/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Salat
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 28-12-03 17:00

Jeg skal købe ind til salat nytårsaften. Men hvad putter man i udover:
Salat, agurk, tomat, majs, peberfrugt, champignon, marinerede chili hvidløg
og fetaost?
Vi skal have raclette til.

Hilsen Linda



 
 
Ukendt (28-12-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 28-12-03 17:17


"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> skrev i en
meddelelse news:3feefdef$0$27330$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Jeg skal købe ind til salat nytårsaften. Men hvad putter man i udover:
> Salat, agurk, tomat, majs, peberfrugt, champignon, marinerede chili
hvidløg
> og fetaost?
> Vi skal have raclette til.
>
> Hilsen Linda

Hej Linda

Jeg syntes da at du har så rigeligt deri. Man behøver jo ikke at blande alt
hvad man kan komme i tanke om for at salaten bliver vellykket. En enkelt
salat kan ofte være bedre end en hel "losseplads"

Her er et par eksempler:

Pastasalat med pinjekerner og safransauce

300 g frisk fusili ELLER 200 g tørrede pastaskruer
vand og salt
50 g pinjekerner
1/2 agurk
brøndkarse
salatblade

sauce:
1/8 g safran
1 spsk vand
1 dl god mayonnaise
1 dl flødeyoghurt 9%
cayennepeber og paprika
salt


Kog pastaen efter anvisningerne på pakken og lad den dryppe af.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande eller i mikroovn. Skær agurken i
bjælker. Hæld vandet over safranen og lad den trække i 2-3 minutter.
Rør ingredienserne til saucen sammen og smag til med krydderier og salt.
Bland pasta, agurk og pinjekerner med saucen. Anret salaten i en skål eller
porionsvis på tallerkner og pynt med nogle salatblade og brøndkarse.

------------------------------------------

Persillesalat

5 spsk balsamico
5 spsk olivenolie
1 bdt bredbladet persille
1 bdt rucola salat
1 lille bakke feldsalat
50 g parmesanost
Evt. lidt friseesalat



Rens og pluk alle salaterne og persillen. Vend dem først i olien, dernæst i
balsamicoen. Med en tyndskræller skrælles tynde flager af parmesanosten. Det
hele vendes sammen.

--------------------------------------------

Søg feks. på www.sol.dk/madogvin/samlingen/cat23.html
Her finder jeg selv en masse inspiration til lækre salater og de to
overstående er også derfra.

Mvh
HP



Mimi (29-12-2003)
Kommentar
Fra : Mimi


Dato : 29-12-03 23:31

"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in message
> Jeg skal købe ind til salat nytårsaften. Men hvad putter man i udover:
> Salat, agurk, tomat, majs, peberfrugt, champignon, marinerede chili
hvidløg
> og fetaost?
> Vi skal have raclette til.

Hej Linda

Jeg er enig i, at for mange ingredienser blandet sammen kan give et lidt
mystisk resultat.
Selv synes jeg det er ret lækkert at lave en grundsalat af f.eks. tre
forskellige salattyper og så ellers supplere med nogle forskellige små
blandinger, som står på bordet i skåle - så kan folk bruge det som tilbehør
eller blande i salaten eller hvad de vil.

F.eks. skåle med.:
-oliven+fetaost+soltørrede tomater i krydderolie
-blancheret broccoli med solsikkekerner og hakkede rødløg i
hvidløg/olie/eddike-dressing
-marinerede hvidløg+chili
-pastasløjfer m. ærter i creme fraiche dressing

Nu I skal have raclette, er der en oplagt mulighed for at lave skåle med
hhv. cherrytomater, champignonskiver, peberfrugt o.lign, som både kan bruges
i salaten og i racletten.

Håber det bliver godt.

Mvh Mimi



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste