsen hviler derefter ved stuetemperatur 10-12 timer. Har man kun et par
> timer eller tre, kan man tilsætte en anelse bagegær til farsen (dette
sidste
> har jeg ikke prøvet).
>
> Formes til falafler og frituresteges (en wok er praktisk). Her kan man
ikke
> spare på fedtet.
>
> MVH
>
> Peter
>
> "Peter" <elsbaFJERN@get2net.dk> skrev i en meddelelse
> news:569Dc.6$wS3.2@news.get2net.dk...
> > Hej
> >
> > Er der nogen der ligger inde med en god opskrift på falafel?.
> >
> > Jeg har eksperimenteret en del med humus og er efterhånden nået frem til
> en
> > opskrift der smager autentisk.
> > Den ægte falafelsmag kan jeg desværre ikke rigtig ramme.
> >
> > Hilsen Peter
> >
> >
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste