/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Jule-biscotti
Fra : Jørgen Hess


Dato : 19-12-03 00:13

Har her til aften guffet nedenstående kager. Der har tidligere været
en tråd om biscotti. Hertil aften blev kagerne opblødt i te - det var
også dejligt.



Har ikke slettet noget, så det er ikke skjult hvorfra opskriften er
sakset:



Denne side er printet ud fra www.hjerteforeningen.dkHjerteforeningens
Jule-biscotti (uge 50)



I denne uge har vi lavet en "julet" udgave af de italienske
mandelkager biscotti di prato. Selv om du gerne vil tabe dig, er det
helt i orden, at du en gang i mellem spiser en kage eller to. Du kan
spise alt, men ikke altid. Hører du til dem der har svært ved at nøjes
med få, skal du måske helt lade være.



I disse kager er der ikke tilsat smør eller margarine, og spiser du
2-3 "jule-biscotti" kan de træde i stedet for et af mellemmåltiderne i
Hjerteforeningens slankeguide "Tab dig - og hold vægten".



Ca. 100 stk



Ingredienser

200 g mandler

2 tsk bagepulver

300 g (3½ dl) sukker

4 æg

1 tsk salt

3 tsk kanel

1 tsk kardemomme

2 dl rosiner

Ca. 500 g (7-9 dl) hvedemel

Æg til pensling



Tip: Rørsukker eller brun farin kan anvendes i stedet for almindelig
sukker, kagerne bliver knap så søde og smager om muligt endnu bedre.



Fremgangsmåde

1. Hak mandlerne groft

2. Bland mel, bagepulver og krydderier, men hold 2 dl mel tilbage, som
tilsættes efterhånden

3. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen sammen

4. Når dejen kan æltes, uden at hænge i fingrene, deles dejen i 4 lige
store dele, der rulles til lange tykke pølser (ca. 3 cm i diameter).
Lægges på bagepapir på bagepladen

5. Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 175 grader i
ca. 20 minutter.

6. Når de er lidt afkølede skæres de i tynde (ca. ½ cm tykke), skrå
skiver og lægges tæt ned på pladen

7. Lad kagerne tørre midt i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter, til
de er helt tørre og mandlerne er gennemristede



Din portion

3 stk.

Energi pr. person: 600 kJ (140 kcal)

Protein: 11 %

Kulhydrat: 67 %

Fedt: 22 % (ca. 3 g pr. person eller 1 gram pr. stk)



I forbindelse med Hjerteforeningens slankeguide 'Tab dig og hold
vægten', som blev udgivet i foråret 2000, offentliggøres der hver uge
en ny fedtfattig opskrift på Hjerteforeningens hjemmeside,
www.hjerteforeningen.dk.



Tilmeld dig Hjerteforeningens gratis email-nyhedsbrev, Hjerte@Nyt, som
udkommer hver 14.dag, og bliv mindet om at der er kommet en ny
opskrift.



Copyright: Hjerteforeningen, 2000



Flere opskrifter



Hjerteforeningen - Hauser Plads 10 - 1127 København K

Tlf.: 33 93 17 88 - Fax: 33 93 12 45 - post@hjerteforeningen.dk

www.hjerteforeningen.dk - www.hjertestart.dk - www.hjertelotteriet.dk



----



mvh

Jørgen



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste