/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
græske frikadeller
Fra : Lise


Dato : 03-08-03 14:15

Hejsa

Er der nogen, der ligger inde med en god opskrift på græske frikadeller?
Meget gerne med feta som ingrediens.

Tak på forhånd

Venlig hilsen

Lise


------------

http://www.cinemaonline.dk



 
 
kim rasmussen (03-08-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 03-08-03 17:23

Hej Lise

Her er min opskrift :
Keftedes
Græske Frikadeller
Keftedes er Grækernes svar på vores danske frikadeller.



2 skiver franskbrød
1/2 kop mælk
1 stort løg
750 gram hakket (okse/lamme) kød
2 æg
1 1/2 spsk. hakket persille
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
100 gram revet Parmesan ost
Salt, peber og oregano
1 kop mel
Olivenolie til stegning


Skær skorpen af brødskiverne og udblød dem i mælken. Pil løget og
hak det fint. Rør det hakkede kød med løg, æg og persille, citronsaft, 1
spsk olivenolie, parmesanosten, krydderierne og de udblødte brødskiver til
en smidig fars. Lad farsen hvile tildækket i 30 min. Form derefter farsen
til små aflange frikadeller - ca. 1 spsk fars pr. frikadelle - vend dem i
mel og steg dem sprøde i olivenolie - lige akkurat gennemstegte, men stadig
bløde og saftige indeni. Server dem gloende varme med Ovnstegte Kartofler,
Tzatziki og et godt brød.



Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet


begin 666 transparent.gif
K1TE&.#EA`0`!`/ ``````/___R'Y! $```$`+ `````!``$```("3 $`.P``
`
end


Thïngmand (04-08-2003)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 04-08-03 08:18

Fra "Det muntre køkken" på TV2:

Fetadeller af lammekød

Ingredienser:
350 g hakket lammekød (gerne fed), 50 - 100 g feta i tern, 1 presset fed
hvidløg, lidt hakkede sorte oliven, plukket timian, hakkede soltørrede
tomater, samt hakket persille, 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde:
Lammekødet og de resterende ingredienser blandes grundigt "med let hånd".
Tilsæt lidt salt og peber og form frikadeller af farsen. Fetadellerne steges
gyldne på pande i rigeligt fedtstof (halvt olie og halvt smør).


--
Thïngmand
www.thingmand.dk



Lise (04-08-2003)
Kommentar
Fra : Lise


Dato : 04-08-03 08:32

1000 tak, de lyder begge spændende

MVH Lise



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste