/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
God efterårssuppe?
Fra : Martin Andersen


Dato : 04-11-03 18:53

Hvad ville I komme i en god efterårssuppe?

Jeg siger

Kartofler, porre, rød peberfrugt, selleri, løg, små köttbullar og
gulerødder.

Spædet op med vand, tomatpure og fløde



 
 
Dorte Klerke (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Dorte Klerke


Dato : 04-11-03 19:01


"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
news:UHRpb.36479$dP1.121963@newsc.telia.net...
> Hvad ville I komme i en god efterårssuppe?
>
> Jeg siger
>
> Kartofler, porre, rød peberfrugt, selleri, løg, små köttbullar og
> gulerødder.
>
> Spædet op med vand, tomatpure og fløde
>
>
Hej Martin
Aner ikke hvad köttbullar er, men hvad med hvidkål i strimler. Måske friske
tomater. Hakket oksekød.

Dorte



Martin Andersen (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Martin Andersen


Dato : 04-11-03 19:44


> Hej Martin
> Aner ikke hvad köttbullar er, men hvad med hvidkål i strimler. Måske
friske
> tomater. Hakket oksekød.

Svenskerne ved ikke hvad kød og melboller er, når man snakker suppe.
Köttbullar = små frikadeller. Det tætteste på danske kødboller. Melboller
har de slet ikke herovre



Spangkuk (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Spangkuk


Dato : 05-11-03 01:28

> Melboller har de slet ikke herovre
>
>

Det er da kun fordi vi ikke kan kaste så langt !


Spang



Pia J (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Pia J


Dato : 05-11-03 08:27

> Svenskerne ved ikke hvad kød og melboller er, når man snakker suppe.
> Köttbullar = små frikadeller. Det tætteste på danske kødboller. Melboller
> har de slet ikke herovre

Faktisk har jeg en vag erindring om, at ordene er byttet om derovre. Hvis du
vil have kødboller, skal du m.a.o. lede efter frikadeller!

:Pia


My (05-11-2003)
Kommentar
Fra : My


Dato : 05-11-03 08:14


Jeg ved ikke om det her er en speciel efterårssuppe, men den er vildt god,
så eg vil lige dele min opskrift med jer :0)

Indonesisk Karrysuppe

1 løg
1-4 spsk karry ( afhænger hvor stærk man ønsker den skal være, bruger selv
1½ spsk karry)
1 dåse flåede tomater
8 dl vand
1½ tern grøntsagsbouillion
ca 2-3 halve ferskner fra dåse, skåret i små stykker
1/4 liter piskefløde
Kyllinge filet skåret i mundrette bidder
salt


Fremgangsmåde:
1.Skåret løg, flåede tomer, grøntsagsbouillion og vand småkoger i ca 30 min.
2.Fløde og karry kommes derefter i, retten koges op.
3.Tilsidst kommes kylling, fersken i tern,salt og lidt ferskensaft fra dåsen
i.
-Der skal ikke meget salt i.



"Dorte Klerke" <dorte@home2.gvdnet.dk> skrev i en meddelelse
news:HRRpb.24885$jf4.1316514@news000.worldonline.dk...
>
> "Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
> news:UHRpb.36479$dP1.121963@newsc.telia.net...
> > Hvad ville I komme i en god efterårssuppe?
> >
> > Jeg siger
> >
> > Kartofler, porre, rød peberfrugt, selleri, løg, små köttbullar og
> > gulerødder.
> >
> > Spædet op med vand, tomatpure og fløde
> >
> >
> Hej Martin
> Aner ikke hvad köttbullar er, men hvad med hvidkål i strimler. Måske
friske
> tomater. Hakket oksekød.
>
> Dorte
>
>



Inger Pedersen (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 04-11-03 19:14


"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse

> Hvad ville I komme i en god efterårssuppe?
>

1. Hvidkål, porrer, gulerødder, kartofler og persille

2. Porrer, kartofler og fløde + timian eller purløg (blendes), evt. tilsat
skinke- eller bacontern

3. Oksekød i strimler, løg, hvidløg, kartofler, gode dåsetomater eller
ketchup og paprika, salvie/oregano/timian

4. Hyldebærsaft og vand, jævnet med maizena, tilsat små æbletern

5. Løg, kød fra halloween-græskarret, fløde og ost (blendes)

6. Fisk, løg, kartofler, gulerødder, fløde, hvidvin eller citronsaft og
timian (blendes gerne)

7. Løg, svampe, fløde og citronsaft, jævnes evt. lidt.

8. Kødsuppe, gulerodstern, kød- og melboller, evt. meget fintsnittede porrer

Hilsen Inger



Padmé Amidala (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 04-11-03 22:12

1. Jordskokker, løg, hvidløg, mælk/fløde, bouillon, karry, sprød
parmaskinke.

2. Hakkede tomater, hvidløg, basilikum, timian, bacon, ris eller nudler,
fløde

3. Hønsebouillon, kylling, karry, fløde/mælk, ærter, gulerødder..


VH
Padmé



Spangkuk (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Spangkuk


Dato : 05-11-03 01:34

Sprængt oksebryst koges en 1 1/2 times tid med 1 løg i kvarte og 1
gulerod, 2 lauerbærblade. Der skal skummes.

Knoldselleri, kartofler, gulerødder kommes i, og koger med ca. 15. min.
Herefter kommes porrer i, og alt smages til med salt. Simrer yderligere
ca. 5 min.

Alle grøntsager kan benyttes i mængder efter eget ønske.

Suppen kan fryses.

Spang



Frank Løkkegaard (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-11-03 08:25

"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> writes:
>Hvad ville I komme i en god efterårssuppe?

Jeg ville helt sikker benytte mig af den mangfoldighed af urter og
grønsager der er tilgængelig lige netop nu.

Jeg ville begynde med en grundsuppe, kogt på okseknogler og en suppehøne,
rå mængder selleri, rigelige mængder gulerødder, gavmildt forbrug af
porrer, en håndfuld løg, noget persillerod og en god krydderbuket, bundet
af selleritop, porretop, frisk salvie, løvstikke (pas på med ikke at bruge
for meget af den - er også kendt under navnet maggi-urt) lidt gulerodstop,
hvis det kan skaffes, nogle få rødbedeblade og nogle timiankviste.

Lad det koge i 6-8 timer. Så er der en glimrende grundsuppe, der kan
bruges til en masse forskellige supper.

--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste