/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kærnemælksfromage - diabetikerudgave
Fra : Rikke Mors


Dato : 26-11-03 08:18

Hej

Min kære mormor har netop fået konstateret diabetes og er meget
påpasselig med at overholde sin diæt. Hun skal holde jul hos os, og
derfor har jeg tænkt at jeg ville lave en kærnemælksfromage til hende
til dessert i stedet for ris a'la manden som jo både er fed og sød. Jeg
forestiller mig at man kan lave sådan en fromage med kunstigt
sødemiddel, men jeg aner ikke hvordan man gør. Er der mon nogen af jer
derude som har en god opskrift?

Venlig hilsen
Rikke Mors


 
 
Winnie Henriksen (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Winnie Henriksen


Dato : 26-11-03 08:28


Hej

På sol er der en kategori om dieabetes
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/cat3.html hvor der bla. er en på
ris a'la mande.

Hvis hun er medlem af diabetesforeningen har deres hjemmeside en
opskriftssamling. Her kan du også læse om sødemidlerne der findes hvad
der er gode til osv. (uden medlemskab) http://www.diabetes.dk/wm1949.

MVH
Winnie

On Wed, 26 Nov 2003 08:18:27 +0100, Rikke Mors
<rikke.mors@stofanet.dk> wrote:

>Hej
>
>Min kære mormor har netop fået konstateret diabetes og er meget
>påpasselig med at overholde sin diæt. Hun skal holde jul hos os, og
>derfor har jeg tænkt at jeg ville lave en kærnemælksfromage til hende
>til dessert i stedet for ris a'la manden som jo både er fed og sød. Jeg
>forestiller mig at man kan lave sådan en fromage med kunstigt
>sødemiddel, men jeg aner ikke hvordan man gør. Er der mon nogen af jer
>derude som har en god opskrift?
>
>Venlig hilsen
>Rikke Mors

Med venlig hilsen

Winnie Henriksen

Klaus Alexander Seis~ (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-11-03 10:29

Rikke Mors skrev:

> derfor har jeg tænkt at jeg ville lave en kærnemælksfromage til
> hende til dessert i stedet for ris a'la manden som jo både er
> fed og sød. Jeg forestiller mig at man kan lave sådan en fromage
> med kunstigt sødemiddel, men jeg aner ikke hvordan man gør.

Jeg har ingen opskrift, men hvis jeg skulle lave sådan en fromage,
ville jeg finde en "normal" opskrift på kærnemælksfromage og så
erstatte sukkeret med kunstigt sødemiddel (enten et flydende som
fx "Flydende SØD", eller et fast som fx "Atwel" eller "Perfect Fit").
Det kan umuligt gå helt galt.

Diabetikere og lowcarb-folk har til dels sammenfaldende interesser,
og derfor kan man med fordel søge efter opskrifter på lowcarb-sites
hvis man skal lave mad til diabetikere.

Prøv fx denne ricotta semifreddo med varm rabarberkompot. Den vil
gå godt sammen med risalamande.

   http://www.lowcarb.ca/karen/recipe042.html

Opskriften foreskriver friske rabarber. Jeg har lavet kompotten
af frosne rabarberstykker, og resultatet blev ganske fortrinligt.

Splenda kan ikke fås herhjemme, men kan erstattes med Atwel eller
Perfect Fit.


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Rikke Mors (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Rikke Mors


Dato : 26-11-03 14:30

Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Rikke Mors skrev:
>
>
>>derfor har jeg tænkt at jeg ville lave en kærnemælksfromage til
>>hende til dessert i stedet for ris a'la manden som jo både er
>>fed og sød. Jeg forestiller mig at man kan lave sådan en fromage
>>med kunstigt sødemiddel, men jeg aner ikke hvordan man gør.
>
>
> Jeg har ingen opskrift, men hvis jeg skulle lave sådan en fromage,
> ville jeg finde en "normal" opskrift på kærnemælksfromage og så
> erstatte sukkeret med kunstigt sødemiddel (enten et flydende som
> fx "Flydende SØD", eller et fast som fx "Atwel" eller "Perfect Fit").
> Det kan umuligt gå helt galt.
>
> Diabetikere og lowcarb-folk har til dels sammenfaldende interesser,
> og derfor kan man med fordel søge efter opskrifter på lowcarb-sites
> hvis man skal lave mad til diabetikere.
>
> Prøv fx denne ricotta semifreddo med varm rabarberkompot. Den vil
> gå godt sammen med risalamande.
>
>    http://www.lowcarb.ca/karen/recipe042.html
>
> Opskriften foreskriver friske rabarber. Jeg har lavet kompotten
> af frosne rabarberstykker, og resultatet blev ganske fortrinligt.
>
> Splenda kan ikke fås herhjemme, men kan erstattes med Atwel eller
> Perfect Fit.
>
>
> // Klaus
>

Uhm. Det lyder godt. Tilfældigvis har jeg et par poser rabarberstykker i
fryseren! Den vil helt sikkert komme med i overvejelserne.

Rikke Mors


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste