/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Den lange kartoffelskræl
Fra : Peter Noes


Dato : 03-12-03 19:10

Hej alle

Jeg er så vild med at lave små rosetter af lange kartoffelskræller og
derefter dyppe dem i klaret smør og så i ovnen. Mit store problem er at de
altid knækker inden jeg får dem særligt lange. Nogen der har et godt fif til
hvordan man får kartoflen i lange strimler?? (kartoflen skrælles altså først
da jeg ikke er så vild med yderskrællen).



 
 
Emil (03-12-2003)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 03-12-03 21:21

Peter Noes skrev:

>Jeg er så vild med at lave små rosetter af lange kartoffelskræller og
>derefter dyppe dem i klaret smør og så i ovnen. Mit store problem er at de
>altid knækker inden jeg får dem særligt lange. Nogen der har et godt fif til
>hvordan man får kartoflen i lange strimler?? (kartoflen skrælles altså først
>da jeg ikke er så vild med yderskrællen).


Opvarm kartoflerne til mellem 60 og 70 grader i 45 minutter
(brug termometer i vandet).
Herefter kan de bruges til alle opskrifter med kartofler, og de
kan endda fryses og optøes før videre tilberedning.

Efter varmebehandlingen skal kartoflerne behandles som alm rå
kartofler, smagen bliver blot bedre og konsistensen opleves
fastere. Sprødheden fra de rå kartofler går tabt, men det løser
netop dit problem.

Metoden er specielt velegnet til kartoffelmos og friturestegte
kartoffelstave, men alle anvendelser af kartofler vil vinde
herved.


m.v.h. Emil

Soren Lindholt (04-12-2003)
Kommentar
Fra : Soren Lindholt


Dato : 04-12-03 13:10



Peter Noes <peterline@mobilixnet.dk> wrote in article
<bql8sn$pkd$1@news.cybercity.dk>...
> Hej alle
>
> Jeg er så vild med at lave små rosetter af lange kartoffelskræller og
> derefter dyppe dem i klaret smør og så i ovnen. Mit store problem er at
de
> altid knækker inden jeg får dem særligt lange. Nogen der har et godt fif
til
> hvordan man får kartoflen i lange strimler?? (kartoflen skrælles altså
først
> da jeg ikke er så vild med yderskrællen).
>
Skarpere skrællekniv, evt justere dybden?

Søren

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste