/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
HJÆLP til halvfærdig opskrift på dessert.
Fra : Thomas Hjort


Dato : 04-10-03 16:09

Jeg fik den fortalt men fik desværre ikke lige fat i det hele.
Den består af:
Friske figner
Pistacie-is
Pernod

Fignerne steges af på en brændvarm pande og der hældes rigeligt pernod på og
der flamberes. Dette skal nu kombineres med isen, men jeg er ikke sikker på
om isen skulle blandes i på panden (for så hurtigt at tages af så den ikke
smelter helt) eller om man bare skal hælde figneblandingen op på isen.
Og mon ikke fignerne evt. skal skæres i mindre stykker? Kan man iøvrigt
spise skralden af figner eller skal de skrældes?

Nogen der kender denne dessert eller som har et bud?


Mvh Thomas




 
 
Marianne (04-10-2003)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 04-10-03 21:20


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:blmnql$1gp9$1@news.cybercity.dk...
> Jeg fik den fortalt men fik desværre ikke lige fat i det hele.
> Den består af:
> Friske figner
> Pistacie-is
> Pernod
>
> Fignerne steges af på en brændvarm pande og der hældes rigeligt pernod på
og
> der flamberes. Dette skal nu kombineres med isen, men jeg er ikke sikker

> om isen skulle blandes i på panden (for så hurtigt at tages af så den ikke
> smelter helt) eller om man bare skal hælde figneblandingen op på isen.
> Og mon ikke fignerne evt. skal skæres i mindre stykker? Kan man iøvrigt
> spise skralden af figner eller skal de skrældes?
>
> Nogen der kender denne dessert eller som har et bud?


Ja - jeg kender den. Smager *ret* godt, svjh.
Isen skal bestemt ikke på panden. Jeg skar fignerne i kvarte, for ellers
bliver det et værre griseri at spise dem.

Man kan ikke spise skrællen.

mvh
marianne



Invader Zim (05-10-2003)
Kommentar
Fra : Invader Zim


Dato : 05-10-03 15:59

Marianne wrote:
>
> Man kan ikke spise skrællen.
>
> mvh
> marianne

det har jeg da ellers altid gjort siden jeg var lille
man spiser da også skrællen med når man spiser tørrede figner.

et helt andet spørgsmål er, hvordan kan det være at fignerne vi kan købe her
i danmark er så forbandet små i modsætning til de store figner jeg selv
plukkede fra træerne da jeg var barn?
jeg tror ikke der er tale om forskellige figensorter da de bortset fra
størrelsen ellers er helt identiske.

-Invader Zim



Marianne (05-10-2003)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 05-10-03 22:23

> Marianne wrote:
> >
> > Man kan ikke spise skrællen.
> >
> > mvh
> > marianne
>
> det har jeg da ellers altid gjort siden jeg var lille
> man spiser da også skrællen med når man spiser tørrede figner.

Ja - det har du jo ret i. Jeg synes bare, at den virkede uspiselig, men jeg
vil da prøve næste gang.


>
> et helt andet spørgsmål er, hvordan kan det være at fignerne vi kan købe
her
> i danmark er så forbandet små i modsætning til de store figner jeg selv
> plukkede fra træerne da jeg var barn?

Det samme er tilfældet med andre ting, synes jeg. Det har tit noget med
produktionen at gøre, hvor "man" gerne vil have ensartede produkter aht
pakning og forsendelse. Måske er de små mere robuste?

mvh
Marianne



Invader Zim (06-10-2003)
Kommentar
Fra : Invader Zim


Dato : 06-10-03 00:28

Marianne wrote:
>>
>> et helt andet spørgsmål er, hvordan kan det være at fignerne vi kan
>> købe her i danmark er så forbandet små i modsætning til de store
>> figner jeg selv plukkede fra træerne da jeg var barn?
>
> Det samme er tilfældet med andre ting, synes jeg. Det har tit noget
> med produktionen at gøre, hvor "man" gerne vil have ensartede
> produkter aht pakning og forsendelse. Måske er de små mere robuste?

muligvis, jeg kan ikke huske nogen tydelig forskel, andet end størrelsen og
naturligvis mængden af kød i fignerne. men det er måske også det der gør at
de små figner er mere robuste. jo, der er nu godt nok en ting til, dem jeg
selv plejede at plukke havde en meget mere fyldig smag, men igen det er
sikkert noget med produktionen.

-Invader Zim



Thomas Hjort (06-10-2003)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 06-10-03 10:18


"Marianne" <ng@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:3f7f2b56$0$97236$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
> news:blmnql$1gp9$1@news.cybercity.dk...
> > Jeg fik den fortalt men fik desværre ikke lige fat i det hele.
> > Den består af:
> > Friske figner
> > Pistacie-is
> > Pernod
> >
> > Fignerne steges af på en brændvarm pande og der hældes rigeligt pernod

> og
> > der flamberes. Dette skal nu kombineres med isen, men jeg er ikke sikker
> på
> > om isen skulle blandes i på panden (for så hurtigt at tages af så den
ikke
> > smelter helt) eller om man bare skal hælde figneblandingen op på isen.
> > Og mon ikke fignerne evt. skal skæres i mindre stykker? Kan man iøvrigt
> > spise skralden af figner eller skal de skrældes?
> >
> > Nogen der kender denne dessert eller som har et bud?
>
>
> Ja - jeg kender den. Smager *ret* godt, svjh.
> Isen skal bestemt ikke på panden. Jeg skar fignerne i kvarte, for ellers
> bliver det et værre griseri at spise dem.


Jeg skar dem også i kvarte og resultatet blev rigtigt godt. Skralden beholdt
jeg på og den kan udemærket spises. Hjælper også med at holde sammen på
fignen ved pandestegning/flambering.


Mvh Thomas




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste