/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Egnsret fra Bornholm.
Fra : Peter Fleinert


Dato : 19-05-04 11:01



Jeg håber nogen kan hjælpe med en bornholms egnsret eller to.
Jeg sidder og pukler med at lave en fem retters menu. Foretten skulle
helst være bornholmsk og må meget gerne være noget med sild.
Er der en barmhjertig bornholmer derude der kan hjælpe.
PS. svar venligst i gruppen.
På forhånd tak
Peter.

 
 
mcloud (19-05-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 19-05-04 12:29


"Peter Fleinert" <fleinert@SLETDETTEvaks.dk> skrev i en meddelelse
newsr78rfjgclmho1q@news.cybercity.dk...

Jeg håber nogen kan hjælpe med en bornholms egnsret eller to.

Hej Peter Fleinert
Her er et par forslag som er Bornholmske egnsretter:

Æggekage med røget sild:
Rens sildene og rist filetterne i smør på stærk varme på panden.
Æg piskes med lidt mel,mælk og salt og peber ,hældes over og æggekagen
steges færdig over svag varme,drysses med purløg inden servering.
-------------------------------------------------------
Sildebøf med brun løgsovs:
De rensede ,udbenede sild hakkes gennem kødhakkeren og blandes med lidt
rugmel,salt og peber ,formes som bøffer og vendes i mel og steges.
Serveres med brun løgsovs.
---------------------------------------------------------
Kogt torsk med Gudhjemmadyppa:
Rens og kog torsken,gem lidt suppe til sovsen.

Gudhjemmadyppe:
150 gram letsaltet eller røget flæsk eller spæk,skæres i firkanter og brunes
ikke for hårdt og der tilføjes 125 gram finthakket skalotteløg som steges
med til de er gyldne.
En sovs bages op ,eller man jævner sovsen af fedtet på panden med lidt mel
og fiskesuppe,der til tilsættes lidt sukker og eddike efter smag.
serveres med torsk og kogte kartofler.

--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



Helle Skoett (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 19-05-04 12:43


"mcloud" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:40ab450f$0$3056$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Peter Fleinert" <fleinert@SLETDETTEvaks.dk> skrev i en meddelelse
> newsr78rfjgclmho1q@news.cybercity.dk...
>
> Jeg håber nogen kan hjælpe med en bornholms egnsret eller to.
>
Du kunne prøve at spørge de kloge mennesker i dk.lokalsamfund.bornholm.
eller finde/låne bogen som bornhoms museum har lavet med egnsretter.
god fornøjelse
vh helle s



Deleuran (19-05-2004)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 19-05-04 13:22


"Peter Fleinert" <fleinert@SLETDETTEvaks.dk> wrote in message
newsr78rfjgclmho1q@news.cybercity.dk...
>
> Jeg håber nogen kan hjælpe med en bornholms egnsret eller to.


Hej Peter

Jeg er ikke bornholmer, men vil gerne bidrage. Ved Frilandsmuseets indvielse
af den bornholske gård (ja, det er lææænge siden) fik vi serveret "sild i
sur fløde". Det skulle være helt autentisk og smager meget, meget bedre end
det lyder:

Sild i sur fløde

3 dl piskefløde
3 spsk eddike
3-4 spsk hakket løg
ca. 12 udvandede sildefilter
1 bdt. purløg

Fløden piskes halvstiv, irøres eddiken og står lunt 2 timer.
Så tilsættes hakket løg og sild udskåret på tværs i 1 cm tykke stykker.
Store mængder hakket purløg drysses over lige inden serveringen.

Lone



Peter Fleinert (21-05-2004)
Kommentar
Fra : Peter Fleinert


Dato : 21-05-04 09:13

Tak for svarene, det var lige hvad jeg kunne bruge.
Peter.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste