/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
mere fedtfattig opskrift?
Fra : Trinita


Dato : 26-05-04 18:41

Hej
Nogen der kan finde en mere fedtfattig løsning på den her opskrift på
skaldyrssuppe:
Ingredienser: 1 lille dåse muslinger natural
1 stort løg
1 rød peberfrugt
2 spsk. smør
1 tsk. stærk karry
2 spsk. mel
1/2 l. fiskebouillon
Lagen fra muslingerne
150 - 200 g. rejer eller hummerhaler
2 dl. tør hvidvin
11/2 dl. piskefløde
1 tsk. hakket persille
Salt
peber

Den udkærnede peberfrugt og løget skæres i små tern. Kom smørret i en
gryde og sauter løg og peberfrugt. Drys melet over, rør om og tilsæt
bouillon, muslingelage og hvidvin. Lad suppen simre 20 - 30 minutter. Dette
give tilpas tid til at nyde et par glas af den resterende hvidvin. Tilsæt
piskefløde, muslinger og rejer/hummerhaler og persille. Varm suppen godt
igennem og smag til med salt og peber.

På forhånd tak.
vh lisbeth




 
 
Hauge (26-05-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 26-05-04 18:50

Hejsa
Trinita wrote:
> Nogen der kan finde en mere fedtfattig løsning på den her opskrift på
> skaldyrssuppe:

Tjaeh, udfra der kun er meget lidt fedt til stegning, og lidt piskefløde, så
spar piskefløden væk, og prøv med mælk, evt. spar rejerne væk, da de nok er
den fedeste andel af opskriften..
Hvad ville du seriøst selv spare væk, når der kun er 2 ting (udover rejerne)
der er med fedt?

Evt. tag en klidbolle, og drik en kop te, det er da fedtfattigt..

/Hauge



Mureren (26-05-2004)
Kommentar
Fra : Mureren


Dato : 26-05-04 19:05


"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c92kqp$nqu$1@news.cybercity.dk...
> Hej
> Nogen der kan finde en mere fedtfattig løsning på den her opskrift på
> skaldyrssuppe:

Ku' man prøve med kokosmælk istedet for fløde?
(det smager ikke meget af kokos synes jeg, så det burde ikke ødelægge
retten, måske forbedrer det den endda!)

Mvh.
Mureren



Kasper Malmberg (26-05-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 26-05-04 19:32

> Ku' man prøve med kokosmælk istedet for fløde?

Er kokusmælk ikke "næsten" federe end fløde ?

MVH
Kasper malmberg



David Rasmussen (26-05-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 26-05-04 20:30

Kasper Malmberg wrote:
>>Ku' man prøve med kokosmælk istedet for fløde?
>
>
> Er kokusmælk ikke "næsten" federe end fløde ?
>

Kokosmælk er vist normalt omkring 20% fedt. Fløde er ca. 38% fedt. Og
kokosfedtet er nok sundere end kofedtet. Men jeg kan ikke forstå hvorfor
vedkommende vil spare fedt væk i den ret. Fedtindholdet i den ret er
ikke problematisk.

/David

Kasper Malmberg (26-05-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 26-05-04 21:00

<Men jeg kan ikke forstå hvorfor
> vedkommende vil spare fedt væk i den ret. <Fedtindholdet i den ret er
> ikke problematisk.

Enig,

Kasper



mcloud (26-05-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 26-05-04 22:14

Hej
Spar den ene skefuld smør og brug madlavningsfløde( 18 % ) i stedet for
piskefløde (38 % )


--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.


"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c92kqp$nqu$1@news.cybercity.dk...
> Hej
> Nogen der kan finde en mere fedtfattig løsning på den her opskrift på
> skaldyrssuppe:
> Ingredienser: 1 lille dåse muslinger natural
> 1 stort løg
> 1 rød peberfrugt
> 2 spsk. smør
> 1 tsk. stærk karry
> 2 spsk. mel
> 1/2 l. fiskebouillon
> Lagen fra muslingerne
> 150 - 200 g. rejer eller hummerhaler
> 2 dl. tør hvidvin
> 11/2 dl. piskefløde
> 1 tsk. hakket persille
> Salt
> peber
>
> Den udkærnede peberfrugt og løget skæres i små tern. Kom smørret i
en
> gryde og sauter løg og peberfrugt. Drys melet over, rør om og tilsæt
> bouillon, muslingelage og hvidvin. Lad suppen simre 20 - 30 minutter.
Dette
> give tilpas tid til at nyde et par glas af den resterende hvidvin. Tilsæt
> piskefløde, muslinger og rejer/hummerhaler og persille. Varm suppen godt
> igennem og smag til med salt og peber.
>
> På forhånd tak.
> vh lisbeth
>
>
>



Trinita (27-05-2004)
Kommentar
Fra : Trinita


Dato : 27-05-04 21:45

Takker mange gange for alle svarene, jeg vil afprøve lidt af hvert.
Grunden til at jeg ville spare på fedtet er at jeg er på kur og når jeg ser
ordet fløde i en opskrift blinker alle advarselslamper....desuden har jeg
ikke en skid forstand på madlavning så det kunne da være der var nogle der
havde nogle gode råd....og det var der....Takker
Vh lisbeth



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste