/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
HASTER: Mad til fest
Fra : Daniel Overby Hansen


Dato : 28-05-04 19:16

SCENARIO: En bundt ungkarle med en tørstig gane mødes inden de begiver
sig ud i det vilde natteliv. Der skal en gang solidt foder til. Da det
drejer sig om ungkarle, skal der jo naturligvis være nok af det.

Jo mindre det koster, desto bedre (= flere øl i byen)

Hvad skal vi spise? Det skal helst være nemt!

VIGTIGT: Ingen ost, ananas eller skinke - det ene er kræsen

- Daniel

 
 
Trine Kornum Christi~ (28-05-2004)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 28-05-04 19:23

Daniel Overby Hansen <mailFJERN@FJERNoverbyhansen.dk> writes:

> SCENARIO: En bundt ungkarle med en tørstig gane mødes inden de begiver
> sig ud i det vilde natteliv. Der skal en gang solidt foder til. Da det
> drejer sig om ungkarle, skal der jo naturligvis være nok af det.
>
> Jo mindre det koster, desto bedre (= flere øl i byen)
>
> Hvad skal vi spise? Det skal helst være nemt!

Smid 300 gram skinketern pr. person i en stor gryde, tilsæt et glas
champignon pr. kilo kød. Hæld vand ved sammen med et par laurbærblade
pr. kilo kød. Lad det simre en god times tid. Smag til med salt og
peber og "se" til med kulør og jævn det. Server det med ris.

Nemt og hurtigt. Men er der f.eks. flæskesteg på tilbud er det faktisk
også ganske hurtigt og billigt. Det er jo bare et par glas rødkål og
så en ordentlig skude kartofler.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

http://www.triane.dk, billig og god overnatning i Nordjylland
Spændende butik med stort udvalg i kurve og sæsonpynt

Daniel Overby Hansen (28-05-2004)
Kommentar
Fra : Daniel Overby Hansen


Dato : 28-05-04 19:31

> Smid 300 gram skinketern pr. person i en stor gryde, tilsæt et glas
> champignon pr. kilo kød. Hæld vand ved sammen med et par laurbærblade
> pr. kilo kød. Lad det simre en god times tid. Smag til med salt og
> peber og "se" til med kulør og jævn det. Server det med ris.

Dur ikke. Citat:

"VIGTIGT: Ingen ost, ananas eller skinke - det ene er kræsen"

Men jeg gemmer den alligevel til en anden gang

- Daniel

Inger Pedersen (28-05-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 28-05-04 20:05


"Daniel Overby Hansen" <mailFJERN@FJERNoverbyhansen.dk> skrev i en
meddelelse
> Dur ikke. Citat:
>
> "VIGTIGT: Ingen ost, ananas eller skinke - det ene er kræsen"

Jo, men der er altså forskel på røget skinke, som jeg tror, er det, der skal
udelades - og så det, som Trine foreslår, og som jeg tror er ganske
almindeligt kød fra skinken = låret på en gris.

Hilsen Inger



KC (28-05-2004)
Kommentar
Fra : KC


Dato : 28-05-04 19:59


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uhdu076om.fsf@trinekc.dk...
>
> Smid 300 gram skinketern pr. person i en stor gryde, tilsæt et glas
> champignon pr. kilo kød. Hæld vand ved sammen med et par laurbærblade
> pr. kilo kød. Lad det simre en god times tid. Smag til med salt og
> peber og "se" til med kulør og jævn det. Server det med ris.

Hmm står der ikke " VIGTIGT ingen ....skinke" *ggg*

Bare lige et indspark

mvh

KC



F.B. [3000] (28-05-2004)
Kommentar
Fra : F.B. [3000]


Dato : 28-05-04 19:47

"Daniel Overby Hansen" skrev i en meddelelse:
> SCENARIO: En bundt ungkarle med en tørstig gane mødes inden de begiver
> sig ud i det vilde natteliv. Der skal en gang solidt foder til. Da det
> drejer sig om ungkarle, skal der jo naturligvis være nok af det.

> Hvad skal vi spise? Det skal helst være nemt!


Kyllinge Jambalya
8-10 personer

1000 g kogt kyllingebryst i tern
ca. 150 g røget stærk spegepølse skåret i tern
3 spsk olie
3 løg, pillede og hakkede
3 stilke bladselleri, hakkede
2 fed hvidløg, pillede og fint hakket
1½ grøn peberfrugt, udkernet og hakket
4,5 dl ukogt langkornede ris
2 1/4 tsk tabasco sauce
3 laurbærblade
1½ tsk tørret oregano
1½ tsk tørret timian
1½ dåse flåede tomater
3 spsk tomatpuré
11½ dl hønsebouillon

Pynt:
225 g pillede rejer og hakket persille
I en gryde brunes skinke-, pølse- og kalkuntern i olie i 5 minutter. Kødet
tages op med en hulske og lægges tilside. Herefter brunes løg, hvidløg,
bladselleri og peberfrugt i 4-5 minutter. Vend de ukogte ris i og kom
krydderier på sammen med de flåede tomater, tomatpuré og bouillon. Giv det
hele et opkog, læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter. Se efter
retten efter 10 minutter og tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis risen har
trukket al væden. Når grønsagerne og ris er klar, slukkes for varmen, og det
brunede kød blandes i. Læg låg på og lad jambalyaen stå i 5 minutter. Ved
serveringen drysses med rejer og hakket persille.

