/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
dampning ???
Fra : Trinita


Dato : 03-04-04 22:27

Hej NG
Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget? F.eks.
skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad er
det så helt præcis jeg skal gøre?
VH Trinita



 
 
Ralph (03-04-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 03-04-04 22:50

"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
> Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
F.eks.
> skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
er
> det så helt præcis jeg skal gøre?

JEG plejer at komme vand/vin/krydderier i bunde af en gryde - ca. en cm
vædske - og lægge det der skal koges/dampes i vædsken, men den officielle
metode (frk. Jensens Kogebog) lægges det der skal dampes på en rist - så
fonden ikke rører det der skal dampes - derved bevares smagen i det dampede,
der beregnes ca. dobbelt så lang "koge" tid.

I disse moderne tider kan en microbølgeovn nok klare det meste med et
minimum af fond, og dermed et minimum af smagstab - dermed også et minimum
af smag fra fonden, så det er jo nok en smagssag.


--
venligst
Ralph



rasmus carlsen (03-04-2004)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 03-04-04 23:36


"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
> Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
F.eks.
> skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
er
> det så helt præcis jeg skal gøre?
> VH Trinita

- det betyder (sådan nogenlunde da) at du ikke skal dække din fisk med væde
men blot have noget væde i bunden af gryden - og så på med låget. Men en
rist eller en damp-fad til ovnen giver det bedste resultat.

ras



Harry Lund (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 04-04-04 15:14

Altså, TRINITA, hvis du laver meget af den slags, så findes der udmærkede
fiksekedler, hvor man lægger fisken på en rist og dampmediet i bunden, så
det ikke rører fisken . Kan også bruges til grønsager. Jeg bruger dampning
en del i wokken, hvor emnet ligger på en bambusrist.
Venligst Harry



eh (08-04-2004)
Kommentar
Fra : eh


Dato : 08-04-04 08:23

I mangel af en forkromet fransk rist til en million kan en omvendt underkop,
desserttallerken etc. gøre underværker ved at holde fisken oven vande.
mvh
Erling

"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
> Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
F.eks.
> skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
er
> det så helt præcis jeg skal gøre?
> VH Trinita
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste