/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Torsdagsmad?
Fra : Lotte


Dato : 18-03-04 09:55

Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
utraditionel...



 
 
Frank Løkkegaard (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 18-03-04 10:36

"Lotte" <lottejuul@yahoo.dk> writes:
>Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
>utraditionel...

Har skal vi have noget med fisk. Har endnu ikke helt besluttet mig for
hvad, men dette er et bud på, hvordan det kunne ende (et hurtigt kig i
fryseren hjalp lidt på inspirationen):

Tre små retter, der ikke tager særlig lang tid- alt er baseret på fire
personer:

Nogle tigerrejer (det var dem jeg opdagede jeg havde i fryseren) flækkes
på langs, så haleviften stadig holder dem sammen. De smides i en marinade
baseret på en god olivenolie samt et skvæt sesamolie (man skal nok bruge
en halv kop olivenolie og en teske sesamolie, chilliflager, citronsaft, to
fed fint-finthakkede hvidløg. Marinerer i ca. 25-30 minutter. Sæt en lille
gryde på blusset, skru op på fuld skrald, når den er varm, hives rejer og
marinade i gryden - kør på fuld drøn i et minut, smit en lille bakken
cherry-tomater ved, hold den gående i ca 2 minutter, stadig på fuld drøn.
Serveres med lidt lyst, let brød eller en blaning af jasminris og vilde
ris. Samlet arbejdstid: ca 10 minutter. (jeg laver risene - det passer
nemlig til de næste to retter)

Fiskefrikadeller baseret på tun: 2 dåser tun(en i vand og en i olie)
åbnes, drypper godt af. I skålen med indholdet, riv et løg og kom det ved,
to-tre æg (efter størrelse), en tsk. krydderblanding jeg laver af lige
dele stødt ingefær, stødt spidskommen, stød koriander, stødt chilli og
stødt gurkemeje. Rør det til en god fars, smag til med salt.

Hvis du vil have en sovs, der passer til, så lav følgende: tre gulerødder,
en skive selleri, et løg, lidt persille, et fed hvidløg svitses i gryden.
En halv tsk af krydderiblandingen fra før tilsættes. Et skrællet æble der
er skåret i tern smide i, lidt citronsaft (ca. en spiseske) kommes ved
hæld vand ved (eller hvidvin hvis du har) lad det simre en 45 minutter.
Fjern alle grønsager og jævn sovsen på den måde du foretrækker.

Sidste ret er egentlig bare udnyttelse af en rest dampet laks: En lille
skive brød (altså pr. person), der lige får en let pensling med sesamolie,
derpå lægges en uendeligt tyndt skåret skive løg, så lakseresten, der bare
er nulret i stumper med fingrene, lidt frisk citronmelisse (his man har,
ellers kan en dråbe (jeg sagde een dråbe ) citronsaft gøre det. Så
skæres en pæn skive mozzarella (altså den rigtige hvide, der ligger i
sådan noget valle-vand) en tomaskive til sidst, ind i ovnen i 5 minutter
ved højest mulig varm - der skal virkelig være tryk på.

Bingo - tre fine små retter, der snildt kan laves på en times tid.
Serveres på samme tid - ser hamrende godt ud - koster ikke en formue og
alle bliver mætte.

Man kan drikke både øl og vin til - eller nøjes med vand. Jeg tror nok jeg
vil servere en god mild øl til.


--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




zasha (18-03-2004)
Kommentar
Fra : zasha


Dato : 18-03-04 13:02

"Lotte" <lottejuul@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:1079600102.61609@balder.adm.ku.dk...
> Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
> utraditionel...
>

Ork ja, det skal da være ...sagovælling med rosiner og citron, hertil rød
saft *slurp*
Det er nemt, hurtigt, billigt, overset og dejligt :)
--
Hilsen Miver og Mulle's mor Heidi

http://chocolade.dk
og
http://hei.homepage.dk
og
http://www.onlinesalg.dk/default.asp?Firmaid=3636




Rømer (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 18-03-04 16:01

He - det er år siden jeg har fået sagosuppe med rom og røræg..... eller
sødsuppe for den sags skyld, med ristede brødterninger.
Jeg tror jeg vil sende chockbølger gennem familiens ungdom en af dagene. Tak
for ideen!



Trine Kornum Christi~ (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-03-04 17:18

"Rømer" <fupkonto@hotmail.dk> writes:

> He - det er år siden jeg har fået sagosuppe med rom og røræg..... eller

Sagosuppe kender jeg, det plejer vi at kalde øjensuppe. Det smager
godt, men jeg har nu aldrig fået det med rom og røræg

> sødsuppe for den sags skyld, med ristede brødterninger.

Men hvad er det? Er det der jeg kalder saftsuppe, altså varm
hyldesuppe med æblestykker og brødterninger? For det er altså ikke til
at undvære om vinteren!

> Jeg tror jeg vil sende chockbølger gennem familiens ungdom en af dagene. Tak
> for ideen!

Mvh Trine på 25

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

http://www.triane.dk, billig og god overnatning i Nordjylland
Spændende butik med stort udvalg i kurve og sæsonpynt

Emil (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 18-03-04 18:46

Trine Kornum Christiansen skrev:

>Sagosuppe kender jeg, det plejer vi at kalde øjensuppe. Det smager
>godt, men jeg har nu aldrig fået det med rom og røræg


Jeg husker med skræk øjensuppe fra min barndom. Den var med
citronsmag!

Under en snestorm inviterede min kollega mig til at spise hos
hans forældre, som tilfældigvis boede lige i nærheden.
Stor rædsel da jeg hørte menuen: Stegt flæsk med persillesovs og
sagosuppe som dessert. Jeg var klar til at gå sulten derfra.

Men bønder har forstand på god mad; flæsket var tæt på
flæskesteg, persillesovsen var perfekt med friskt persille og
velkrydret; desserten, sagosuppen, var med rigelig rom og
veltilberedte svedsker. Det var Festmad! (med stort f).


m.v.h. Emil

Trinita (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Trinita


Dato : 18-03-04 13:38


"Lotte" <lottejuul@yahoo.dk> wrote in message
news:1079600102.61609@balder.adm.ku.dk...
> Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
> utraditionel...

Vi skal have det her:

Ingredienser:
10 g Becel margarine
300 g kyllingefilet
3 røde peberfrugter i store tern
3 rødløg i både
200 g Cheasy friskost med løg og urter
2 spsk mel
4 dl vand
2 tsk paprika
1 tsk salt
Tilbehør:
4 dl ris.

vh trinita
Skær kyllingekødet i strimler og svits det ca. 1 minut i margarinen.
Tag kødet op,
Svits grøntsagerne.
Mel og friskost røres sammen i en skål.
Tilsæt vand lidt efter lidt.
Hæld jævningen i panden og bring retten i kog under omrøring.
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt paprika, salt og peber.
Kog retten ved svag varme under låg ca. 3 minutter.
Serveres med ris.




Martin Andersen (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Martin Andersen


Dato : 18-03-04 19:55

> Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
> utraditionel...

Svensk pølseret
med godt svensk brød til
og dansk øl



Thanh Nhi Nguyen (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Thanh Nhi Nguyen


Dato : 18-03-04 21:47


Hjemmelavet burgere.
uhmm... lækkert!

Til dessert, bare appelsiner i både...



"Lotte" <lottejuul@yahoo.dk> wrote in message
news:1079600102.61609@balder.adm.ku.dk...
> Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
> utraditionel...
>
>



Lotte (19-03-2004)
Kommentar
Fra : Lotte


Dato : 19-03-04 10:39

Nå, trods de mange lækre bud, blev det til noget kyllingebryst og nogle
pomfritter. (o:
"Lotte" <lottejuul@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:1079600102.61609@balder.adm.ku.dk...
> Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
> utraditionel...
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste