/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kødsauce
Fra : Hey Hey


Dato : 05-01-04 19:09

Hej

Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
Jeg kan godt lægge ud

1. Jeg svitser løg i fedtstof
2. Dernæst bruner jeg kødet
3. I med tomatpasta og flåede tomater,
4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
5. evt gullerødder og andet.

venlig hilsen

Lasse

 
 
Linda Hedegaard Jens~ (05-01-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 05-01-04 19:16


"Hey Hey" <not@real.de> skrev i en meddelelse
news:Xns9467C2D88CECAewaorij23or902099032@194.255.237.194...
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
> venlig hilsen
>
> Lasse

Hej Lasse
Nu laver jeg næsten alt mit mad fra bunden, altså intet på glas og dåse. MEN
Dolmios pastasauce er simpelt hen fremragende. Den originale. Det jeg gør er
at svitse et løg, brune kødet, hælde saucen over og derefter presse et eller
to fed hvidløg ned i. Uhmmmmmmmmmm.
Du kan sagtens tilsætte gulerødder, peberfrugt, champignon eller andre
grønsager.

Linda



Camilla Maria Anders~ (05-01-2004)
Kommentar
Fra : Camilla Maria Anders~


Dato : 05-01-04 20:34

> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
> venlig hilsen
>
> Lasse

Hej,

dette link har været posted før - der burde være inspiration nok

http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=286273

min egen kødsovs er ikke noget ekstravagant, minder meget om din...

mvh.
Camilla



peet_dk (05-01-2004)
Kommentar
Fra : peet_dk


Dato : 05-01-04 20:36

> 1. Jeg svitser løg i fedtstof + hvidløg + chili
> 2. Dernæst bruner jeg kødet + en masse oregano
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater. Bruger helst hakkede dåse tomater.
Om sommern friske tomater og rød peber.
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i. Maggi terning (åh nej..
nu kommer der fordrag om hvor ulærke de er..)
> 5. evt gullerødder og andet. Ærter + gulerødder høre ikke til i en
kødsause (IMO)

Prøv evt. med lidt spidskommen.



David Rasmussen (05-01-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 05-01-04 21:17

Hey Hey wrote:
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>


Jeg gør følgende:

Svitser løg, hvidløg, gulerod og bladselleri i olivenolie. Alle delene
er vigtige for at give en god "urtet" bund.
Svitser kød
I med tomatpuré og flåede tomater
I med rødvin
Tilsæt en dusk frisk timian som kan pilles om senere.
Laurbærblade, tages op senere
Lader det koge langsomt ind over mange timer. Hvis det koger tørt,
tilsættes mere vand, vin og/eller tomat.

I alle faserne tilsætter jeg lidt salt og peber.

Vedr. mængder:
4-500 g oksekød
2 dåser flåede tomater, 1 stor dåse puré
1-7 dl rødvin alt efter temperament. Jeg bruger typisk 4-5 dl.
Grøntsagsbundens mængde og sammensætning bestemmer meget i den endelige
smag.
En normal mængde: 1 stort løg, 1 gulerød, 1 stilk bladselleri, 1-2 fed
hvidløg
En kraftig mængde: 2-3 store løg, 2-3 gulerødder, 2-3 stilke
bladselleri, hvidløg en masse. Det giver en god "urtet" kødsovs.
Rødvinen giver en "jordet" vinsmag.

/David


Stig Mogensen (05-01-2004)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 05-01-04 21:38

Hey Hey wrote:

> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
> venlig hilsen
>
> Lasse

Jeg;
1) svitser hakkede løg, hvidløg og oregano i olivenolie.
2) Bruner kødet.
3) Hælder hakkede, flåede friske tomater i, og lader koge i mindst en time.
4) Tilsæt sukker,salt, peper, og mere oregano efter smag.
5) Ingen gulrødder el. lign.

/Stig
--
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*

David Rasmussen (05-01-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 05-01-04 21:58

Stig Mogensen wrote:
> 5) Ingen gulrødder el. lign.
>

Jeg vil lige tilføje at gulerødderne i min version ikke er gulerødder
der skal være "til stede" som gulerødder. Løg, bladselleri, gulerod og
hvidløg hakkes fint inden det svitses. Det skal bare danne grundlag.

Desuden glemte jeg at skrive at jeg også putter en håndfuld hakket
persille i en gang imellem.

/David


rasmus (05-01-2004)
Kommentar
Fra : rasmus


Dato : 05-01-04 22:45


"Hey Hey" <not@real.de> skrev i en meddelelse
news:Xns9467C2D88CECAewaorij23or902099032@194.255.237.194...
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce.

- en lille kop kaffe gør godt. Det same gør en halv øl og en lille smule af
den rigtig gode og mørke schokolade. Lidt hjemmekogt grøntsagsfond eller
kalve/oksefond kan jeg også anbefale. Sovsen bliver selvfølgelig lidt
tyndere i det, men det skal bare have lov at småsimre et par timer og koge
ind. Den slags er i øvrtigt altid bedst på anden-dagen. Alternativt kan lave
det om morgenen og så spise det samme aften.

ras



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste