/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan laver man Rösti ? [haste-haste!]
Fra : NIL


Dato : 31-12-03 10:43

Hej alle...

Jeg er ved at lave rösti, men de små 'pandekager' har meget svært ved at
hænge sammen på panden.
De består af revne kartofler og selleri + salt og peber. Væden er presset
ud.
Men som sagt - de skiller temmelig let på panden og går i stykker. Skal der
mon også æg i?

Hvis nogen har et godt trick til perfekt kartoffelrösti, ville det være
herligt!

Skal bruges Nytårsaften...naturligvis!


Hilsen
NIL



 
 
-V- (31-12-2003)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 31-12-03 11:01

NIL wrote:
> Jeg er ved at lave rösti, men de små 'pandekager' har meget svært ved
> at hænge sammen på panden.
> De består af revne kartofler og selleri + salt og peber. Væden er
> presset ud.
> Men som sagt - de skiller temmelig let på panden og går i stykker.
> Skal der mon også æg i?
>
> Hvis nogen har et godt trick til perfekt kartoffelrösti, ville det
> være herligt!

Har du overvejet at slå et æg i?




-V-



Hauge (31-12-2003)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 31-12-03 12:32

Hejsa

"NIL" <nilau4@yahoo.dk> wrote in message
news:3ff29a23$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvis nogen har et godt trick til perfekt kartoffelrösti, ville det være
> herligt!

Hvis alt går galt, kan jeg anbefale Rösti fra Aldi, de smager bare godt, har
selv indkøbt til iaften, en 10'er for en pose med 750 gram.

Mvh Hauge



Gitte og Claus (31-12-2003)
Kommentar
Fra : Gitte og Claus


Dato : 31-12-03 13:20


"NIL" <nilau4@yahoo.dk> wrote in message
news:3ff29a23$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej alle...
>
> Jeg er ved at lave rösti, men de små 'pandekager' har meget svært ved at
> hænge sammen på panden.
> De består af revne kartofler og selleri + salt og peber. Væden er presset
> ud.
> Men som sagt - de skiller temmelig let på panden og går i stykker. Skal
der
> mon også æg i?
>
> Hvis nogen har et godt trick til perfekt kartoffelrösti, ville det være
> herligt!
>
> Skal bruges Nytårsaften...naturligvis!
>
>
> Hilsen
> NIL
>
>

vi laver dem kun af kartofler og et løg, de skal presses sammen på panden og
vednse vha et fladt låg, æg er ikke nødvendigt i denne sammehæng, det er jo
ikke en "omelet" vi er ved at lave, bare godt med olie på panden og lidt på
låget når den skal vendes så skal det nok gå



Marianne Black (31-12-2003)
Kommentar
Fra : Marianne Black


Dato : 31-12-03 13:41


"NIL" <nilau4@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3ff29a23$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej alle...
>
> Jeg er ved at lave rösti, men de små 'pandekager' har meget svært ved at
> hænge sammen på panden.
> De består af revne kartofler og selleri + salt og peber. Væden er presset
> ud.
> Men som sagt - de skiller temmelig let på panden og går i stykker. Skal
der
> mon også æg i?
>
> Hvis nogen har et godt trick til perfekt kartoffelrösti, ville det være
> herligt!
>
> Skal bruges Nytårsaften...naturligvis!
>
>
> Hilsen
> NIL
>
>
Jeg bruger kun revne kartofler + krydderier. Når kartoflerne er revet
skyller jeg al stivelse af og lader dem dryppe af i dørslaget. Bagefter
tørrer jeg dem helt tørre i et viskestykke. Tricket er at lade dem ligge
længe nok på panden til de har dannet en skorpe. Så kan de vendes uden at gå
fra hinanden. Jeg drysser dem med lidt reven ost til slut. Æg hører ikke
hjemme i en rösti.

Godt nytår,
Marianne



Peter Weis (31-12-2003)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 31-12-03 13:45


"NIL" <nilau4@yahoo.dk> wrote:

> Hvis nogen har et godt trick til perfekt kartoffelrösti, ville det være
> herligt!

Somme hævder at kartoflerne skal være kogt før de rives. Jeg har nu aldrig
selv prøvet det.
Når bare røstien steges roligt, så falder og hænger den fint sammen.

mvh
Peter



peet_dk (01-01-2004)
Kommentar
Fra : peet_dk


Dato : 01-01-04 12:31

> Somme hævder at kartoflerne skal være kogt før de rives. Jeg har nu aldrig
> selv prøvet det.
> Når bare røstien steges roligt, så falder og hænger den fint sammen.

Plejer at koge en masse kartofler så man den ene dag kan få kogte og ud af
resten røsti, sammen med løg som er snittet og har været en tur på panden
før det blandes, og man laver én stor "pandekage". Som så bliver dejlig
sprød.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste