/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julekonfekt og hedvin-med-snyd
Fra : Bo Warming


Dato : 04-11-03 05:13

Anthon Berg "marcipankonfekt med madeira blomme" er værd at søge at
efterligne, når man lillejuleaften leger med "konfekt-masse" med børnene
(Forresten har nogle eller alle discount markeder afskaffet
konfektmasseproduktet og sælger kun det mindre søde marcipan - som min mor
blandede flormelis i for at drøje, men det var i de fattige 50'ere)

Hurtig luksus konfekt er marcipan-nougat-marcipan sandwiches, og lægger man
sammen med nougat-midten lidt sveske, abrikos eller rosiner , der har stået
i sprut natten over, så har man et fornemt Anthon Berg plagiat.

Man behøver slet ikke bruge madeira eller anden dyr hedvin til at gøre den
tørrede frugt svampet, blød og lækker og stadig langtidsholdbar.

Især rosiner og svesker har så dominerende en smag, at man kan bruge
billigste snaps (eller lidt bedre: billigste whisky) til at lade tørfrugten
trække i.

Overraskende er, at sprutten der har opløst lidt sukker, druesukker og smag
fra sveske eller rosin, og hældes væk fra de nu spirituøse frugter, der skal
ind i konfekten, er blevet til
* en fin, sød gørdetselv-hedvin*,

Også selvom den nu så billige, sprittede vodka bruges.
Jeg har ikke prøvet den idag billige Hansen Rom - min fars søde tand
sværgede til Rom , og måske det sælger konfektvaren, at Rom er brugt

Trods prisfald er Bristol Cream Sherry og de mange madeira/muskatel
produkter fra middelhavslandene jo stadig dyre.
Men husker man isterningen, er den "hjemmelavede madeira" ikke langt fra
vinhandelens dyreste søde hedvine.

( I hvilken vinhandel køber man idag knastør Dry Sack sherry, -
- som er min yndlings-hedvin og bestemt ikke kan eftergøres.? )

Den billigste måde at blive fuld, næst efter øl, er discount-vermouth,
æblevin og kirsebærvin.

De billige vermouther er perfekte til at opbløde rosiner og svesker i, og
man kan slet ikke smage vermouth-bitterheden i frugten, og den sødede
vermouth man hælder fra til drinks-brug, har helt mistet sin bitre smag,
fordi disse tørrede frugter er så extremt MÆTTET MED GODT, at det er
virkelig overdøvende.

Smarte forhandlere plejer at pøse vand i produkterne, så jeg finder det
interessant, at rosiner, tørrede svesker og tørrede abrikoser sælges med _så
lidt vand_ , for
1. når frugten er mindre tør&hård, smager den meget bedre (også bagværk)
2. der er så meget sukker i frugten, at der er ingen risiko for at den
mug/svamp/råd, selvom hvis den var tørret mindre hårdt.

I gammel tid har det nok været klogt at soltørre helt hårdt, så der var
mindre vand at fragte med hestevogn til markedet, og nu har forbrugerne
vænnet sig til at rosiner er så små og intense.

NB: hvis konfekten står længe uden låg, damper alkoholen af,
- og egentlig er alkoholen slet ikke vigtig for smagen af konfekten, kun
fordyrende og god reklame ("Vil du smage min hjemmelavede
anthonberg-madeirablomme?"),
så man kan til billig, langtidsholdgbar konfekt opbløde sin tørrede frugt i
(sukker)vand.

Også rent vand, som man hælder fra tørrede frugter næste morgen, har en
vidunderlig smag -
- når det bliver sommer, og man (med Shubiduas ord) "drikker Maj-drik i
spandevis" vil jeg lave læskedrik ved at sætte rosiner i blød i vand - et
billigt og naturligt produkt

Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste