/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Falafel
Fra :
Peter
Dato :
26-06-04 07:55
Hej
Er der nogen der ligger inde med en god opskrift på falafel?.
Jeg har eksperimenteret en del med humus og er efterhånden nået frem til en
opskrift der smager autentisk.
Den ægte falafelsmag kan jeg desværre ikke rigtig ramme.
Hilsen Peter
Peter Westh (
26-06-2004
)
Kommentar
Fra :
Peter Westh
Dato :
26-06-04 08:59
Efter hukommelsen, det er nogen tid siden:
1/2 kg kikærter - udblødes natten over og køres i kødhakkeren eller
foodprocessoren med:
3 spsk Spidskommen (friskstødt)
1 spsk Koriander (friskstødt)
2 store løg
Et helt hvidløg (omkr 12 fed) eller mere
Et bundt persille (eller en blanding af persille og frisk koriander)
1 tks sort peber eller efter smag
Salt
Farsen hviler derefter ved stuetemperatur 10-12 timer. Har man kun et par
timer eller tre, kan man tilsætte en anelse bagegær til farsen (dette sidste
har jeg ikke prøvet).
Formes til falafler og frituresteges (en wok er praktisk). Her kan man ikke
spare på fedtet.
MVH
Peter
"Peter" <elsbaFJERN@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:569Dc.6$wS3.2@news.get2net.dk...
> Hej
>
> Er der nogen der ligger inde med en god opskrift på falafel?.
>
> Jeg har eksperimenteret en del med humus og er efterhånden nået frem til
en
> opskrift der smager autentisk.
> Den ægte falafelsmag kan jeg desværre ikke rigtig ramme.
>
> Hilsen Peter
>
>
Peter (
26-06-2004
)
Kommentar
Fra :
Peter
Dato :
26-06-04 18:49
Tak
Den opskrift glæder jeg mig til at prøve.
Peter
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40dd2ca9$0$256$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Efter hukommelsen, det er nogen tid siden:
>
> 1/2 kg kikærter - udblødes natten over og køres i kødhakkeren eller
> foodprocessoren med:
>
> 3 spsk Spidskommen (friskstødt)
> 1 spsk Koriander (friskstødt)
> 2 store løg
> Et helt hvidløg (omkr 12 fed) eller mere
> Et bundt persille (eller en blanding af persille og frisk koriander)
> 1 tks sort peber eller efter smag
> Salt
>
> Farsen hviler derefter ved stuetemperatur 10-12 timer. Har man kun et par
> timer eller tre, kan man tilsætte en anelse bagegær til farsen (dette
sidste
> har jeg ikke prøvet).
>
> Formes til falafler og frituresteges (en wok er praktisk). Her kan man
ikke
> spare på fedtet.
>
> MVH
>
> Peter
>
> "Peter" <elsbaFJERN@get2net.dk> skrev i en meddelelse
> news:569Dc.6$wS3.2@news.get2net.dk...
> > Hej
> >
> > Er der nogen der ligger inde med en god opskrift på falafel?.
> >
> > Jeg har eksperimenteret en del med humus og er efterhånden nået frem til
> en
> > opskrift der smager autentisk.
> > Den ægte falafelsmag kan jeg desværre ikke rigtig ramme.
> >
> > Hilsen Peter
> >
> >
>
>
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177559
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408937
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.