/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Optimal tilberedning af Culottesteg
Fra : rondo


Dato : 10-04-04 11:48

Jeg får fem venner til spisning i aften, oghar til det formål købt to
culotte stege på 1,4 og 1,8 kg. Men er ikke den store ekspert ud i
kokkekunsten, så hvordan tilbereder jeg dem optimalt (forberedelser,
tid i ovnen osv.)

Med venlig hilsen

Ronnie Ziegler

 
 
Helle Skoett (10-04-2004)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 10-04-04 13:25


"rondo" <newsnospam@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:02kf70ptqsn31mndio931hookvtfj879li@4ax.com...
> Jeg får fem venner til spisning i aften, oghar til det formål købt to
> culotte stege på 1,4 og 1,8 kg. Men er ikke den store ekspert ud i
> kokkekunsten, så hvordan tilbereder jeg dem optimalt (forberedelser,
> tid i ovnen osv.)

Du starter med at smide den ene i fryseren. Hvis I bliver seks, kan I ikke
spise jer igennem tre kilo kød...
Derefter: Den culotte, du har valgt, ridser du i tern i fedtet - ikke skære
i kødet... (Det er vigtigt at ridse fedtet, fordi hvis du ikke gør det,
krymper det til en lille svedske, der trækker kødet med ud i en mærkelig
facon)
Så vender du bunden i vejret, kigger hvordan kødtrådene ligger, og gnider
undersiden med salt og peber (du kan også stikke små huller, som du fylder
med halve fed hvidløg - det er en smagssag).
Vender den om igen, (mere salt og peber) og smækker en kødnål eller en
tandstikker i det hjørne, du efter studering af kødet konstaterede ville
være et godt sted at starte med at skære den ud. (Det er som regel nemt at
se inden stegen kommer i ovnen - men når den først er brun og lækker efter
tilberedning er det sværere - husk i den forbindelse, at trådene ligger
diagonalt - altså: det hjørne du sætter tandstikken i, skal du starte med at
skære ud, når du er en tredjedel/halvvejs gennem stegen kan du se de vender,
og det gør du så også - og resten skærer du ud diagonalt... Du skal ALTID
skære på tværs af kødtrådene - ellers er det smadder sejt)
Nå - men så er du klar til at stege - et kvarterstid ved 225 grader til den
er brunet - derefter tager du stegen ud, knalder et kødtermometer i, hvor
stegen er tykkest, sætter temperaturen på ovnen til 160 grader og
termometeret til 65 grader. (Nogen sværger til 55 grader, men så er den
altså meget rød) og ind med stegen igen - du skal ikke vente på, at
temperaturen i ovnen falder...
Når den ønskede centrumtemperatur er nået, tager du stegen ud, dækker den
med sølvpapir og venter 20 minuter til den har sat sig, hvorefter du skærer
den ud. Den burde være rød og lækker indeni.
Du kan servere flødekartofler til, eller stegte kartoffelbåde - det kan du
lave i ovnen samtidig. Hertil en lækker tomatsalat - tomater skåret i
skiver, drysset med lidt salt, olie og balsamico - dænget til med rund hånd
af skiveskåret parmesanost evt. lidt frisk basilikum, flutes.
Så skulle den aften være godt i gang...
Om det er den optimale tilberedning, ved jeg ikke - men indtil videre er det
dét svar, du har fået - andre har sikkert andre ideer.
--
vh helle s



søren poulsen (10-04-2004)
Kommentar
Fra : søren poulsen


Dato : 10-04-04 19:35


"Helle Skoett" <hs@bt.dk> skrev i en meddelelse
news:4077e7b6$0$281$4d4eb98e@news.dk.uu.net...
>
> "rondo" <newsnospam@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:02kf70ptqsn31mndio931hookvtfj879li@4ax.com...
> > Jeg får fem venner til spisning i aften, oghar til det formål købt to
> > culotte stege på 1,4 og 1,8 kg. Men er ikke den store ekspert ud i
> > kokkekunsten, så hvordan tilbereder jeg dem optimalt (forberedelser,
> > tid i ovnen osv.)
>
> Du starter med at smide den ene i fryseren. Hvis I bliver seks, kan I ikke
> spise jer igennem tre kilo kød...
> Derefter: Den culotte, du har valgt, ridser du i tern i fedtet - ikke
skære
> i kødet... (Det er vigtigt at ridse fedtet, fordi hvis du ikke gør det,
> krymper det til en lille svedske, der trækker kødet med ud i en mærkelig
> facon)
> Så vender du bunden i vejret, kigger hvordan kødtrådene ligger, og gnider
> undersiden med salt og peber (du kan også stikke små huller, som du fylder
> med halve fed hvidløg - det er en smagssag).
> Vender den om igen, (mere salt og peber) og smækker en kødnål eller en
> tandstikker i det hjørne, du efter studering af kødet konstaterede ville
> være et godt sted at starte med at skære den ud. (Det er som regel nemt at
> se inden stegen kommer i ovnen - men når den først er brun og lækker efter
> tilberedning er det sværere - husk i den forbindelse, at trådene ligger
> diagonalt - altså: det hjørne du sætter tandstikken i, skal du starte med
at
> skære ud, når du er en tredjedel/halvvejs gennem stegen kan du se de
vender,
> og det gør du så også - og resten skærer du ud diagonalt... Du skal ALTID
> skære på tværs af kødtrådene - ellers er det smadder sejt)
> Nå - men så er du klar til at stege - et kvarterstid ved 225 grader til
den
> er brunet - derefter tager du stegen ud, knalder et kødtermometer i, hvor
> stegen er tykkest, sætter temperaturen på ovnen til 160 grader og
> termometeret til 65 grader. (Nogen sværger til 55 grader, men så er den
> altså meget rød) og ind med stegen igen - du skal ikke vente på, at
> temperaturen i ovnen falder...
> Når den ønskede centrumtemperatur er nået, tager du stegen ud, dækker den
> med sølvpapir og venter 20 minuter til den har sat sig, hvorefter du
skærer
> den ud. Den burde være rød og lækker indeni.
> Du kan servere flødekartofler til, eller stegte kartoffelbåde - det kan du
> lave i ovnen samtidig. Hertil en lækker tomatsalat - tomater skåret i
> skiver, drysset med lidt salt, olie og balsamico - dænget til med rund
hånd
> af skiveskåret parmesanost evt. lidt frisk basilikum, flutes.
> Så skulle den aften være godt i gang...
> Om det er den optimale tilberedning, ved jeg ikke - men indtil videre er
det
> dét svar, du har fået - andre har sikkert andre ideer.
> --
> vh helle s
>
>
og har du ikke lyst/evner til at lave en sovs kan du købe jensens steak sovs
den syntes jeg er god

--
Mvh.
søren poulsen
smeden36(AT)mail.dk



rondo (11-04-2004)
Kommentar
Fra : rondo


Dato : 11-04-04 11:43

On Sat, 10 Apr 2004 14:25:25 +0200, "Helle Skoett" <hs@bt.dk> wrote:

>
>"rondo" <newsnospam@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
>news:02kf70ptqsn31mndio931hookvtfj879li@4ax.com...
>> Jeg får fem venner til spisning i aften, oghar til det formål købt to
>> culotte stege på 1,4 og 1,8 kg. Men er ikke den store ekspert ud i
>> kokkekunsten, så hvordan tilbereder jeg dem optimalt (forberedelser,
>> tid i ovnen osv.)
>
>Du starter med at smide den ene i fryseren. Hvis I bliver seks, kan I ikke
>spise jer igennem tre kilo kød...
>Derefter: Den culotte, du har valgt, ridser du i tern i fedtet - ikke skære
>i kødet... (Det er vigtigt at ridse fedtet, fordi hvis du ikke gør det,
>krymper det til en lille svedske, der trækker kødet med ud i en mærkelig
>facon)
>Så vender du bunden i vejret, kigger hvordan kødtrådene ligger, og gnider
>undersiden med salt og peber (du kan også stikke små huller, som du fylder
>med halve fed hvidløg - det er en smagssag).
>Vender den om igen, (mere salt og peber) og smækker en kødnål eller en
>tandstikker i det hjørne, du efter studering af kødet konstaterede ville
>være et godt sted at starte med at skære den ud. (Det er som regel nemt at
>se inden stegen kommer i ovnen - men når den først er brun og lækker efter
>tilberedning er det sværere - husk i den forbindelse, at trådene ligger
>diagonalt - altså: det hjørne du sætter tandstikken i, skal du starte med at
>skære ud, når du er en tredjedel/halvvejs gennem stegen kan du se de vender,
>og det gør du så også - og resten skærer du ud diagonalt... Du skal ALTID
>skære på tværs af kødtrådene - ellers er det smadder sejt)
>Nå - men så er du klar til at stege - et kvarterstid ved 225 grader til den
>er brunet - derefter tager du stegen ud, knalder et kødtermometer i, hvor
>stegen er tykkest, sætter temperaturen på ovnen til 160 grader og
>termometeret til 65 grader. (Nogen sværger til 55 grader, men så er den
>altså meget rød) og ind med stegen igen - du skal ikke vente på, at
>temperaturen i ovnen falder...
>Når den ønskede centrumtemperatur er nået, tager du stegen ud, dækker den
>med sølvpapir og venter 20 minuter til den har sat sig, hvorefter du skærer
>den ud. Den burde være rød og lækker indeni.
>Du kan servere flødekartofler til, eller stegte kartoffelbåde - det kan du
>lave i ovnen samtidig. Hertil en lækker tomatsalat - tomater skåret i
>skiver, drysset med lidt salt, olie og balsamico - dænget til med rund hånd
>af skiveskåret parmesanost evt. lidt frisk basilikum, flutes.
>Så skulle den aften være godt i gang...
>Om det er den optimale tilberedning, ved jeg ikke - men indtil videre er det
>dét svar, du har fået - andre har sikkert andre ideer.


Tak for de gode råd. Det var en succes, men jeg smed heldigvis ikke
den ene steg i fryseren, og der blev da også spist 2,9 kg. kød, 1,2
kg. flødekartofler, én bagt kartoffel til hver, pastasalat, 4
hvidløgsflutes og 2 alm. flutes samt blinnis og stenbidderrogn til
forret..... og ja, vi er noge spiselystne sportsmennesker, som skal
have noget indenbords

Med venlig hilsen

Ronnie Ziegler

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste