/ Forside / Interesser / Fritid / Lystfiskeri / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Lystfiskeri
#NavnPoint
molokyle 2204
srhansen 1625
CLAN 1346
pbp_et 1163
dabj 1025
katekismus 904
Splitcane 889
dova 700
Nordsted1 679
10  arne.jako.. 660
Saltning af sild mv
Fra : Kurt & Connie


Dato : 24-11-03 21:19


Jeg har saltet sild i en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til bidesild
og jeg laver også stegt salt sild af dem. Det lykkes vældig godt. MEN når
jeg laver marinerede sild, hvor de udvandede sildefileter lægges i en helt
normal marinade bestående af eddike, vand, sukker, peberkorn og løg - ja så
er jeg ikke tilfreds med resultatet, idet fileterne efter ca et døgn i
marinaden bliver hårde og stive.

Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert???







 
 
Per (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Per


Dato : 24-11-03 22:11

On Mon, 24 Nov 2003 21:18:30 +0100, Kurt & Connie wrote:

> Jeg har saltet sild i en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til bidesild
> og jeg laver også stegt salt sild af dem. Det lykkes vældig godt. MEN når
> jeg laver marinerede sild, hvor de udvandede sildefileter lægges i en helt
> normal marinade bestående af eddike, vand, sukker, peberkorn og løg - ja så
> er jeg ikke tilfreds med resultatet, idet fileterne efter ca et døgn i
> marinaden bliver hårde og stive.
>
> Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert???

Hej
Ikke for at være netbetjent, men der er måske bedre mulighed for et svar i
dk.kultur.mad+drikke. Der er nogen hårde mad-nørder der

--
MVH Per
Billede af Molly: http://megapixel.dk/albums/visbillede.php?id=109968
Opdateret 13/11/03
Fjern Box ved svar på mail.

Aske (25-11-2003)
Kommentar
Fra : Aske


Dato : 25-11-03 14:23

Bruger I at tilsætte sukker når I nedsalter Jeres sild?
jeg bruger at tilsætte 50 gr. melis pr 1000 gr salt, netop for at undgå at
de marinerede sild bliver hårde, et andet råd er at udvande spegesildene i
sødmælk, det skulle efter sigende være godt, altså 3 hold vand og derefter
eet hold sødmælk.
Velbekomme @ske







"Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc267a5$0$27309$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> Jeg har saltet sild i en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til
bidesild
> og jeg laver også stegt salt sild af dem. Det lykkes vældig godt. MEN når
> jeg laver marinerede sild, hvor de udvandede sildefileter lægges i en helt
> normal marinade bestående af eddike, vand, sukker, peberkorn og løg - ja

> er jeg ikke tilfreds med resultatet, idet fileterne efter ca et døgn i
> marinaden bliver hårde og stive.
>
> Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert???
>
>
>
>
>
>



Thorkil Jensen (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Thorkil Jensen


Dato : 26-11-03 01:15

Det viser bare, at det er rigtige marinerede sild - men ikke et ondt ord om
de vi køber i glas.



Ivar Holm (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Ivar Holm


Dato : 26-11-03 14:27

Du gør ikke noget forkert. Hvis du ikke kan lide, at de bliver hårde, så
skal du nøjes med at tilberede, hvad du kan spise på en gang.

Sukker i saltet bruges vel kun for at få silden til at "lage" hurtigere. Jeg
har aldrig hørt, at det kan modvirke, at silden bliver hård. Men
måske......... det skal prøves.

Du må have nogle DNA-strenge fra Bornholm. Det er da kun os her på øen, der
steger spegesild. Jeg får det hver lørdag sammen med Brøndum - en herreret.

Ivar Holm



Erik Breum Petersen (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Erik Breum Petersen


Dato : 27-11-03 08:32

Der er også noget med at I røger spegesild. Det kaldes vist krak-sild og
serveres med sennep på rugbrød. ikk'?

--
mvh

Erik Breum Petersen
Fjern ??? fra min mailadresse
"Ivar Holm" <IvarHolm@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc4aa08$0$29368$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Du gør ikke noget forkert. Hvis du ikke kan lide, at de bliver hårde, så
> skal du nøjes med at tilberede, hvad du kan spise på en gang.
>
> Sukker i saltet bruges vel kun for at få silden til at "lage" hurtigere.
Jeg
> har aldrig hørt, at det kan modvirke, at silden bliver hård. Men
> måske......... det skal prøves.
>
> Du må have nogle DNA-strenge fra Bornholm. Det er da kun os her på øen,
der
> steger spegesild. Jeg får det hver lørdag sammen med Brøndum - en
herreret.
>
> Ivar Holm
>
>



Ivar Holm (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Ivar Holm


Dato : 27-11-03 08:53

Nej, krakket sild er ikke røget, men de er lavet over gløder. I dag vil man
vel kalde det grill. Det er en spegesild, der ikke er udvandet for meget. På
museet kan man se det oprindelige krakjern, der var beregnet til at hænge
ned i kakkelovnens ringeafsnit. ... Så måske fik de alligevel lidt røg.

Ivar Holm


Fam. Olsen (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Fam. Olsen


Dato : 27-11-03 20:35


"Ivar Holm" <IvarHolm@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc4aa08$0$29368$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> Du må have nogle DNA-strenge fra Bornholm. Det er da kun os her på øen,
der
> steger spegesild.

Uha, det er godt. Det må bare ikke mangle til julefrokosten.

>Jeg får det hver lørdag sammen med Brøndum - en herreret.

Ivar jeg er misundelig på dig. .

MVH Bornholmeren Niels



Thomas & Sanne (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Thomas & Sanne


Dato : 26-11-03 16:16

jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør man??

Hilsen Thomas
"Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc267a5$0$27309$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> Jeg har saltet sild i en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til
bidesild
> og jeg laver også stegt salt sild af dem. Det lykkes vældig godt. MEN når
> jeg laver marinerede sild, hvor de udvandede sildefileter lægges i en helt
> normal marinade bestående af eddike, vand, sukker, peberkorn og løg - ja

> er jeg ikke tilfreds med resultatet, idet fileterne efter ca et døgn i
> marinaden bliver hårde og stive.
>
> Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert???
>
>
>
>
>
>



Benny Fly (25-11-2003)
Kommentar
Fra : Benny Fly


Dato : 25-11-03 21:56


Thomas & Sanne <thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3fc4cf5d$0$69989$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør man??
>

Bland groft salt med 5-10% sukker. Friske hele store sild lægges på ryggen i
en spand. Der dækkes med saltblanding for hvert lag sild. Spanden dækkes med
et viskestykke og skal stå kælderkoldt i mindst 3 måneder, gerne op til 1
år. Sildene renses og udvandes derefter 1 dags tid i flere hold vand. Så er
de klar til forskellige marinader.




Poul Krogh (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Poul Krogh


Dato : 27-11-03 14:15

Ja man bliver jo helt overrasket over at ting kan holde sig i op til et år
(og formentlig også længere under rigtige forhold). Og så noget så let
fordærveligt som fisk. Når man nu er vand til at skulle se på datomærkninger
hver gang man køber noget. Sådan er det jo nok når man kun kan nå de 25 år


Men hold da helt op hvor smager sådan nogle langtidslagrede, hjemmelavede
marinerede sild godt, og så med en lille gibbernab til.

Det må da klart prøves. Det lyder jo relativ simpelt, så skal man bare ha
fundet ud af hvordan man marinerer dem bagefter. Skal de ikke udbenes på
nogen måder inden de modnes ? Og hvor lang tid skal de modne i lagen for at
få nok smag af den, sådan ca. ?



Original post
***
Thomas & Sanne <thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3fc4cf5d$0$69989$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør man??
>

Bland groft salt med 5-10% sukker. Friske hele store sild lægges på ryggen i
en spand. Der dækkes med saltblanding for hvert lag sild. Spanden dækkes med
et viskestykke og skal stå kælderkoldt i mindst 3 måneder, gerne op til 1
år. Sildene renses og udvandes derefter 1 dags tid i flere hold vand. Så er
de klar til forskellige marinader.
***



Benny Fly (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Benny Fly


Dato : 26-11-03 20:07

For at undgå misforståelser og dårlige maver: Det er kun så længe sildene
opholder sig i saltlagen, at de er langtidsholdbare. Når de er udvandede og
har fået en spiselig marinade på sig, er holdbarheden begrænset, og de skal
være i køleskab.
M.h.t. rensning og udbening: Det foregår efter lagringen. Jeg fjerner kun
gællerne inden saltning, da jeg har ladet mig fortælle, at de er meget let
fordærvelige. Indvoldene er med til at give smag (Silden skal være fanget
samme dag, ellers fordærver indvoldene). Silden ligger på ryggen for at
safterne kan trænge ind i kødet. Synes du det lyder for brutalt, fungerer
det også med rensede sild, men resultatet er knap så godt som med de hele.

mht lagring: Jeg har brugt sild til jul, som var fanget i efterårsferien med
godt resultat Men dem der blev til overs, blev først spist til påske og
pinse, og det blev de bedre af.

Marinader kan f.eks. findes på: http://www.sildesiden.dk/

Poul Krogh <poulkrogh@hotmail.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3fc5f903$0$17625$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> Ja man bliver jo helt overrasket over at ting kan holde sig i op til et år
> (og formentlig også længere under rigtige forhold). Og så noget så let
> fordærveligt som fisk. Når man nu er vand til at skulle se på
datomærkninger
> hver gang man køber noget. Sådan er det jo nok når man kun kan nå de 25 år
>
>
> Men hold da helt op hvor smager sådan nogle langtidslagrede, hjemmelavede
> marinerede sild godt, og så med en lille gibbernab til.
>
> Det må da klart prøves. Det lyder jo relativ simpelt, så skal man bare ha
> fundet ud af hvordan man marinerer dem bagefter. Skal de ikke udbenes på
> nogen måder inden de modnes ? Og hvor lang tid skal de modne i lagen for
at
> få nok smag af den, sådan ca. ?
>
>
>
> Original post
> ***
> Thomas & Sanne <thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> skrev i en
> nyhedsmeddelelse:3fc4cf5d$0$69989$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør
man??
> >
>
> Bland groft salt med 5-10% sukker. Friske hele store sild lægges på ryggen
i
> en spand. Der dækkes med saltblanding for hvert lag sild. Spanden dækkes
med
> et viskestykke og skal stå kælderkoldt i mindst 3 måneder, gerne op til 1
> år. Sildene renses og udvandes derefter 1 dags tid i flere hold vand. Så
er
> de klar til forskellige marinader.
> ***
>
>



Jens Bruun (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 28-11-03 14:30

"Benny Fly" <bennyfly-sletdette-@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc66f93$0$69984$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...

> Indvoldene er med til at give smag (Silden skal være fanget
> samme dag, ellers fordærver indvoldene). Silden ligger på ryggen for at
> safterne kan trænge ind i kødet. Synes du det lyder for brutalt, fungerer
> det også med rensede sild, men resultatet er knap så godt som med de hele.

Indvoldene er endog _særdeles_ vigtige for en korrekt modning, idet de
indeholder enzymer, der er essentielle for et godt resultat.

--
-Jens B.

www.agnsiden.dk - Min online guide til levende agn



Thorkil Jensen (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Thorkil Jensen


Dato : 29-11-03 18:27

14 dage i salt - så er de klar til at starte med.

en rigtig god marinade.

3 dl. eddike
1½ dl. sukker
½ dl. vand
1 tsk. peber sort stødt
1 stor løg skiveskåret
Det hele røres sammen så sukkeret opløses
Skal ikke koges
Passer til ca 8 - 10 sild.




Spangkuk (10-12-2003)
Kommentar
Fra : Spangkuk


Dato : 10-12-03 00:22

> Indvoldene er endog _særdeles_ vigtige for en korrekt modning, idet de
> indeholder enzymer, der er essentielle for et godt resultat.

Yep, det er enxymerne i sildens tarme der mørner kødet.

Iøvrigt,- den eneste masseproducerede sild jeg kan anbefale, er de
Norske
Gammeldags modnede sild fra Føtex.

2 glas for 45 kroner.

Spang



Thomas & Sanne (02-12-2003)
Kommentar
Fra : Thomas & Sanne


Dato : 02-12-03 16:18

Takker for alle de fine svar.. det skal helt sikkert prøves... '
Nu ligger det sådan jeg har ca 30 rensede sild i fryseren kan de bruges??
Hilsen Thomas

"Thomas & Sanne" <thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> skrev i en meddelelse
news:3fc4cf5d$0$69989$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør man??
>
> Hilsen Thomas
> "Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:3fc267a5$0$27309$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> >
> > Jeg har saltet sild i en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til
> bidesild
> > og jeg laver også stegt salt sild af dem. Det lykkes vældig godt. MEN
når
> > jeg laver marinerede sild, hvor de udvandede sildefileter lægges i en
helt
> > normal marinade bestående af eddike, vand, sukker, peberkorn og løg -
ja
> så
> > er jeg ikke tilfreds med resultatet, idet fileterne efter ca et døgn i
> > marinaden bliver hårde og stive.
> >
> > Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert???
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>



Jens Bruun (02-12-2003)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 02-12-03 20:41

"Thomas & Sanne" <thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> skrev i en meddelelse
news:3fcce0fa$0$69961$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...


> Nu ligger det sådan jeg har ca 30 rensede sild i fryseren kan de
bruges??

Nope, ikke hvis du vil have et nogenlunde resultat. Køb du hellere lidt
friske, urensede sild hos din lokale fiskehandler, og prøv med dem.
Alternativt kan du jo tage en dag på sundet og hjemføre dine egne friske
sild til formålet.

--
-Jens B.

www.agnsiden.dk - Min online guide til levende agn



John Hilt (06-01-2004)
Kommentar
Fra : John Hilt


Dato : 06-01-04 06:07

On Wed, 26 Nov 2003 16:15:42 +0100 "Thomas & Sanne"
<thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> wrote:

>jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør man??

www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html


<http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/p0780034.html>

<http://www.madogsundhed.dk/16_leksikalt/saltning.htm>

<http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0538.htm>


--
_/_/_/ -=jh=-


Ivar Holm (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Ivar Holm


Dato : 28-11-03 17:20

For mange år siden lærte en specialist mig, at man med en skarp kniv kapper
hoved af, således at der sidder en stump af kraniet tilbage på silden. Dette
forhindrer, at sildefedtet presses ud af silden - som proppen på en tube
mayonnaise - herved mindskes risikoen for at silden harskner med et lag fedt
i sildespanden.

Hovedet fjernes sammen med gællerne så forsigtig, at tarmen trækkes med ud.
Man kan mærke, når den slipper ved gattet. Således bevares "guffet" inde i
silden - rogn og mælke. Begge dele kan spises. Saltet, udvandet rogn spiser
jeg både marineret sammen med silden og stegt sammen med saltstegt sild.
Mælke bryder jeg mig ikke om.

Ivar Holm


Jørgen Skårup (04-12-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Skårup


Dato : 04-12-03 11:58

Hej

I fortæller at den saltede sild, kan bruges til marinerede sild. MEN
hvordan får man skindet af ? På de kommercielle marinerede sild er
skindet taget af. Hvad gør i ?

Hilsen Jørgem

Aske (04-12-2003)
Kommentar
Fra : Aske


Dato : 04-12-03 12:40

Når de saltede sild er filetterede og udvandede er det nemt at flå dem,
lige som at pille gammel hud af når du er solbrændt. god fornøjelse.
hilsen @ske



"Jørgen Skårup" <admin@danskefluefiskere.dk> skrev i en meddelelse
news:admin-31F572.11581904122003@news.net.uni-c.dk...
> Hej
>
> I fortæller at den saltede sild, kan bruges til marinerede sild. MEN
> hvordan får man skindet af ? På de kommercielle marinerede sild er
> skindet taget af. Hvad gør i ?
>
> Hilsen Jørgem



Ivar Holm (04-12-2003)
Kommentar
Fra : Ivar Holm


Dato : 04-12-03 14:45

Hurra - det var et fint og betegnende billede - som at pille gammel hud af.
Når i laver marinade så brug Heidelberg Eddike. De andre smager af l..t. Jeg
har ingen interesser i Heidelberg - for en ordens skyld.

Ivar Holm


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste