/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
nødder fryseegnet?
Fra : Henrik Sass Krag


Dato : 24-03-04 21:56

Hej i gruppen,

Mine forældre samlede i efteråret et hav af hasselnødder og der er stadig
rigtig mange tilbage. Nogle af dem er dog begyndt at blive lidt kedelige i
smagen. Derfor vil jeg spørge, om de kan knækkes og derefter fryses og så
stadig bruges? I fx kager osv.

- Henrik -



 
 
Bo Warming (25-03-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 25-03-04 08:38

> Mine forældre samlede i efteråret et hav af hasselnødder og der er stadig
> rigtig mange tilbage. Nogle af dem er dog begyndt at blive lidt kedelige i
> smagen. Derfor vil jeg spørge, om de kan knækkes og derefter fryses og så
> stadig bruges? I fx kager osv.

Hvis selvplukkede nødder er så friske at de i en plastikpose mugner, så
bliver de triste i smagen, selv om om vinteren.
Om sommeren gør der frømøl i dem, og BEGGE DELE FOREBYGGES I FRYSER og det
er kun frugt med spændtige cellevægge og safttryk der smasker sammen og
tager skade af nedfrys+optø

I en tæt pose vil man næppe smage forskel på en supermarkeds-nød, der et år
har været 1. i fryser eller 2. i stuetemperatur. Men en vis harskning kan
ske, især hvis adgang til ilt og sollys.

Jeg elsker ristede nødder med chokolade eller rosiner.
Så jeg lægger nødderne på radioatoren og de bliver så hårde og sprøde - og
de bliver lidt bedre hvis de får opvarmning til 80 grader i mikrobølgeovn.

Men har de været opvarmet således - og det gælder også solsikkekerner - så
sker der nedbrydning af naturligt forsvar mod harskning og de harskner
hurtigere end ellers. Frysning er løsning, men jeg har ikke kummefryser og
god plads, og det er bøvlet ikke at kunne række ud efter nødderne i stuen -
de _er_ jo ret langtidsholdbare.



Frank Løkkegaard (25-03-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 25-03-04 09:25

"Henrik Sass Krag" <rickcool22@hotmail.com> writes:
>Mine forældre samlede i efteråret et hav af hasselnødder og der er stadig
>rigtig mange tilbage. Nogle af dem er dog begyndt at blive lidt kedelige i
>smagen. Derfor vil jeg spørge, om de kan knækkes og derefter fryses og så
>stadig bruges? I fx kager osv.

Du kan roligt gå i gang med at knække nødder. De er særdeles fryseegnede -
det samme gælder mandler.

--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste