/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på franskbrød... som -ikke- smage~
Fra : Svend Emil


Dato : 30-08-03 12:53

Hej

Nogen der kender en god opskrift på subj. ??

Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og ikke
tungt/kompakt, og smage af gær...

Håber på svar
--
--- Svend Emil (o: ---



 
 
dulle (30-08-2003)
Kommentar
Fra : dulle


Dato : 30-08-03 13:49

Jeg laver franksbrød sådan her:

80 g smeltet marg.
6 dl mælk ...lunes
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca 1 kg mel

Dejen æltes godt sammen og hæver i 30 min.
Laves til 2 brød og hæver igen 25-30 min
Bages ved 200g. i ca 25 min

Dulle


"Svend Emil" <svendemil@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f509032$0$83055$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Nogen der kender en god opskrift på subj. ??
>
> Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og ikke
> tungt/kompakt, og smage af gær...
>
> Håber på svar
> --
> --- Svend Emil (o: ---
>
>



Lene (30-08-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 30-08-03 17:50


"> Jeg laver franksbrød sådan her:
>
> 80 g smeltet marg.
> 6 dl mælk ...lunes
> 50 g gær
> 1 tsk salt
> 1 tsk sukker
> ca 1 kg mel
>
> Dejen æltes godt sammen og hæver i 30 min.
> Laves til 2 brød og hæver igen 25-30 min
> Bages ved 200g. i ca 25 min
>
> Dulle

Hej
"50 gram gær" mm. - hvilket vel stort set er definitionen på et franskbrød,
der i den grad smager af gær...
Mvh
Casper



Gazi (30-08-2003)
Kommentar
Fra : Gazi


Dato : 30-08-03 17:59

"Svend Emil" skrev d. 30-08-03 12:53 dette indlæg :
> Hej
>
> Nogen der kender en god opskrift på subj. ??
>
> Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og
ikke
> tungt/kompakt, og smage af gær...
>
> Håber på svar
> --
> --- Svend Emil (o: ---
>
>

Prøv at bruge halvt så meget gær og lad så dejen hæve dobbelt så længe,
som i din opskrift.
Hilsen Gazi

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


finn (31-08-2003)
Kommentar
Fra : finn


Dato : 31-08-03 18:39


Langtidshævet franskbrød

Ingredienser:
20 gram gær
3 dl. vand
10 gram salt
500 gram hvedemel
1 tsk. sukker



Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i vandet. Sukker og salt tilsættes. Hvedemel æltes nu i,
indtil dejen er glat og smidig og slipper bordet.
Dejen stilles nu lunt og tildækket med et fugtigt klæde til hævning i ca. 2
timer.

Efter hævning slåes brødet ned og formes til et brød eller til boller. Skal
nu stå i yderlig ca. 45 minutter og hæver førend brødet bages ved ca. 250
graders varme for almindelig brød og 270 graders varme for bollerne.

Den lange hævetid, bevirker at gæren får lov til at gære helt igennem, så
gærsmagen forsvinder. Samtidig bliver brødets krumme herlig elastisk, så
brødet kan skæres i meget tynde skiver.



opskrift fra bager-kim

"Gazi" <Gazi.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3f50d8c3$0$48898$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> "Svend Emil" skrev d. 30-08-03 12:53 dette indlæg :
> > Hej
> >
> > Nogen der kender en god opskrift på subj. ??
> >
> > Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og
> ikke
> > tungt/kompakt, og smage af gær...
> >
> > Håber på svar
> > --
> > --- Svend Emil (o: ---
> >
> >
>
> Prøv at bruge halvt så meget gær og lad så dejen hæve dobbelt så længe,
> som i din opskrift.
> Hilsen Gazi
>
> --
> Leveret af:
> http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"
>



-V- (31-08-2003)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 31-08-03 20:40

finn wrote:
> Langtidshævet franskbrød

> hævning i ca. 2 timer.

"Langtidshævet"? Det er din spøg, ikke?

Hvis du nu havde sagt 12 timer, så havde der været mere fornuft i det.





-V-



Martin Andersen (31-08-2003)
Kommentar
Fra : Martin Andersen


Dato : 31-08-03 20:34

Køb en ciabatta bolle blanding, den er rigtig god

"Svend Emil" <svendemil@hotmail.com> wrote in message
news:3f509032$0$83055$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Nogen der kender en god opskrift på subj. ??
>
> Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og ikke
> tungt/kompakt, og smage af gær...
>
> Håber på svar
> --
> --- Svend Emil (o: ---
>
>



Felix (31-08-2003)
Kommentar
Fra : Felix


Dato : 31-08-03 21:18

On Sun, 31 Aug 2003 19:34:29 GMT, Martin Andersen wrote:

>Køb en ciabatta bolle blanding, den er rigtig god

Ja, og så koster det kun kr. 14,95 for 500 gram mel med lidt
tørgær og meget kemi.

Der er så kr. 3,75 at spare, hvis man undlader at købe det bedste
håndværkerbrød hos bageren, hvor man slipper for alt besværet og
opvasken af bageremedierne.


Med venlig hilsen

Nicolai Lang (31-08-2003)
Kommentar
Fra : Nicolai Lang


Dato : 31-08-03 22:24

On Sat, 30 Aug 2003 13:53:24 +0200, "Svend Emil"
<svendemil@hotmail.com> wrote:

>Nogen der kender en god opskrift på subj. ??

Husker du at komme salt i dejen? Svjh er dét netop (hoved)årsagen til
at man kommer salt i gærdej. Det lærte jeg ihvertfald da jeg var barn


/Nicolai

--
http://nicolai.hjorth.com

Stinne og Rune (31-08-2003)
Kommentar
Fra : Stinne og Rune


Dato : 31-08-03 21:53

Jeg har en grundopskrift på brød, som jeg så kan variere i det uendelige -
opskriften er meget nem at gå til. Jeg plejer at lægge dejen om aftenen,
sætte den i køleskabet til næste dag hvor jeg former brødet til enten
franskbrød eller boller. Brødet efterhæver gerne en time inden det bages.

Grundopskrift:

½ l lun vand
ca. 1 kg mel
1-2 dl yoghurt naturel
1 spsk salt
2 spsk sirup
2 spsk olie
½ pk gær

Det hele blandes i en skål, dejen må gerne være lidt våd, mere mel kan
tilsættes inden den efterhæver.

For at få et mere fiberrigt brød kan ca. ½ delen af melet udsiftes med andre
typer mel. Jeg laver tit en blanding der hedder 150 g havregryn + 150 g
fuldkornshvedemel + 150 g grahamsmel. Eller du kan udskifte hvedemelet med
durum mel, det synes jeg giver et noget lettere brød.
Du kan også tilsætte krydderurter eller ost alt efter smag.

Mvh
Stinne


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.514 / Virus Database: 312 - Release Date: 28-08-03



Jacob Riis (01-09-2003)
Kommentar
Fra : Jacob Riis


Dato : 01-09-03 00:04


"Svend Emil" <svendemil@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f509032$0$83055$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Nogen der kender en god opskrift på subj. ??
>
> Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og ikke
> tungt/kompakt, og smage af gær...
>
> Håber på svar
> --
> --- Svend Emil (o: ---

Jeg læste for et et stykke tid siden på http://www.bager-kim.dk (kan godt
anbefale siden) et tip om koldhævning i køleskab, hvor man kun skulle bruge
halvt så meget gær som man plejer. Den ligger her
http://www.bager-kim.dk/tips/eksperten_afslorer.htm der er også mange
opskrifter på siden

--
Jacob



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste