Der påstås at være fire slags smagsløg surSødsaltBitter
Der er da mange flere slags smag og du kan ikke blande al smag af de fire
---------------------
"Vi drikker majdrik i spandevis"synger Shubidua
Snart kommer "Oh maj du søde milde," hvor
"Fanta smager så godt, at det er sjovt at være tørstig"
Da shubberne sang det, var Irma stor og havde et meget citrusolierig
sød, citronsyret vellykket koncentrat i store plastikdunke, som især på
varme majdage er uovertruffen - når man ikke er til spirituøse longdrinks
Den hed Majdrik men fyldte meget at have stående , og nu er der i alle
suppermarkeder kommet billige sakkarinsødede små flasker der fortyndes ti
gange - og sukker er fedt, så jeg har lavet 50% sukkeropløsning i
mikrobølgeovnen og sætter et skvæt af den til al kold læskedrik, og det gør
læskedrikken yderligere drøj
Når man solbader og dehydreres er det skønt med iset sursød drik - og her
lidt fattigmands longdrinkmanship
Campari og Fernet Branca har du måske ikke husket at få med til sommerhuser,
men lidt lidt malurt, stødte blade, der næsten intet koster i MATA, kan
levere extrem bitterhed - og der skal blot et strejf til for at overdøve alt
andet og få læskedrikken til at smage lidt sjovt a la Campari Bitter
longdrinks.Malurt kan laves til hylende bitter bittersnaps med enhver
spirituosa, vodka, gin, billigste akavavit. Og bitterstoffet udtrækkes også
med vand, evt varmt.
Hovedbestanddelen af al læskedrik er sukker og citronsyre, som også er
økonomisk fordelagtigt at have med sig i pulverform. Hvis man er god til
øjemål og dosering.
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com