Ser ud af meget arbejde, men er lynhurtigt lavet.......RIGTIG
MANDEMAD......drik øl til!

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
Slet: *nospam*



Karina og Christian (29-05-2004)
Kommentar
Fra : Karina og Christian


Dato : 29-05-04 11:34

"F.B. [3000]" <zillyinknospam@hotmail.com> wrote in message
news:40b78938$0$179$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
[klip]
> 1000 g kogt kyllingebryst i tern
> ca. 150 g røget stærk spegepølse skåret i tern
> 3 spsk olie
> 3 løg, pillede og hakkede
> 3 stilke bladselleri, hakkede
> 2 fed hvidløg, pillede og fint hakket
> 1½ grøn peberfrugt, udkernet og hakket
> 4,5 dl ukogt langkornede ris
> 2 1/4 tsk tabasco sauce
> 3 laurbærblade
> 1½ tsk tørret oregano
> 1½ tsk tørret timian
> 1½ dåse flåede tomater
> 3 spsk tomatpuré
> 11½ dl hønsebouillon

> I en gryde brunes skinke-

Jeg kan ikke se, at du nævner skinke i listen over ingredienser?

> kalkuntern

Du mener kyllingetern, ikke?

Med venlig hilsen
Karina



F.B. [3000] (29-05-2004)
Kommentar
Fra : F.B. [3000]


Dato : 29-05-04 12:39

"Karina og Christian" skrev i en meddelelse:
>
> Du mener kyllingetern, ikke?


Det fede ved Jambalaya er at du næsten kan bruge hvad som helst.
Jeg glemte i anvisning til tilberedning at fjerne skinke og kalkun i
skyndingen.
Jeg marinerer 1 kg. kyllingebryst og strimler det, eller bare en pillet
kylling som fyld, men husk at marinaden skal være en del af de ingredienser
du bruger i grundretten.

Tassoskinke ell. lign. er også rigtig godt, men skinke var jo udelukket.

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
Slet: *nospam*


Kristina Søndergaard (29-05-2004)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 29-05-04 07:18

"Daniel Overby Hansen" <mailFJERN@FJERNoverbyhansen.dk> skrev i en
meddelelse:
> SCENARIO: En bundt ungkarle med en tørstig gane mødes inden de begiver
> sig ud i det vilde natteliv. Der skal en gang solidt foder til. Da det
> drejer sig om ungkarle, skal der jo naturligvis være nok af det.
>
> Jo mindre det koster, desto bedre (= flere øl i byen)
>
> Hvad skal vi spise? Det skal helst være nemt!
>
> VIGTIGT: Ingen ost, ananas eller skinke - det ene er kræsen

Hvad med en ordentlig omgang chilli con carne med brød og krydrede ris?



Janner (29-05-2004)
Kommentar
Fra : Janner


Dato : 29-05-04 07:56

Den her holder hele vejen, og er en rigtig herre ret

Sloppy Joe landgangssandwich

6 pers.

1 kg hakket oksekød 10-12%
olivenolie til bruning
2-3 løg
6-8 fed hvidløg
1-2 rød chili afhængigt af styrken
2 tsk spidskommen

1 stor grøn peber
6-8 tomater

ca. 4 spsk (demerara)sukker
1-2 potter frisk oregano
4 flûtes

Tilbehør:
4 gulerødder
8-10 hele syltede agurker

Pil løgene og hak dem.
Pil hvidløg og hak dem fint.
Rens og flæk chilierne.
Smag på et chilifrø og på spidsen af begge chilier for at få en fornemmelse
af hvor stærke de er - Bemærk spidsen er mildere end resten af chilien.
Hak chilierne meget fint - frøene kan enten fjernes eller hakkes med, hvis
retten skal være extra hot!
Hæld olivenolie på en stor pande.
Brun oksekødet og tilsæt løg, chili, hvidløg og spidskommen.
Lad blandingen simre.
Imens renses grøn peber og bladselleri.
Den grønne peber skæres i små tern og bladsellerien skæres i tynde skiver.
Grøn peber og bladselleri tilsættes kødblandingen.
Tomaterne vaskes og mases i stykker med hænderne, over kødblandingen.
Balsamicoeddike og sukker tilsættes og blandingen simrer ca. 30 minutter til
overskydende væske er kogt væk.
Gulerødderne skrælles og skæres i tynde stænger.
Agurkerne skæres i kvarte på langs.
Flûtene lunes i ovn ved 200 grader og flækkes.
Kødblandingen smages til med fintklippet oregano, salt, peber og evt. ekstra
sukker og eddike.
Kødblandingen placeres med en ske på den underste del af flûtene og toppen
lægges ovenpå og trykkes lidt fast.
Flûtene skæres ud i portionsstykker og lægges på et fad.
Gulerodsstænger og kvarte agurker lægges ved - de spises enten i sandwichen
eller ved siden af.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste