/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Aluminiumsflamberingspistol
Fra : Emil


Dato : 23-11-03 21:17

Hej

Så skete det. Netto solgte i dag en flamberingspistol til kr.
129,- og fra i morgen sælger andre forretninger den samme slags
pistol til samme pris +- 10 kr.

Jeg *måtte* bare have én, for jeg er grundigt træt af altid at
skulle finde campingsgassen frem hver gang jeg skal gasse en gås
(altså den slags man spiser).

Og det er altså en lille kraftkarl. Indledningsvis øvede jeg mig
på et stykke vådt træ. 3 sekunder senere var det sort. Med lidt
øvelse kan det blive pænt brunt.

Så gik det ud over nogle småblege kanelsnegle. De blev pænt brune
på overfladen, og fik derved tilført noget mere og bedre smag. En
enkelt fik dog 2 sekunder for meget, så der kom en næsten sort
overflade.
Egentligt ville jeg kassere den, men nysgerrigheden drev mig til
at smage. Oh, hvilken smag. Det var som at smage min salige mors
pandekager. En direkte psykisk tranformation til barndommen.

Så gik der tid med at fjerne spindelvæv og edderkopper fra en
murstensvæg, mens jeg spekulerede på hvad jeg egentligt hurtigst
kunne afprøve dyret på.

Svaret lå i fryseren. Et par gode oksebøffer skulle ofres. Jeg
havde jo lige set på Discovery at overfladen på kød skal være
over 140 grader C., mens selve kødet kun må blive ca. 65 grader.

Altså et par bøffer op fra fryseren og på et stort fad. Fuld blæs
på pistolen indtil oversiderne på ganske få sekunder var pænt
brune. Vende og gentage cereonomien. Overfladerne frøs hurtigt
igen; men de brune overflader var perfekte. Så ind i ovnen ved 65
grader, sammen med en pose god, hjemmelavet sovs.

Ved eftermiddagskaffen blev der snakket om karamelliseret is og
budding (den dér med at drysse flormelis over og så gå amok med
pistolen). Stearinlysene blev naturligvis tændte af pistolen.
Jeg vil lige oplyse om, at ostemadder ikke er egnede til metoden.

Ved spisetid kom bagekartoflerne i microen. Efter bestrålingen og
hvilen fik de en overfladebehandling med pistolen. Det gav et
*meget* sprødt skind/skræl og en meget fin smag.

Resultaterne var overmåde lækre. Gak hen og gør ligeså!


m.v.h. Emil

 
 
Andreas M. Hansen (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Andreas M. Hansen


Dato : 23-11-03 22:21

Og i dk.fritid.bil bliver den berømmet op over skyerne som værende perfekt
til at varme op på fastrustede bolte og møtrikker - så det må da siges at
være noget af et superkøb.
Her i landsbyen hvor jeg bor (Augustenborg) åbner der netop en ny Netto på
torsdag, så jeg skal vel nærmest op og stå i kø for at sikre mig een

mvh

Andreas M. Hansen



kelds snabela ofir d~ (23-11-2003)
Kommentar
Fra : kelds snabela ofir d~


Dato : 23-11-03 23:21

On Sun, 23 Nov 2003 22:21:25 +0100, "Andreas M. Hansen"
<nokke99@hotmail.com> wrote:

>Og i dk.fritid.bil bliver den berømmet op over skyerne som værende perfekt
>til at varme op på fastrustede bolte og møtrikker - så det må da siges at
>være noget af et superkøb.
>Her i landsbyen hvor jeg bor (Augustenborg) åbner der netop en ny Netto på
>torsdag, så jeg skal vel nærmest op og stå i kø for at sikre mig een
>
Du kan også spare tiden i køen og en del af pengene ved at købe en
gasloddepen i stedet - de fås for omkring 30 kroner i div.
discount-isenkræmmere, Silvan m.fl. Flammen er mindre, men resultatet
er det samme - og den er helt fin til creme brulé.

Den ser sådan her ud:
http://www.biltema.dk/products/product.asp?iItemId=22334

KS

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste