/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tærtebund m/fyld?
Fra : Ove Kristensen


Dato : 19-05-04 20:11

Hej !

Min yndlingshustru lavede igår en tærte med porre, baconfyld m.m, men når
man spiste den, så var den ligesom "grynet" at spise - hvad har hun gjort
forkert?

Med venlig hilsen
fra
Ove som ikke er kræsen.



 
 
Inger Pedersen (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 19-05-04 20:13


"Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> skrev i en meddelelse

> Min yndlingshustru lavede igår en tærte med porre, baconfyld m.m, men når
> man spiste den, så var den ligesom "grynet" at spise - hvad har hun gjort
> forkert?


Hun har valgt en forkert mand!
Det sker ALDRIG, når mænd laver tærter. )

Hilsen Inger



Ove Kristensen (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 19-05-04 20:22


"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:40abb1bf$0$3048$14726298@news.sunsite.dk...


> Hun har valgt en forkert mand!
> Det sker ALDRIG, når mænd laver tærter. )

Ja, men så må jeg jo se at komme i gang med en tærte )

Med venlig hilsen
fra
Ove.
>
>



Ralph (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 19-05-04 20:33

"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:40abb1bf$0$3048$14726298@news.sunsite.dk...
> "Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
> > Min yndlingshustru lavede igår en tærte med porre, baconfyld m.m, men
når
> > man spiste den, så var den ligesom "grynet" at spise - hvad har hun
gjort
> > forkert?
> Hun har valgt en forkert mand!
> Det sker ALDRIG, når mænd laver tærter. )

HØRT, men hvis hun har kommet fetaost(eller parmasan) i og givet den en
smule for lidt tid, så kunne jeg forestille mig at osten ville smage grynet.
Det kunne også være at baconen har fået for meget og er blevet lidt
forkullet.
Eller hun har kørt mandler igennem en persillehakker, istedet for at hakke
dem groft/dele dem.
Eller hun har brugt hytteost/æg og så troet at den var færdig når den var
forbagt, og så blot kommet fyldet på og serveret.
Eller hun har misforstået det der med de to hele æg, skallen skal IKKE med.

Prøv iøvrigt med estragon næste gang I laver porre/bacon tærte, og server så
feta ved siden af sammen med salaten, og så KUN estragoneddike som dressing.


--
venligst
Ralph



Ukendt (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 19-05-04 20:30


"Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:40abb0f2$0$222$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej !
>
> Min yndlingshustru lavede igår en tærte med porre, baconfyld m.m, men når
> man spiste den, så var den ligesom "grynet" at spise - hvad har hun gjort
> forkert?
>
> Med venlig hilsen
> fra
> Ove som ikke er kræsen.
>
>

Se, der findes sikkert tusindevis af opskrifter her i Danmark på tærter med
porre og bacon, så hvad præcis der er skyld i at den din kone lavede virkede
grynet, kan ikke siges, uden at se opskriften og fremgangsmåden.

Tina



Ove Kristensen (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 20-05-04 12:03


"Tina" <wunjo(snabel-a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:40abb5d1$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

[klip]

> Se, der findes sikkert tusindevis af opskrifter her i Danmark på tærter
med
> porre og bacon, så hvad præcis der er skyld i at den din kone lavede
virkede
> grynet, kan ikke siges, uden at se opskriften og fremgangsmåden.

Hej Tina !

Den kommer her:

Retten hedder "QUICHE LORRAINE".

Tærtedej:
6½ dl hvedemel
225 g koldt smør
1½ spsk piskefløde
1 æggeblomme
Ca. 1½ spsk koldt vand
Fyld:
250 g letsaltet flæsk
2 mellemstore løg
3 spsk hakket purløg eller forårsløg
2 dl revet ost, f.eks. emmentaler eller cheddar
4 store æg
4½ dl fløde 13%
salt & peber

Hak smør og mel sammen til en grynet masse. Tilsæt fløde, æggeblomme og
vand. Ælt hurtigt sammen til en dej. Lad den hvile koldt i mindst 1 time.
Beklæd små portionstærteforme med dejen og stil dem koldt i ca. 10
min. Skær imens flæsket i terninger og hak løgene. Steg flæsk og løg gyldne
på en pande.
Prik tærtebundene med en gaffel og forbag dem i ovnen ved 225 grader
i 8-10 min. Læg flæsk og løg i bunden af tærterne. Pisk æg, fløde, ost og
purløg sammen og krydr med salt og peber. Fordel æggeblandingen i
tærteformene. Bag tærterne i 15-20 min., til fyldet er fast og gyldent.

Det eneste jeg ved der afviger er, at i opskriften står der, at man skal
bruge 10-15 små portionstærter, og der har min kone brugt 1 stor.

Jeg håber at du kan kloges af det

Med venlig hilsen og god søndag
fra
Ove.



Ukendt (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 20-05-04 21:20


"Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:40ac903d$0$252$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...

> 4½ dl fløde 13%

Det er vist dér, det er gået galt. Så vidt jeg husker, er den gammeldags
"fløde 13" blevet fedtreduceret til hhv. en udgave på 12%, og en udgave på
9%. Surmælksprodukter og flødeprodukter, der skal opvarmes, skal have et
vist fedtindhold, for at det ikke gryner ved opvarmningen.

Jeg kan anbefale at skifte fløden ud med creme fraiche 18%. Det giver en
lidt fastere masse, men smagen er den samme. Og gryner ikke ved opvarmning


Tina




Ove Kristensen (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 20-05-04 21:57


"Tina" <wunjo(snabel-a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:40ad12e1$0$188$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

> Jeg kan anbefale at skifte fløden ud med creme fraiche 18%. Det giver en
> lidt fastere masse, men smagen er den samme. Og gryner ikke ved opvarmning

Hej Tina !

Jamen tusind tak for hjælpen, det skal jeg da prøve hurtigst muligt.

Med venlig hilsen
fra
Ove.



Hauge (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 19-05-04 21:49

Hejsa
Ove Kristensen wrote:
> Min yndlingshustru lavede igår en tærte.......

Hvad lavede den anden imens? ;)

/Hauge



Peter Græbe (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Peter Græbe


Dato : 20-05-04 03:11

Ove Kristensen skrev:

> Min yndlingshustru lavede igår en tærte med porre, baconfyld m.m, men når
> man spiste den, så var den ligesom "grynet" at spise - hvad har hun gjort
> forkert?

Der er vel noget, som er gået galt i nulreprocessen?

--
Med venlig hilsen
Peter Græbe

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste