/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Marcipan
Fra : Stinne og Rune


Dato : 21-11-03 13:41

Jeg håber der er nogle, der kan hjælpe mig - jeg har tænkt mig selv at
fremstille marcipan i år. Jeg ææææælsker simpelthen hjemmelavet GOD konfekt,
men plejer dog at købe marcipan

Jeg har fundet en opskrift, men ved jo af gode grunde ikke om den er værd at
afprøve. Så hvis der sidder nogle kyndige marcipanfolk derude, så hører jeg
gerne Jeres mening...


200 g mandler
3 bittermandler
100 ml. flormelis
100 ml. stødt melis
2-4 tsk citronsaft
1 æggehvide

Noget helt andet er, der skal bittermandler i - hvor opstøver jeg sådan
nogle??

Håber nogle kan hjælpe...

Mvh
Stinne


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.541 / Virus Database: 335 - Release Date: 14-11-03



 
 
Peter Westh (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 21-11-03 22:40

"Stinne og Rune" <Stinne-Rune slet det her@mail.tdcadsl.dk> wrote in message
news:3fbe0820$0$69977$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg håber der er nogle, der kan hjælpe mig - jeg har tænkt mig selv at
> fremstille marcipan i år. Jeg ææææælsker simpelthen hjemmelavet GOD
konfekt,
> men plejer dog at købe marcipan
>
> Jeg har fundet en opskrift, men ved jo af gode grunde ikke om den er værd
at
> afprøve. Så hvis der sidder nogle kyndige marcipanfolk derude, så hører
jeg
> gerne Jeres mening...
>
>
> 200 g mandler
> 3 bittermandler
> 100 ml. flormelis
> 100 ml. stødt melis
> 2-4 tsk citronsaft
> 1 æggehvide
>
> Noget helt andet er, der skal bittermandler i - hvor opstøver jeg sådan
> nogle??

Du kan f.eks. få bittermandler hos specialkøbmanden i Cityarkaden,
København. De sælges efter vægt.

Jeg har ingen enorm erfaring med at lave marcipan, men ovenstående
indeholder da alt for meget sukker. God marcipan har max 20-30 % sukker.
Jeg har selv prøvet at lave fremragende marcipan af mandler og honning, ca i
forholdet 2/1. Jeg kørte det blot sammen i foodprocessoren. Honningen skal
selvfølgelig være god, altså have en delikat smag, der passer i
sammenhængen.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste