/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
lakse-forret
Fra : Kitti Egevang


Dato : 23-06-04 15:35

Hejsa.

Jeg søger en lækker lakse-forret eller frokost-ret (laks).
Er der mon nogen her som skulle ligge ende med en opskrift som de vil dele??

Hilsen Kitti.



 
 
Dorthe (23-06-2004)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 23-06-04 16:12

> Jeg søger en lækker lakse-forret eller frokost-ret (laks).
> Er der mon nogen her som skulle ligge ende med en opskrift som de vil
dele??
>
Hej
Jeg har en helt enkel og lækker "opskrift"
Lav en tærtedej og bag den (se en hvilken som helst kogebog)
Læg spinat i bunden. Man kan blande spinaten med fløde inden.
Læg laksestykker/-skiver ovenpå
Læg evt. tærtedejstrimler til pynt ovenpå.

Jeg har også prøvet at lave tærtedejen med butterdej, det er lige så godt.
Hvis man har lidt bedre tid kan man lave butterdejsmedaljoner, altså små
pakker med laks og spinat indeni.

Man kan servere en hvilken som helst sauce eller dressing til. Jeg bruger
ofte varm hollandaisesauce.

Mvh Dorthe



Mette Svangren Gutte~ (23-06-2004)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 23-06-04 17:59


"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:cbc45t$n0r$1@news.net.uni-c.dk...
> Hejsa.
>
> Jeg søger en lækker lakse-forret eller frokost-ret (laks).
> Er der mon nogen her som skulle ligge ende med en opskrift som de vil
dele??
>

Jeg har haft stor succes med følgende meget enkle lakseterrine som både
forret og frokostret. Den er også meget nem at gange op til store portioner
(har selv lavet den til 80 personer).

250 rå, frisk laksefilet (ørred kan også bruges)
2 æg
1/4 l piskefløde
en anelse cayennepeber, fint salt, hvidt stødt peber

Alt kommes i foodprocessor eller blender og blendes helt fint. Kommes i en
smurt form (eller m. bagepapir). Bages i vandbad i 45 min. ved 190 grader.

Dette er basisopskriften, som kan varieres efter smag og fantasi. Jeg har
f.eks. prøvet at tilsætte soltørrede tomater i små tern eller kapers, som er
min personlige favorit. Man kan også lægge et lag af f.eks. rødtungefileter,
rejer eller hvidvinsblancherede muslinger midt i terrinen.
Terrinen kan sagtens laves dagen i forvejen, men den kan også fryses. Og den
kan serveres både lun og kold. En rest smager godt på et stykke lyst brød
dagen efter.

MVH Mette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste