/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
durum mel
Fra : HH2450SV


Dato : 06-09-03 17:03

Hej
Jeg har fået en sæk med 25 kg. durum mel i fødselsdagsgave. Skal jeg bare
bruge den som almindelig hvedemel når jeg bager eller skal jeg bytte den ?
Gerne et par gode opskrifter, tak.
mvh
Hans



 
 
Ukendt (06-09-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 06-09-03 19:51

> Jeg har fået en sæk med 25 kg. durum mel i fødselsdagsgave. Skal jeg bare
> bruge den som almindelig hvedemel når jeg bager eller skal jeg bytte den ?

Heh, noget af en gave ;)

Jeg har *hørt* at man skal blande det halvt/halvt med normalt hvedemel. Da
durum ikke har så god hæve egenskaber. Ellers må du have gang i en ordenlig
gang pasta, det er den mel i hvert tilfælde perfekt til!




Martin Hammer (07-09-2003)
Kommentar
Fra : Martin Hammer


Dato : 07-09-03 08:15

Det er næsten rigtigt. Durum hvedemel er en kornsort som er hårdere end
almindeligt hvedemel - den indeholder mere gluten og protein. Er din mel
fin har den ligeså gode om end ikke bedre bageegenskaber end alm.
hvedemel, er den derimod grynet er der tale om en slags klid. De skal
som fuldkornsmel blandes med ex. alm. hvedemel.
Durum hvedemel er typisk dyrket i varmere klima end det danske, og har
fået meget mere sol end det dansk produceret mel. Det er fx durum
hvedemelet som giver ciabatta brødet fra Italien sin luftige og gule
krumme, og den velkendte sprøde skorpe. Det samme gælder sig faktisk
pizzabunden.
Jeg har ikke megen erfaring med meltypen, men bruger den i min pizzadej.
Halvt alm. hvedemel, halvt durum hvedemel (af det fine). Så bliver
pizzabunden sprød og luftig.

Håber vi fik rettet misforståelsen.

Martin Hammer



peet_dk wrote:
<snip>
> Jeg har *hørt* at man skal blande det halvt/halvt med normalt hvedemel. Da
> durum ikke har så god hæve egenskaber.
<snip>


Peter Kanin (07-09-2003)
Kommentar
Fra : Peter Kanin


Dato : 07-09-03 10:19

Far hjemmelavede madpakkeboller

ca. 1 kg durum mel
ca. 600 g spelt mel
ca. 2-300 g hvedemel
3-4 spsk. olivenolie
1-2 spsk honning
1 pakke gær
lunken vand
2-3 tsk salt
evt. 1 spsk. sukker

Mel sukker, salt og evt. sukker blandes godt. Gær opløses i 3-4 dl lunken
vand. Melet tilsættes honning, olie og vand/gær. Det blandes godt - med klør
5. Der tilsættes lunken vand mens der æltes indtil dejen bliver tilpas lind.
Det tager lidt tid inden durum mel opsuger det tilsatte vand, så hav lidt
tålmodighed mens du ælter. Dejen skal være lidt mere "fugtig" end normal
bolledej.

Lad dejen hæve enten ved stuetemperatur i 1-2 timer eller i køleskab i et
døgns tid.

Portionen rækker til 24 store boller, der med pålæg, hver for sig sagtens
kan udgøre en madpakke.Bollerne kan fryses og tages op af fryseren om
aftenen dagen før man skal lave madpakken/-erne.

Konen og børnene foretrækker bollerne fremfor alt muligt andet.




"HH2450SV" <gammon(cube)@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5a0721$0$13176$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej
> Jeg har fået en sæk med 25 kg. durum mel i fødselsdagsgave. Skal jeg bare
> bruge den som almindelig hvedemel når jeg bager eller skal jeg bytte den ?
> Gerne et par gode opskrifter, tak.
> mvh
> Hans
>
>



Herbert (07-09-2003)
Kommentar
Fra : Herbert


Dato : 07-09-03 11:47

> Far hjemmelavede madpakkeboller
>
> ca. 1 kg durum mel
> ca. 600 g spelt mel
> ca. 2-300 g hvedemel
> 3-4 spsk. olivenolie
> 1-2 spsk honning
> 1 pakke gær
> lunken vand
> 2-3 tsk salt
> evt. 1 spsk. sukker
>
> Mel sukker, salt og evt. sukker blandes godt. Gær opløses i 3-4 dl lunken
> vand. Melet tilsættes honning, olie og vand/gær. Det blandes godt - med
klør
> 5. Der tilsættes lunken vand mens der æltes indtil dejen bliver tilpas
lind.
> Det tager lidt tid inden durum mel opsuger det tilsatte vand, så hav lidt
> tålmodighed mens du ælter. Dejen skal være lidt mere "fugtig" end normal
> bolledej.
>
> Lad dejen hæve enten ved stuetemperatur i 1-2 timer eller i køleskab i et
> døgns tid.
>
> Portionen rækker til 24 store boller, der med pålæg, hver for sig sagtens
> kan udgøre en madpakke.Bollerne kan fryses og tages op af fryseren om
> aftenen dagen før man skal lave madpakken/-erne.
>
> Konen og børnene foretrækker bollerne fremfor alt muligt andet.

Spændene opskrift Men hvor længe skal de bage og hvor varmt skal de have
det?


På forhånd tak
Erik



Peter Kanin (09-09-2003)
Kommentar
Fra : Peter Kanin


Dato : 09-09-03 17:54

Godt spørgsmål......

De plejer at få mellem omkring 200 grader i 15-20 minutter.....det afhænger
af hvad jeg ellers laver i ovnen....

"Herbert" <herbert007@hotmail.com_remove> skrev i en meddelelse
news:bjf2b2$2ck0$1@news.cybercity.dk...
> > Far hjemmelavede madpakkeboller
> >
> > ca. 1 kg durum mel
> > ca. 600 g spelt mel
> > ca. 2-300 g hvedemel
> > 3-4 spsk. olivenolie
> > 1-2 spsk honning
> > 1 pakke gær
> > lunken vand
> > 2-3 tsk salt
> > evt. 1 spsk. sukker
> >
> > Mel sukker, salt og evt. sukker blandes godt. Gær opløses i 3-4 dl
lunken
> > vand. Melet tilsættes honning, olie og vand/gær. Det blandes godt - med
> klør
> > 5. Der tilsættes lunken vand mens der æltes indtil dejen bliver tilpas
> lind.
> > Det tager lidt tid inden durum mel opsuger det tilsatte vand, så hav
lidt
> > tålmodighed mens du ælter. Dejen skal være lidt mere "fugtig" end normal
> > bolledej.
> >
> > Lad dejen hæve enten ved stuetemperatur i 1-2 timer eller i køleskab i
et
> > døgns tid.
> >
> > Portionen rækker til 24 store boller, der med pålæg, hver for sig
sagtens
> > kan udgøre en madpakke.Bollerne kan fryses og tages op af fryseren om
> > aftenen dagen før man skal lave madpakken/-erne.
> >
> > Konen og børnene foretrækker bollerne fremfor alt muligt andet.
>
> Spændene opskrift Men hvor længe skal de bage og hvor varmt skal de
have
> det?
>
>
> På forhånd tak
> Erik
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste