/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Magnetisk franskbrød
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 22-01-04 22:50

Skær en (tynd) skive franskbrød (den skal nemlig smides væk). Drys godt med
salt på. Under godt lys, eller over en ren overflade, vender man skiven om.
Og man igattager alt det salt der drysser af. Nej det gør man ikke, for der
drysser nemlig slet ikke noget af! Forklaring udbedes.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk




 
 
Brian Lund (22-01-2004)
Kommentar
Fra : Brian Lund


Dato : 22-01-04 23:12

> Skær en (tynd) skive franskbrød (den skal nemlig smides væk). Drys godt
med
> salt på. Under godt lys, eller over en ren overflade, vender man skiven
om.
> Og man igattager alt det salt der drysser af. Nej det gør man ikke, for
der
> drysser nemlig slet ikke noget af! Forklaring udbedes.

Hvis der er friskt franskbrød er det vel fugten der binder køkken-salten til
franskbrødet!

Prøv med noget gammelt tørt franskbrød...


Brian



Torben Frandsen (22-01-2004)
Kommentar
Fra : Torben Frandsen


Dato : 22-01-04 23:15

"Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev

> Skær en (tynd) skive franskbrød (den skal nemlig smides væk). Drys godt
med
> salt på. Under godt lys, eller over en ren overflade, vender man skiven
om.
> Og man igattager alt det salt der drysser af. Nej det gør man ikke, for
der
> drysser nemlig slet ikke noget af! Forklaring udbedes.

Hvad sker der hvis du starter forsøget op på en tør skive brød? Hvad siger
forsøgsresultatet dig?

Torben



Preben Riis Sørensen (23-01-2004)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 23-01-04 01:18


"Torben Frandsen" <frandsen@ret.så.privat.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:40104c0c$0$181$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev
>
> > Skær en (tynd) skive franskbrød (den skal nemlig smides væk). Drys godt
> med
> > salt på. Under godt lys, eller over en ren overflade, vender man skiven
> om.
> > Og man igattager alt det salt der drysser af. Nej det gør man ikke, for
> der
> > drysser nemlig slet ikke noget af! Forklaring udbedes.
>
> Hvad sker der hvis du starter forsøget op på en tør skive brød? Hvad siger
> forsøgsresultatet dig?
>
> Torben
>
>

Kan ikke sige HVOR tørt jeg har prøvet, men relativt tørt, og det hænger det
også ved. Måske det er fugten, men da det hænger ved i samme sekund, er det
vel næppe forklaringen?
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk




Brian Lund (23-01-2004)
Kommentar
Fra : Brian Lund


Dato : 23-01-04 02:24

> > Hvad sker der hvis du starter forsøget op på en tør skive brød? Hvad
siger
> > forsøgsresultatet dig?
> >
> > Torben
> >
> >
>
> Kan ikke sige HVOR tørt jeg har prøvet, men relativt tørt, og det hænger
det
> også ved. Måske det er fugten, men da det hænger ved i samme sekund, er
det
> vel næppe forklaringen?

Salt, altså køkkensalt, NaCl, natriumklorid er rimeligt fugt-sugende (Ups,
har glemt det fine ord for det :)), så jo det er nok forklaringen! - Prøv
evt. at lægge en skive franskbrød i ovnen, brødristeren eller bare på bordet
over nat og prøv så igen!


Brian



Jakob M (23-01-2004)
Kommentar
Fra : Jakob M


Dato : 23-01-04 21:25

Brian Lund wrote:
> Salt, altså køkkensalt, NaCl, natriumklorid er rimeligt fugt-sugende
> (Ups, har glemt det fine ord for det :)),

Hygroskopisk er det vist

Mvh
Jakob

--
Se min vandkøling, OBS 700KB
http://home.tiscali.dk/behjm/vandkoeling/vand.htm



Per A. Hansen (23-01-2004)
Kommentar
Fra : Per A. Hansen


Dato : 23-01-04 10:17


"Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:40104593$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Skær en (tynd) skive franskbrød (den skal nemlig smides væk). Drys godt
med
> salt på. Under godt lys, eller over en ren overflade, vender man skiven
om.
> Og man igattager alt det salt der drysser af. Nej det gør man ikke, for
der
> drysser nemlig slet ikke noget af! Forklaring udbedes.

Jeg har ikke prøvet, men mon ikke de mange ujævnheder
i brødet af fibre etc. vil virke på saltkorn som en slags
gaffa-tape?
Ved skæringen kan vel også ske det, at der opstår
statisk elektricitet?


--
Med venlig hilsen
Per A. Hansen


Preben Riis Sørensen (23-01-2004)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 23-01-04 22:06


"Per A. Hansen" <xper.hansen@get2net.dk> skrev
>
> Jeg har ikke prøvet, men mon ikke de mange ujævnheder
> i brødet af fibre etc. vil virke på saltkorn som en slags
> gaffa-tape?
> Ved skæringen kan vel også ske det, at der opstår
> statisk elektricitet?

Du er inde på noget af det rigtige. Rugbrød, som er 'vådt' virker nemlig
ikke! Hælder mest til det stasiske, for virkningen er 100%.

Gad vide hvor mange kilometer franskbrød jeg nu bliver årsag til at der
bliver smidt væk, når jeg nu beder folk prøve det selv, det virker ret
forbløffende. Man kan så redde brødet ved at lave sig en fedtemad i stedet
for at smide brødet ud....

--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste