/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ældre Nybegynder
Fra : Olle


Dato : 11-01-04 14:04

Dette er IKKE en joke.

Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan man
koger kartofler.

Så hvis der er en venlig sjæl der vil hjælpe høre jeg gerne.

Med venlig hilsen
"En dum ældre mand"



 
 
Basil of Fawlty Towe~ (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Basil of Fawlty Towe~


Dato : 11-01-04 14:14

> Dette er IKKE en joke.
>
> Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan
> man koger kartofler.


Jeg vil ikke kalde dig dum, bare uerfaren.

Du skræller kartoflerne og kommer dem i en gryde. Dækker dem med vand og
kommer salt i (ca 2 tsk. til ca 10 kartofler. Salt er bare sådan ca.). Når
vandet med kartofler koger, skal de have ca. 20 min, mens de småkoger. Når
du mener de er færdige stikker du i en af dem og mærker om de er bløde hele
vejen igennem. Hvis de stadig er hårde lader du dem bare koge et par min.
mere.
Hæld vandet fra og nyd.

Det går sikkert galt et par gange, enten bliver de udkogt eller underkogt.
Men husk øvelse gør mester.

Held og lykke.

Majken



Olle (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Olle


Dato : 11-01-04 14:33

Mange Tak
For alle svarene, det må jeg sige, her svares hurtigt.

Olle



Ebbe Kristensen (12-01-2004)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 12-01-04 10:11

"Basil of Fawlty Towers" <kuntaNO@SPAMstarmail.co.za> wrote in message news:<V_bMb.71016$jf4.4591315@news000.worldonline.dk>...

> Du skræller kartoflerne og kommer dem i en gryde. Dækker dem med vand og
> kommer salt i (ca 2 tsk. til ca 10 kartofler. Salt er bare sådan ca.). Når
> vandet med kartofler koger, skal de have ca. 20 min, mens de småkoger. Når
> du mener de er færdige stikker du i en af dem og mærker om de er bløde hele
> vejen igennem. Hvis de stadig er hårde lader du dem bare koge et par min.
> mere.
> Hæld vandet fra og nyd.

Et lille trick: Når man har hældt vandet fra lader man kartoflerne stå
i gryden med lå på i mindst 10 minutter. Det giver en meget lækrere
konistens - og så har man også tid til at lave sovsen og den slags.

Så selvom kartoflerne er klar, skal man altså ikke panikke fordi
resten af måltidet ikke er det. Kartoflerne bliver kun bedre ved at
stå og vente lidt.

Ebbe

Mette (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Mette


Dato : 11-01-04 14:16


"Olle" <olle@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:400149c2$0$95019$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Dette er IKKE en joke.
>
> Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan man
> koger kartofler.
>
> Så hvis der er en venlig sjæl der vil hjælpe høre jeg gerne.

Det skal du ikke være ked af. Min 22årige kusine vidste ikke hvordan man
kogte et æg

Katoflerne skrælles og puttes i letsaltet vand, så det lige dækker.
Så sætter du gryden over på komfuret og tænder for blusset. Når vandet
koger, skruer du lidt ned for varmen, sætter uret til 20 minutter og så
skulle de være klar.

Stik en gaffel ned og mærk om de er bløde. Er de stadig lidt hårde, så giv
dem et par minutter ekstra.

Når de er færdige, tager du gryden af og hælder vandet fra (brug et par
grydelapper og lad låget være lidt på, så det holder kartoflerne inde i
gryden mens du hælder vandet i vasken. Så er kartoflerne færdige..





Inger Pedersen (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 11-01-04 14:43


"Mette" <nospam@hotmail.com> skrev i en meddelelse

> Katoflerne skrælles og puttes i letsaltet vand, så det lige dækker.
>
Og når du så er blevet lidt mere erfaren, vil du ærgre dig over den energi,
du bruger til at varme alt det vand op og derefter hælde en masse smag ud
med vandet.

Så kan du forsøge dig frem med kun at komme 1 - 2 dl vand i gryden, og
vupti: det går hurtigere, og de smager bedre - og der er ikke mere vand, end
du kan bruge til sovs.

Så vil det garanteret også gå galt nogle gange (især hvis du har gas), og
gryden vil koge tør.
Men man lærer af det - og gryden kan koges ren med lidt sæbepulver og vand
)

Hilsen Inger




Mette (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Mette


Dato : 11-01-04 15:39


"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:btrjs4$r51$1@sunsite.dk...
>
> "Mette" <nospam@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>
> > Katoflerne skrælles og puttes i letsaltet vand, så det lige dækker.
> >
> Og når du så er blevet lidt mere erfaren, vil du ærgre dig over den
energi,
> du bruger til at varme alt det vand op og derefter hælde en masse smag ud
> med vandet.
>
> Så kan du forsøge dig frem med kun at komme 1 - 2 dl vand i gryden, og
> vupti: det går hurtigere, og de smager bedre - og der er ikke mere vand,
end
> du kan bruge til sovs.
>
> Så vil det garanteret også gå galt nogle gange (især hvis du har gas), og
> gryden vil koge tør.
> Men man lærer af det - og gryden kan koges ren med lidt sæbepulver og vand

He - jeg bruger faktisk min elkedel til at varme 1½ liter vand op og hælder
det i gryden, så går det stærkt



Inger Pedersen (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 11-01-04 17:04


"Mette" <nospam@hotmail.com> skrev i en meddelelse

> He - jeg bruger faktisk min elkedel til at varme 1½ liter vand op og
hælder
> det i gryden, så går det stærkt

Ups!!! *rødme*
Jeg skrev egentlig mit svar til Olle, men det kan jo ikke ses

Hilsen Inger



Carsten Stage (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Carsten Stage


Dato : 11-01-04 14:16

Olle wrote:

> Dette er IKKE en joke.

OK - men du tilgiver nok et skævt smil... )

> Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan
> man koger kartofler.

Vi skal jo starte et sted - og al begyndelse kan være svær. Men
kartoffelkogning hører til i den lette ende:

Kartoflerne (skrællede) i en gryde - dæk med vand - lidt salt (vel en teske
pr kg. kartofler) - sæt på komfuret og tænd. Fra vandet koger (bobler) går
der cirka 20 minutter til de er færdige. Kontroller med en gaffel, hvis den
let kan stikkes i en af kartoflerne, så er de ved at være færdige.

Det minder mig om en episode på kollegiet - en af de andre fremkom med et
lignende nødråb:

Hvor lang tid skal et spejlæg have...?

Bortset fra det, så findes der på det lokale bibliotek bøger om madlavning -
specielt rettet imod personer med ingen eller minimal erfaring.

God fornøjelse!


--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage
Campinginteresseret? Se http://campingstuff.dk


Gert Krabsen (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 11-01-04 14:24

Det er da en ærlig sag.

Du skyller og skræller kartoflerne(se dog nedenfor). Renser evt. lidt -
skærer grimme pletter væk m.v.
Meget store kartofler kan du dele.

En gryde med vand, der ca. dækker kartoflerne. En teskefuld salt i vandet.
Hæld evt. en sjat olivenolie i vandet - det dæmper bulderet lidt, så det
ikke så let koger over.

Fuld blus på kogepladen, til vandet koger. Er der låg på, så hold lidt øje
med det - lige pludselig koger de op (og over)
Herefter skrues ned på 2-3 stykker.
Koges i ca. 15 minutter afhængig af størrelse, sort m.v.

Du mærker, om de er kogte ved at stikke i kartoflerne med en lille
frugtkniv el.lign. Hvis det virker, som om der 'er modstand', er de endnu
ikke gennemkogt.


Kartoffelsorter: Mange slags og en smags sag. Men vores favorit er
Aspargeskartofler. De er mindre og lidt dyrere, men smager absolut bedst.
De skal _kun skylles - ikke skrælles_. Koges med skræl og pilles
efterfølgende. Det meste af den gode smag sidder lige under skrællen.


go fornøjelse

Krabsen



Sun, 11 Jan 2004 14:04:07 +0100, Olle <olle@mail.dk> skrev:

> Dette er IKKE en joke.
>
> Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan man
> koger kartofler.
>
> Så hvis der er en venlig sjæl der vil hjælpe høre jeg gerne.
>
> Med venlig hilsen
> "En dum ældre mand"
>


--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl

Ralph (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 11-01-04 14:31

"Olle" <olle@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:400149c2$0$95019$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan man
> koger kartofler.

Du har fået meget hjælp, men der mangler een ting, du skal komme kartoflerne
i KOLDT vand, alle grøntsgaer der er under jorden, skal starte i koldt vand,
dem over jorden skal i kogende vand. Brug altid vand fra den kolde hane til
madlavning


--
venligst
Ralph



Ukendt (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 11-01-04 14:35

> Du har fået meget hjælp, men der mangler een ting, du skal komme
kartoflerne
> i KOLDT vand, alle grøntsgaer der er under jorden, skal starte i koldt
vand,
> dem over jorden skal i kogende vand. Brug altid vand fra den kolde hane
til
> madlavning

Vil du uddybe hvorfor? Min kæreste siger også altid, at jeg skal sørge for
at bruge koldt vand til kartoflerne - uden at hun dog kan forklare hvorfor.
Det er bare hun har hørt.

--
Mvh.
Jeppe Vestergaard, Aalborg
Der er en "fejl" i min email-adresse.



Ralph (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 11-01-04 15:57

"Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> skrev i en meddelelse
news:40015111$0$27346$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Vil du uddybe hvorfor? Min kæreste siger også altid, at jeg skal sørge for
> at bruge koldt vand til kartoflerne - uden at hun dog kan forklare
hvorfor.
> Det er bare hun har hørt.

Tjah, problemet er KUN for folk med vandvarmer, og fjernvarme, og
opvarmningsmetoder hvor det varme vand "står" stille indtil det bliver
brugt, der dannes bakterier og afgives flere stoffer fra rør og beholdere,
end de rør og beholdere der kun leder koldt vand.

Undtagelsen er gennemløbsvandvarmere, altså hvor det varme vand opvarmes på
samme tid som det bliver brugt.

Ja, det kan godt være at bakterier bliver slået ihjel når vandet koger, men
hvis det er undgåeligt, så foretrækker JEG den bakterielave løsening (som
min husholdningslærerinde)


--
venligst
Ralph




aes (11-01-2004)
Kommentar
Fra : aes


Dato : 11-01-04 16:49

Jeg kan så afsløre at ALLE bakterier dør efter 15 min. kogning! Og lidt jern
fra rørene tager man ikke skade af.
"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote in message
news:400163d9$0$95037$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> skrev i en meddelelse
> news:40015111$0$27346$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> > Vil du uddybe hvorfor? Min kæreste siger også altid, at jeg skal sørge
for
> > at bruge koldt vand til kartoflerne - uden at hun dog kan forklare
> hvorfor.
> > Det er bare hun har hørt.
>
> Tjah, problemet er KUN for folk med vandvarmer, og fjernvarme, og
> opvarmningsmetoder hvor det varme vand "står" stille indtil det bliver
> brugt, der dannes bakterier og afgives flere stoffer fra rør og beholdere,
> end de rør og beholdere der kun leder koldt vand.
>
> Undtagelsen er gennemløbsvandvarmere, altså hvor det varme vand opvarmes

> samme tid som det bliver brugt.
>
> Ja, det kan godt være at bakterier bliver slået ihjel når vandet koger,
men
> hvis det er undgåeligt, så foretrækker JEG den bakterielave løsening (som
> min husholdningslærerinde)
>
>
> --
> venligst
> Ralph
>
>
>



Peter Jespersen (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Peter Jespersen


Dato : 11-01-04 20:58

On Sun, 11 Jan 2004 16:48:50 +0100, aes wrote:

>Jeg kan så afsløre at ALLE bakterier dør efter 15 min. kogning! Og lidt jern
>fra rørene tager man ikke skade af.

Ikke jern, kobber (Som regl)

Live long and prosper...
_________________________________________________________________
Peter Jespersen, member of Team OS/2 Denmark, Linux User #148303
flywheel@illogical.dk
http://www.illogical.dk
Of COURSE I'm on topic. (Which echo is this?)




Nielsen (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 11-01-04 16:59

"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote in message
news:400163d9$0$95037$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> skrev i en meddelelse
> news:40015111$0$27346$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> > Vil du uddybe hvorfor? Min kæreste siger også altid, at jeg skal sørge
for
> > at bruge koldt vand til kartoflerne - uden at hun dog kan forklare
> hvorfor.
> > Det er bare hun har hørt.
>
> Tjah, problemet er KUN for folk med vandvarmer, og fjernvarme, og
> opvarmningsmetoder hvor det varme vand "står" stille indtil det bliver
> brugt, der dannes bakterier og afgives flere stoffer fra rør og beholdere,
> end de rør og beholdere der kun leder koldt vand.

Det handler vist ikke om koldt eller varmt vand fra hanen, men om koldt vand
fra hanen og kogt varmt vand.

vh
Lisbeth



Trine Kornum Christi~ (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 11-01-04 19:47

"aes" <aes@donnotreply.com> writes:

> Jeg kan så afsløre at ALLE bakterier dør efter 15 min. kogning! Og
> lidt jern fra rørene tager man ikke skade af.

Men det gør nu ikke noget ved deres sporer.

http://www.forbrugerstyrelsen.dk/pj/pj320932.htm#bakterier

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

http://www.triane.dk, juletræer, gran og julebutik
Tag familien med på skovtur og fæld dit eget juletræ.

Peter W. Bosse (12-01-2004)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-01-04 00:44

"Olle" skrev i en meddelelse...
> Dette er IKKE en joke.
>
> Men da jeg aldrig selv har prøvet at lave mad. Ved jeg ikke hvordan man
> koger kartofler.
>
> Så hvis der er en venlig sjæl der vil hjælpe høre jeg gerne.

Du må finde dig en sød dame som kan lave lidt mad til dig.

Jeg koger næsten altid kartofler med skrællen på. Efter min mening smager
de bedre - og er sundere.
Hvis skrællen er ren og pæn spises de med skrællen på, - det er i skrællen
eller lige under, de fleste vitaminer sidder. Hvis skrællen er kedelig bliver
kartoflerne selvfølgelig pillet.

Alternativt: Bagte kartofler i mikroovn - m/skræl på, er hurtigt og nemt,
6-7 minutter, - Voila! færdig arbejde.

Alternativt: Evt. køb eller lån Husholdningslærerforeningens køkkenbog
"God Mad" let at lave, - begået af Lotte Haveman. En udmærket
grundkogebog for alle aldre.


Mvh. Peter W. Bosse

RIGTIGE MÆND KOGER ÆG!
Mange mænd kan ikke finde ud af at koge et æg; de går mere op
i deres udseende end hvordan man laver mad.
www.infopaq.dk/default.asp?src=nyhedsbrev&artno=74150&Cat=5



Mette (12-01-2004)
Kommentar
Fra : Mette


Dato : 12-01-04 07:31


"Peter W. Bosse" <pwboss@jazzinvalid.dk> skrev i en meddelelse
news:13mMb.8628$xI.1736@news.get2net.dk...
>
> Alternativt: Evt. køb eller lån Husholdningslærerforeningens køkkenbog
> "God Mad" let at lave, - begået af Lotte Haveman. En udmærket
> grundkogebog for alle aldre.
>
Den tog jeg med mig til USA i sin tid - "God Mad" - fik dog nogle nysgerrige
blikke fra gæsterne...*g*



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste