/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin i mad
Fra : David Rasmussen


Dato : 05-06-04 11:42

Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?

Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
mig hvis man kunne klare sig med mindre.

/David

 
 
Thomas Widmann (05-06-2004)
Kommentar
Fra : Thomas Widmann


Dato : 05-06-04 11:56

David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:

> at det nok aldrig kan skade at bruge en rigtigt god vin.

Nu er det selvfølgelig ikke madlavning, men den baskiske drik
kalimotxo (rødvin + cola) smager elendigt med god rødvin.

/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens, Glasgow G51 1HL, Scotland, EU
*** Ny gruppe om nordiske sprog: europa.linguas.germanic.nord ***

David Rasmussen (05-06-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 05-06-04 11:59

Thomas Widmann wrote:
> David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:
>
>>at det nok aldrig kan skade at bruge en rigtigt god vin.
>
> Nu er det selvfølgelig ikke madlavning, men den baskiske drik
> kalimotxo (rødvin + cola) smager elendigt med god rødvin.
>

Okay, interessant. Jeg går ud fra at den så skal være dårlig på en
bestemt måde for at være god?

I øvrigt drikker de det også i mange af de større spanske byer. De drak
det da jeg var i Malaga.

/David

Thomas Widmann (05-06-2004)
Kommentar
Fra : Thomas Widmann


Dato : 05-06-04 12:34

David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:

> Thomas Widmann wrote:
>> David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:
>>
>>>at det nok aldrig kan skade at bruge en rigtigt god vin.
>> Nu er det selvfølgelig ikke madlavning, men den baskiske drik
>> kalimotxo (rødvin + cola) smager elendigt med god rødvin.
>
> Okay, interessant. Jeg går ud fra at den så skal være dårlig på en
> bestemt måde for at være god?

Ja, det skal nok bare være en typisk, billig Rioja eller noget i den
stil.

> I øvrigt drikker de det også i mange af de større spanske byer. De
> drak det da jeg var i Malaga.

Ja, den har vist bredt sig.

/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens, Glasgow G51 1HL, Scotland, EU
*** Ny gruppe om nordiske sprog: europa.linguas.germanic.nord ***

Kasper Kristensen (05-06-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 05-06-04 12:26


"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
>
> /David

Du bør bruge en relativt god vin, (hvad det så end er) da de ting som er
fælles for god og dårlig vin, nemlig vand og alkohol, helt eller delvist
forsvinder, så det der er tilbage er smagen.

Men selvfølgelig kan du også gå for vidt, så hold lidt igen med din Margaux
ikke

Kasper



Ukendt (06-06-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 06-06-04 12:34

>
> Men selvfølgelig kan du også gå for vidt, så hold lidt igen med din
Margaux
> ikke
>
> Kasper
>
>

hvorfor det. man får en rigtig god rødvinssovs med margaux som jo faktisk
findes i flere kvaliteter,



Kasper Heftholm Kris~ (06-06-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Heftholm Kris~


Dato : 06-06-04 15:05


"Gitte og Claus" <gitteatlerbech.dk> wrote in message
news:40c30132$0$229$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> >
> > Men selvfølgelig kan du også gå for vidt, så hold lidt igen med din
> Margaux
> > ikke
> >
> > Kasper
> >
> >
>
> hvorfor det. man får en rigtig god rødvinssovs med margaux som jo faktisk
> findes i flere kvaliteter,
>
>

OK jeg mente, underforstået vel at mærke, Chateau Margaux og ikke
distriktet Margaux.

Kasper



mcloud (05-06-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 05-06-04 14:47

Hej David
En god regel er, at fortrinsvis ikke bruge en dårligere vin i maden , end
den du vil servere til maden.

--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.


"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
>
> /David



alfaekko (19-06-2004)
Kommentar
Fra : alfaekko


Dato : 19-06-04 11:29


"mcloud" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:40c1ced0$0$3056$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej David
> En god regel er, at fortrinsvis ikke bruge en dårligere vin i maden , end
> den du vil servere til maden.



Fin regel for supermarkedsvine-niveau.
Ikke hvis man serverer vellagrede cru classé'er i 500kroners klassen
Vin er en ingrediens i madlavning ligesom så meget andet. Derfor er det
vigtigste at kende den vin man putter i, ligesom man kender sit salt, sit
mel, sine krydderurter osv....


Anders



Emil (07-06-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 07-06-04 00:25

David Rasmussen skrev:

>Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?

Generelt skal man bruge den samme vin som serveres til måltidet.
Det har noget med smagen at gøre, samt helhedsindtrykket af
måltidet.

Vin kan også bruges som krydderi eller ingrediens. F.eks. vil det
være godt med en meget syrlig vin i en fiskesuppe, selv om der
serveres en sødlig vin til ledsagelse.

Så dit universelle spørgsmål er umuligt at besvare
fyldestgørende.


m.v.h. Emil

Ebbe Kristensen (07-06-2004)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 07-06-04 10:03

David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message news:<40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk>...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.

For nogle år siden kom jeg til at bruge en 75 kroners vin til en Coq
au vin istedet for den 45 kroners vin min kone havde købt til
formålet. De var fra samme vinhus og jeg havde ikke liiiige fået
kigget ordentligt efter osv. osv. Det indbragte mig et par syrlige
bemærkninger fra husets frue - som hun offentligt trak tilbage da hun
fik smagt på retten. Det var simpelthen den bedste Coq au vin jeg
nogensinde har lavet

Ebbe

Peter Westh (07-06-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 07-06-04 19:56

Jeg vil sige som Elizabeth David, der jo skrev sine bedste kogebøger i
rationeringstider: Hellere billig vin i maden, end ingen vin.

Dog, man må vel skele til hvilken rolle vinen spiller i retten. Er der tale
om et enkelt glas eller to i en bolognesesauce eller lignende er kravene
ikke så specifikke. I retter, hvor vinen udgør hele sovsens substans som
f.eks. Cog au Vin er udbyttet af at bruge god vin stort nok til, at man
måske overvejer at gøre det.

Tilsvarende fordrer retter med milde ingredienser, eller hvor vinen optræder
ukogt, en hel del af vinen. Da mine forældre havde sølvbryllup i starten af
80'erne, overvejede de at servere en rejemousse til forret. Den bestod af
hvidvin, rejer og fløde, stivet af med husblas. Min mor tilbredte den med
min fars hjemmebryg - det var dengang det kunne betale sig. Det smagte
uforglemmeligt rædselsfuldt af svovl og syre. Rejerne kunne man overhovedet
ikke smage.

MVH

Peter




"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
>
> /David



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste