/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lidt hjæp?
Fra : Henriette Snejbjerg


Dato : 16-01-04 08:50

Jeg ligger inde med nogle forskellige rodfrugter - kartofler,
skorzonerødder, rødbeder, pastinak, løg og porrer. Jeg kunne godt tænke mig
at lave en gryderet af dette og noget kød af en slags. Nogen gode forslag?

---
Henriette



 
 
Trine Kornum Christi~ (16-01-2004)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 16-01-04 10:19

"Henriette Snejbjerg" <snejbjerg@tele2adsl.dk> writes:

> Jeg ligger inde med nogle forskellige rodfrugter - kartofler,
> skorzonerødder, rødbeder, pastinak, løg og porrer. Jeg kunne godt tænke mig
> at lave en gryderet af dette og noget kød af en slags. Nogen gode forslag?

Det lyder da lige som en gang osso buco. Dog skal du måske undlade
rødbederne, jeg kunne forestille mig, at det måske ikke vil se så
lækkert ud.

Men svits nogle tykke skiver kalveskank med godt med hvidløg. Derefter
svitser du resten af grøntsagerne i samme gryde. De skal være skåret i
tern/skiver. Hæld vand ved, og når kartoflerne er ved at være møre
kommer du tomater, evt. fra dåse ved, og lader det simre under låg
nogle timer, gerne fire.

Når tomaterne først skal i efter kartoflerne er færdige, er det fordi
min erfaring siger mig, at tomater kan gøre at kartoflerne ikke bliver
møre, om de så får fire timer. Hvorfor ved jeg ikke.

Jeg bruger altid min store støbejernsgryde og laver nok til flere
dage, for det tager absolut ikke skade af at trække en dags tid.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

http://www.triane.dk, juletræer, gran og julebutik
Tag familien med på skovtur og fæld dit eget juletræ.

-V- (16-01-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 16-01-04 14:07

Trine Kornum Christiansen wrote:
> "Henriette Snejbjerg" <snejbjerg@tele2adsl.dk> writes:
>
>> Jeg ligger inde med nogle forskellige rodfrugter - kartofler,
>> skorzonerødder, rødbeder, pastinak, løg og porrer. Jeg kunne godt
>> tænke mig at lave en gryderet af dette og noget kød af en slags.
>> Nogen gode forslag?
>
> Det lyder da lige som en gang osso buco. Dog skal du måske undlade
> rødbederne, jeg kunne forestille mig, at det måske ikke vil se så
> lækkert ud.

Hvordan du går fra de nævnte grøntsager til osso buco, det er et komplet
mysterium, eftersom ingen af de nævnte ingredienser hører til i en
traditionel osso bocu.

Nuvel, kalveskank med grøntsager er skam også lækkert.


Mit forslag ville være at braissere en cuvette, ovnbage dine rodfrugter (som
foreslået så mange gange før herinde) og til sidst glacere cuvetten med
noget af saucen fra braisseringen.

Server med peberrodscreme (creme fraiche med finthakket peberrod, brug gerne
færdigtrevet men hak det lidt finere; salt og lidt hvid peber) og lidt brød.





-V-






Trine Kornum Christi~ (16-01-2004)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 16-01-04 14:21

"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> writes:

> Hvordan du går fra de nævnte grøntsager til osso buco, det er et komplet
> mysterium, eftersom ingen af de nævnte ingredienser hører til i en
> traditionel osso bocu.

For mig er osso buco lidt det samme som minestrone: De grøntsager man
nu lige har.

Faktisk aner jeg ikke hvad der skal i en traditionel osso buco, men
den utraditioneller er absolut også god.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

http://www.triane.dk, juletræer, gran og julebutik
Tag familien med på skovtur og fæld dit eget juletræ.

kelds@ofir.dk (16-01-2004)
Kommentar
Fra : kelds@ofir.dk


Dato : 16-01-04 16:38

On Fri, 16 Jan 2004 08:50:23 +0100, "Henriette Snejbjerg"
<snejbjerg@tele2adsl.dk> wrote:

>Jeg ligger inde med nogle forskellige rodfrugter - kartofler,
>skorzonerødder, rødbeder, pastinak, løg og porrer. Jeg kunne godt tænke mig
>at lave en gryderet af dette og noget kød af en slags. Nogen gode forslag?
>
Jeg ville lave en gang lækre ovsntegte rodfrugter- evt. tilføjet lidt
gulerødder - så det hele bevarer mere af deres egensmag. Smid det hele
på et fad, godt med olivenolie på, salt, peber, evt. lidt spidskommen,
timan og hvidløg til krydderi. Giv det hele omkring 45 minutter på 225
grader, så burde det være godt.

Serveres fx. til steg af gris, lam eller okse.

KS

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste